ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

29 • 08 • 2014

Nortugs ar Juhaugu revanšējas jauktajā stafetē “Kirkebakken Grand prix”

Pagājušajās brīvdienās Hamarā (Norvēģija) norisinājās pazīstamās rollerslēpošanas sacensības „Kirkebakken Grand Prix”, kur pirmo reizi rīkotajā jauktajā stafetē uzvaru izcīnīja Peters Nortugs pārī ar Terēzi Juhaugu, pārspējot vēl vienu superduetu – Uli Vigenu Hattestādu un Maikenu Kaspersenu Fallu, kuri abi neilgi pirms stafetes bija izcīnījuši uzvaras individuālajā sprintā, Nortugam iegūstot otro vietu, bet Juhaugai trešo.

„Kirkebakken Grand Prix” rollerslēpošanas sacensības tika rīkotas jau 13.reizi, bet šogad tās bija mazliet savādākas. Pirmkārt, slēpotāji vairs nesacentās ierastajā 200m sprintā pret kalnu ar finišu pie Hamaras Doma baznīcas, bet gan pa līdzenumu un daudz garāku distanci, kas līdzinās pasaules kausa posmiem sprintā ziemā, proti, pusotru kilometru. Slēpošanas stils gan tas pats kā iepriekš – brīvais stils. Vēl viens jauninājums bija jauktā stafete, kas aizstāja pēdējos divos gados ieviesto parasto stafeti. Skatītāju kā parasti bija vairāki tūkstoši, un spēcīgais dalībnieku sastāvs ar pieciem Olimpiskajiem čempioniem (Peters Nortugs, Ula Vigens Hatestāds, Terēze Juhauga, Maikena Kaspersna Falla, Kristīna Steira) nelika viņiem vilties, sarūpējot aizraujošas cīņas.

Vispirms individuālajā sprintā vīru konkurencē uzvarētāja liktenis noskaidrojās starp abiem komandas biedriem gan Soču Olimpiskajās spēlēs, gan 2011.gada pasaules čempionātā Oslo komandu sprintā Hattestādu un Nortugu. Kaut arī Nortugs ir labā formā, tomēr pārāks bija 2014.gada Olimpiskais un 2009.gada pasaules čempions sprintā Ula Vigens Hatestāds. Trešo vietu izcīnīja 20 gadus jaunais norvēģu juniors Evens Hippe, kurš šogad pasaules junioru čempionātā sprintā bija tūdaļ aiz fināla septītajā vietā. Dāmām nepārspēta palika Olimpiskā čempione sprintā Maikena Kaspersena Falla, kas aiz sevis atstāja 2011.gada pasaules čempioni rollerslēpošanas sprintā un pēdējos divus gadus Skandināvijas kausā Madonā viesojušos Barbrū Kvoli un Terēzi Juhaugu.

Kirkebakken_2014_4.jpg
Foto: Ola Bjørlo Strande

Nedaudz vēlāk vakara pusē notika stafete, kura pirmo reizi bija jauktā, komandā startējot vienai sievietei un vienam vīrietim. Visgaidītākā bija abu superduetu Nortugs/Juhauga un Hatestāds/Falla cīkstēšanās Pateicoties Nortuga nopelniem viņš ar Juhaugu varēja svinēt uzvaru, atstājot abus Soču Olimpisko spēļu individuālā sprinta uzvarētājus Hatestādu un Fallu otrajā vietā. Trešo vietu ieguva Hippe pārī ar Mari Eidu.

Kirkebakken_2014_5.jpg
Foto: Ola Bjørlo Strande

“Jautri. Pirmo reizi stafetē esmu vienā komandā ar meiteni. Bija aizraujoši. Nākošajā nedēļā mēs braucam uz treniņnometni Vācijā, tā kā ir patīkami pirms nometnes izcīnīt uzvaru,” stāsta Peters Nortugs, ar humoru piebilstot, ka Terēze būtu “ļoti nikna”, ja viņš nebūtu visu nokārtojis finiša sprintā. Starp citu, Nortugs sacensībām piegāja nopietni. Kā norvēģi paši saka, tas bija vecais labais Nortugs, kas neaizmirsa arī pamāt publikai sasveicināties, sniegt autogrāfus un bildēties ar līdzjutējiem. Sacensībās piedalījās arī abi jaunākie Petera brāļi 24 gadus vecais Tomass, kurš pērn startēja Madonā, un 19 gadus vecais Evens, kuru pagājušajā gadā Nortugs Kirkebakken sprintā pārspēja duelī par trešo vietu.

Kirkebakken_2014_2.jpg
Foto: Ola Bjørlo Strande

Ļoti apmierināta bija arī Terēze Juhauga, kas šīs šova sacensības uzskata par savā ziņā ļoti labu treniņu. “Galvenokārt tas jau ir priekam, bet ir jauki saņemt atbildi par to, ka esi uz pareizā ceļa un ka grūtais treniņdarbs vasarā dod rezultātu,” stāsta Juhauga. “Bija jautri arī startēt kopā ar Peteru. Viņš ir šefs finiša sprintā. Ir patīkami redzēt, ka viņš ir labā formā. Izskatījās, ka Peters sacensībās atdeva visu,” atzinīgus vārdus savam komandas biedram velta Terēze. Juatāta, vai viņa būtu dusmīga, ja Nortugs nebūtu nokārtojis uzvaru stafetē, viņa ar humoru atbild: ”Tad es būtu ļoti sapīkusi. Nē jau, es reti esmu īgna,” noteic simpātiskā Juhauga un apliecina to ar dienas platāko smaidu.

Ivars Bācis

Kirkebakken_2014_6.jpg
Foto: Torstein Bøe, NTB scanpix

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv