ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 10°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

10 • 10 • 2015

Kopsavilkums no FIS Distanču slēpošanas noteikumu un kontroles komisijas rudens sanāksmes Cīrihē

Kā jau iepriekš rakstīju, no 1.-3. oktobrim Cīrihē norisinājās gadskārtējā FIS komisiju un izpildinstitūciju rudens sanāksmju sesija. Šajā reizē īss ieskats uz FIS Distanču slēpošanas noteikumu un kontroles komisijas sanāksmē.

Jau pavasara sanāksmē Varnā tika veikta virkne izmaiņu un papildinājumu FIS Distanču slēpošanas noteikumos (FIS ICR). Cīrihē tika  veiktas vēl papildus izmaiņas sekojošo punktos:

  • 313.4.2 ja iesildīšanās laika ir noticis negadījums, tad Žūrija var atļaut sportista aizvietošanu līdz sacensību starta sākumam (līdz šim bija laika ierobežojums 2h līdz startam).
  • 316.4.1 turpmāk no pieļaujamo oficiālo rezultātu fiksēšanas elektroniskie laika ņemšanas ierīču saraksta ir svītrota “Elektroniska laika ņemšanas sistēma, kas balstīta un transpondentiem” Lai arī jūs joprojām varēsiet vērot  TV un klātienē, ka Pasaules kausos un Pasaules čempionātos transpondenti tiek izmantoti, tas ir saistīts ar rezultātu starplaiku fiksēšanu un tiešsaistes translēšanu internet un TV, nevis ar oficiālo finiša rezultātu.
  • 322.3.2  Ja tiek aizvietots sportists masu startā, tad viņš var ieņemt aizvietotā sportista vietu tikai tad, ja viņa FIS punkti ir tādi paši vai labāki. Ja viņa FIS punkti ir sliktāki, tad sportists ir jānostāda starta grupas beigās.
  • 326.4.2 / 326.4.4 punktos ir precizēta komandu grupēšana Komandu sprinta sacensībās, ja komandu skaits tiks liels, ka pirms fināla ir jārīko ½ fināli.

Noteikumu komisijas sanāksmē tika apstiprināti arī Rollerslēpošanas komisijas priekšlikumi, kas tika jau pieminēti iepriekšējā apskatā. Tika izvērtēts pārskats par FIS punktu aprēķiniem FIS Rollerslēpošanas sacensībās.

Bez izmaiņām noteikumos, tika izskatītas arī izmaiņas un papildinājumi FIS Tehnisko delegātu vadlīnijās, sniegta informācija par plānotajiem FIS Tehnisko delegātu semināriem. Tika uzklausīts ziņojums par FIS Distanču slēpošanas sacensību trašu homologācijas procesu. Lahti, kur notiks 2017. gada FIS Pasaules čempionāts, ir problēmas ar trases pārbūvi slavenajā Lahti nobraucienā (“Lahti curve”). Kopumā ir vērojama tendence, ka rīkotāji, kas ir ieguvuši tiesības organizēt Pasaules čempionātus vai Olimpiskās spēles ir spiesti veikt ievērojamas pārbūves un investīcijas (no dažiem līdz pat vairākiem desmitiem milj. EUR) trases pielāgošanai TV un skatītāju apkalpošanas prasībām. Tas attiecas arī trasēm, kur regulāri notiek Pasaules kausa sacensības. Sanāksmē tika sniegta informācija, ka tuvākā laikā FIS Padome plāno pacelt maksu (nodevu) par trašu homologāciju.

Oficiālais komisijas sanāksmes protokols un saistītie dokumentus LSS jau ir izstatījusī (09.10.2015.) distanču slēpošanas klubiem un sporta skolām. Drīzumā centīšos uzrakstīt īsu pārskatu arī par FIS Distanču slēpošanas izpildkomitejas sanāksmi.

Autors: Mārtiņš Niklass

1 Komentāri

lai veicas Mārtiņ un paldies par informāciju.

11 • 10 • 2015 / 13:57
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv