ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

15 • 10 • 2015

Siguldas ”Lidojošais slēpotājs” piedalās sacensībās Tallinā

10. oktobrī Tallinā notika kārtējās “Nimmes rudens” sacensības tramplīnlēkšanā un divcīņā (lēkšana un kross) uz mākslīgā seguma tramplīna jauniešiem. Dažādās vecuma grupās piedalījās vietējais ”Nimmes sporta klubs, Elvas slēpošanas klubs, Viru SK, Otepes SK, Ogres ”Ogres stils” un Siguldas “Lidojošais slēpotājs”.

Meiteņu grupā 2002-2003.g.dz. siguldiete Elizabete Stankeviča lecot no 50 m jaudas tramplīna uzrādīja otro rezultātu – summā aizlecot 45,0 m un 38,0 m (otrajā sērijā pastiprinājās brāzmains vējš). Elizabete savu īsto sniegumu parādīja divcīņas lēkšanā - viens lēciens - 49,5 m pierādot, ka Latvijā sāk augt konkurence starp meitenēm. Divcīņas krosā Elizabete nedaudz zaudēja Igaunijas pārstāvei, bet lielais handikaps pēc lēkšanas viņas uzvaru nespēja apdraudēt. No “Lidojošā slēpotāja” šajā grupā vēl startēja Līga Bērziņa. Viņas rezultāts tīrajā lēkšanā 37,0 m un39,0 m ierindojot Līgu ceturtajā vietā. Divcīņas lēkšanā Līga aizlēca 41 m un, krosā 2 km uzrādot trešo labāko laiku, izcīnīja trešo vietu divcīņā.

Jauniešu grupā no “Lidojošā slēpotāja” 2002-2003g. startēja Voldemārs Apšancs un Markuss Vinogradovs. Markusam pēc slimības šis bija pirmais starts. Voldemārs lēkšanā aizlecot 37,5 m un 39,0 m ieguva 4.vietu. Vinogradovs spēja 38,0 m un 37,0m. Jāatzīmē, ka jauniešiem ieskrējiens bija no zemākas platformas kā meitenēm. Divcīņas lēkšanā Apšancs aizlēca 40,0 m un pēc 3 km krosa palika 5.vietā. Markuss divcīņas lēkšanā aizlēca 36,5 m ierindojoties piektajā vietā. Krosā, uzrādot otro labāko laiku savā grupā, kopvērtējumā divcīņā ieņēma 3.vietu.

Vecākajā grupā startēja Kristaps Nežborts. Viņš vēl joprojām ļoti lēni atjaunojas pēc kritieniem ar lūzumiem no psiholoģiskās traumas, jo pēc laba atlēciena Kristapam reti izdodas tālāk ieņemt pareizu aerodinamisko stāvokli. Tallinā starp vienaudžiem ar viduvēju priekš Kristapa rezultātu 49,0 m un 49,5 m tāliem lēcieniem 12.vieta. Divcīņā Kristaps no 13.vietas pēc lēkšanas, 4 km krosā sasniedza ceturto labāko laiku un, kopvērtējumā divcīņā ieņēma 5.vietu.

Izvērtējot rezultātu tabulu kārtējo reizi varam apbrīnot mūsu tramplīnlēcēju sniegumu, jo tikai ar entuziastu milzīgo darbu un vienu pavisam mazu pašbūvētu tramplīniņu varam konkurēt ar valstīm, kurām ir vismaz pieci dažāda lieluma tramplīni. Vēl pierādījums par tramplīnu trūkumu ir tas, ka, piedaloties sacensībās, ar katru lēcienu tiek uzlabots attālums. Apmēram tā - labi peldētāji izauguši bez ūdens baseinā.

Ar sacensību rezultātiem iepazīstināja: T.Pāvuliņš

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv