ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

05 • 11 • 2014

Pasaules čempionāts distanču slēpošanā veterāniem 2015

2015. gada 14. martā Krievijas pilsētas Siktivkaras Raisas Smetaņinas vārdā nosauktajā d/slēpošanas un biatlona kompleksā tiks dots starts Pasaules veterānu čempionāta pirmajai distancei.
Iepriekšējā rakstā par čempionāta norises vietu jau tika minēts, ka Komi apgabals, kuras galvaspilsēta t ir Siktivkara, tradicionāli ir viens no vadošajiem d/slēpošanas reģioniem plašajā Krievijā un ir devis un arī pašreiz sniedz lielu pienesumu Krievijas vadošo slēpotāju saimei. Tomēr šobrīd varbūt ne par slēpotājiem, bet par pašu čempionāta norisi.

Par došanos vai nedošanos uz čempionātu šajā gadā WMA dalībvalstu atbildīgo personu viedokļi kuluāru sarunās bija dažādi. Kuri ieradīsies to redzēsim tikai čempionāta pirmajā dienā. Tomēr viens viedoklis visiem bija vienots, ka čempionāts tiks organizēts, nerēķinoties ar izmaksām. Kā izteicās kāds no augsti stāvošiem organizatoriem: „Sarīkosim cilvēkiem svētkus”.  Ja reiz Siktivkaras mērs ir arī Komi Slēpošanas federācijas prezidents, tad valsts ieguldījums būs galvenais, kurš virzīs šo pasākumu.
Pirmā oficiālā treniņu diena ir 13. marts, kaut arī trases jau var iemēģināt arī ātrāk, ko droši, ka vietējie sportisti arī darīs.

Ar detalizētu sacensību programmu var iepazīties www.mwc2015.ru.

Par izmaksām:
1. Dalības maksa: visam čempionātam - 160 eiro – iespēja startēt 3 distancēs un izmantot visu piedāvājumu, ko būs sarūpējuši organizatori.
2. Transports uz Siktivkaru. Ātrākais veids, kā nokļūt, ir lidmašīna.
Rīga – Maskava – Siktivkara vai Rīga – Pēterburga - Siktivkara. Ja biļetes pērk savlaicīgi, tad nokļūšana līdz Maskavai un atpakaļ varētu maksāt ap 230 eiro ar visu bagāžu.  12. martā tiek organizēts čartera reiss no Vnukovas lidostas Maskavā uz Siktivkaru un 21. martā atpakaļ. Tas maksā 200 eiro. Tātad kopā 430 eiro Tikai lidošana šajā čarterī ir jārezervē tuvākā mēneša laikā. Iespējams, ka laicīgi sekojot līdzi biļešu cenu izmaiņām varētu aizlidot apmēram par 350 eiro.
Vilciens Rīga – Maskava un Maskava - Siktivkara, iespējams, ka būtu lētāk. Taču jāņem vērā, ka tas aizņems 2 naktis un 1 dienu uz vienu galu. Un rezervāciju var tikai veikt 45 dienas iepriekš. Tas ir 1. februārī.  Un brauciena laikā ir arī jāēd. Un tās ir papildus izmaksas.Tā ka viela pārdomām.
3. Vīzas. Personām, kuras būs savlaicīgi aizpildījušas pieteikumu un apmaksājušas dalības maksu, izsaukumu sniedz Komi sporta departaments un vīza tiek izsniegta par velti. Protams ir mazas neērtības kārtojot dokumentus, bet apmēram 50 eiro tiek ietaupīti.
4. Dzīvošana. Organizatori piedāvā sportistiem no Latvijas dzīvošanu blakus stadionam 4 vietīgos namiņos ar virtuvi un labierīcībām. Tas maksā 25 eiro no cilvēka. Vai arī viesnīcā „Olimpietis” blakus stadionam numurā ar brokastīm par cenu 35 eiro. Tātad par visu čempionāta laiku kopā = 250 eiro. Rezervācija arī ir jādara savlaicīgi.
5. Ēdināšana. Tas ir katra indivīda ziņā. Jāpiemin gan, ka katrā čempionātā organizatori izveido vairākus ēdināšanas punktus – bistro par maksu. Cenas Siktivkarā, kad biju tur pagājušo rudeni, man nešķita augstākas par mūsējām. Nezinu, kā būs tagad.
6. Transports čempionāta laikā. Lai nokļutu uz kādu no pilsētas punktiem vai slēpošanas kompleksā katru pusstundu kursēs autobusi. Tā kā viss apļa garums ir 45 min. ilgumā, tad 25 min laikā varēs nokļūt līdz tālākajam pilsētas punktam, jo autobusi kursēs abos virzienos vienlaicīgi. Intervāls starp autobusiem 30 min.
Kopsavilkums. Tādi apmēram ir izdevumi. Lēmums par dalību ir jāpieņem katram indivīdam pašam.
Mans uzdevums ir informēt un koordinēt slēpotāju no Latvijas piedalīšanos šajā pasākumā.

Andis Puida - sporta klubs „Bebra”

Saistītā informācija: http://www.infoski.lv/distancu-sleposana/jaunumi/2014-2015-gada-sezona/pasaules-cempionats-veteraniem-2015-gada-siktivkara/

3 Komentāri

Lai izdodas atrast naudu un aizbauc kupls mūsējo skaits :)

06 • 11 • 2014 / 15:41
Nauda jau parasti ir pašu dalībnieku ziņā. Droši ,ka varētu apgalvot, ka no LSS puses varētu tikt apmaksāta dalības maksa - 160 eiro vērtībā, kas arī nav maz. Tas protams ir sportistiem , kuri piedalās Latvijas čempion'tā un cīnās ranga vērtējumā
Andis
07 • 11 • 2014 / 15:16
maza neprecizitāte tekstā. Noskaidroju, ka dzīvošana ar ēdināšanu(brokastis, vakariņas) hotelī blakus stadionam ir 38 eiro dienā. Tātad 9 d. X38 =342.00 + transports 430.00 + dalība 0,00, ja ir LSS atbalsts= Kopā 772.00. Un , ja vēl atrodas citi atbalstītāji, tad.......???
Andis
07 • 11 • 2014 / 15:27
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv