ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

22 • 09 • 2015

Noslēgušās “Sigulda open 2015” rollerslēpošanas sacensības

Otrajā sacensību dienā Siguldas aktīvās atpūtas un sporta trasē, lai arī pienāca klāt pāris rollerslēpotāju, dalībnieku skaits palika nemainīgs, jo daži pēc sestdienas sprinta svētdien distancē nestartēja, tādējādi zaudējot arī iespēju tikt pie kopvērtējuma balvām, ko piešķīra pirmajam trijniekam pēc iegūtajām vietām abu sacensību dienu kopsummā. Uzvarētāji saņēma vērtīgas ”Fischer” balvas, bet pārējie godalgoto vietu ieguvēji no citiem sacensību atbalstītājiem.

Arī otrajā dienā lielākais dalībnieku skaits bija puišiem V12 grupā (2003.g. un jaunāki), kur sacentās 9 rollerslēpotāji. 1,2km visātrāk veica Bruno Krampe no SS “Arkādija”, kurš tad pārliecinoši uzvarēja arī kopvērtējumā. Viņam 24 sekundes piekāpās vārda brālis Bīrītis no Madonas BJSS, kurš sestdien sprintā nepiedalījās, bet svētdien uz trešo vietu nobīdīja B.Krampes komandas un vienlaikus arī klases biedru Robertu Klauģi. Meitenēm Samantai Krampei (SS “Arkādija”) bija uzradusies konkurente no Cēsīm – Signe Miķelsone, kura šogad Latvijas čempionātos ziemā visas reizes bija trijniekā, ierindojoties aiz Samantas. Arī šoreiz izpaudās rīdzinieces S.Krampes pārākums, turklāt viņa brauca ar ātrajiem rolleriem, tāpēc Samantai ne tikai gandrīz pusminūtes pārsvars pār cēsnieci, bet arī 20 sekundes labāks laiks nekā brālim Bruno.

V14 grupā (2001./2002.g.) arī otrajā dienā nepārspējams bija mazsalacietis Marks Vāle, kurš 3,6km distancē pavadīja 9 minūtes un uzrādīja visātrāko tempu no visiem jauniešu grupas pārstāvjiem. Arī otrā un trešās vietas ieguvēji bija tie paši – Oskars Veits un Valters Jargans (abi siguldieši). Mazsalacai otro dienu pēc kārtas šajā vecumā divkāršu uzvaru nodrošināja Renāte Kārkliņa, kas vēlreiz apsteidza mājinieci Urzulu Jargani.

Elites grupas vienīgā pārstāve Madara Zaķe 6km veica 17 minūtēs, bet V16 grupā Viesturs Veits bija 2 minūtes lēnāks, savukārt V40 grupas pārstāvis Armands Krampe neformālajā atšķirīgo grupu vienīgo dalībnieku konkurencē bija par 3 minūtēm ātrāks nekā Madara, nodrošinot savai ģimenei trešo kopvērtējuma pirmo vietu. Neskatoties uz to, ka bija jāveic par trim km vairāk – 9km, par iepriekšminētajiem trim dalībniekiem daudz ātrāks likumsakarīgi bija pirmajā dienā sprintā nestartējušais elites grupas pārstāvis cēsnieks Ivo Caune.

Open grupā sievietēm sprinta uzvarētāju kalnu slēpotāju Ievu Melderi (SK “Pantera”), kura iemēģina rollerslēpošanu, par divām ar pusi minūtēm apsteidza pirmajā dienā nestartējusī Žanete Leimane. Tas tik un tā netraucēja Ievai uzvarēt kopvērtējumā. Vīriešiem open grupā Jānis Vītols vēlreiz bija pārāks par veterānu Juriju Konovalovu.

Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv