ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 15°C
Vējš: 7m/s

Jaunumi

11 • 01 • 2015

Jauniešu un veterānu grupās pārliecinoši uzvarētāji klasikā

Līdz ar FIS sacensību uzvarētāju un galveno Latvijas čempionātu grupu apbalvošanu savas sacensības klasiskajā stilā uzsāka jauniešu grupas pārstāvji, aiz kuriem trasē devās arī veterānu grupu pārstāvji. Šajās grupās kopā startēja ap 150 dalībniekiem, un treneriem bija gana sarežģīts uzdevums, jo ne tikai daudz slēpju pāru bija jāsagatavo, bet arī šādiem laika apstākļiem labāko smēri nav tik vienkārši piemeklēt. Jaunākajā grupā puišiem V12 un veterāniem V50 bija ļoti līdzīga cīņa par uzvaru, bet pārējās pirmo vietu ieguvēji bija vairāk vai mazāk pārliecinošā attālumā priekšā citiem.

Jau pagājušā rakstā minējām, ka abas S18 grupā pieteikušās dalībnieces Krista Razgale un Patrīcija Eiduka dominēja arī elitē, bet tā kā puišiem ir savādāka situācija ar spēcīgāku konkurenci nekā meitenēm, tad V18 grupas pārstāvji palika pagājušā raksta aizkadrā. V18 grupā ātrākais bija lietuvietis Deividas Kļisevičus, bet no mūsējiem pirmais bija Ralfs Eiduks, kurš lietuvietim zaudēja 46 sekundes. Divas minūtes aiz Ralfa bija un ļoti sīvi par otro vietu Latvijas slēpotāju vidū cīnījās Alvis Šķēps un Ojārs Vanags, cēsniekam Šķēpam par divām sekundēm ņemot virsroku pār Krāslavas Vanagu. Savukārt, S20 grupas pārstāve Kitija Auziņa, kura ar 2013.gada sniegumu varēja droši pretendēt uz uzvaru, kopējā ieskaitē palika tikai 5.vietā minūti aiz abām S18 grupas pārstāvēm.

V16 grupā 7,5km pārliecinoši pirmais bija madonietis Raimo Vīgants, kas aiz sevis atstāja divus lietuviešus. Stabila otrā vieta starp mūsējiem bija Reinim Upenam, bet aizraujošajā cīņā par trešo vietu trīs pretendentu vidū, kurus šķīra 2 sekundes, Toms Zvirgzdiņš bija nedaudz pārāks par Kalvi Krīgeri un Rūdi Balodi. Šoreiz nejūtoties gatava augstam rezultātam elitē, savā grupā pēc kāda pārtraukuma startēja un pārliecinoši uzvarēja Vineta Pētersone, kurai 2,5km temps bija lēnāks nekā Razgaei un Eidukai 5km. Otrā no mūsējām un trešā kopējā ieskaitē bija Ieva Pūce, bet cīņā par trešo vietu valsts čempionātā Rebeka Raiska par pussekundi aiz pjedestāla atstāja Lauru Kvāli.

S14 grupā Evelīna Rama bija ātrākā 2km distancē, apsteidzot divas spēcīgas lietuvietes, bet Kima Krūmiņa ar Patrīciju Kaminsku Latvijas čempionātā ieguva attiecīgi otro un trešo vietu. Puišiem V14 grupā savu 2013.gada panākumu V12 grupā atkārtoja un uzvaru svinēja Niks Saulītis, vienīgi šoreiz pārstāvot Madonas BJSS, ne SS „Arkādiju”. Evelīnas brālis Jānis Rams ieguva otro vietu, bet Renārs Birkentāls tāpat kā Niks Saulītis atkārtoja savu 2013.gada vietu un bija trešais.

Jaunākajā grupā dominēja SS „Arkādija” audzēkņi. S12 grupā 1km otro gadu pēc kārtas uzvarēja Samanta Krampe, bet puišiem 2km līdzīgā cīņā par uzvaru Gustavs Lukstiņš pārspēja Bruno Krampi, atkārtojot pagājušā gada panākumu. Trešajā vietā jau sāk nostabilizēties Edijs Eiduks. Meitenēm ļoti līdzīgā cīņā par otro vietu abu šajā sezonā progresējušo cēsnieču starpā Ieva Vaļska par pussekundi bija ātrāka par Signi Miķelsoni.

S50 grupā dāmām pārliecinoši pirmā bija Inguna Eglīte, kas aiz sevis atstāja par 20 gadiem vecāko Zinaīdu Rācenāju, bet trešā bija Māra Putniņa. Vīriem šajā vecuma grupā vissīvākajā cīņā par uzvaru Antis Zunda par 4 sekundēm pārspēja Leonu Seškenu, bet trešais pēc traumas izārstēšanas bija piesardzīgi braukušais Andis Puida. Viskuplākajā veterānu  grupā V40 pirmais bija Mareks Birkentāls, kuram līdzi centās turēt otro vietu ieguvušais Gatis Neimanis. Trijniekā iekļuva arī Māritņš Lukstiņš. Savukārt, visvecākajā V60 grupā pārliecinoša uzvara Aivaram Grablikam, kas aiz sevis atstāja Vairi Kraukli un Ilgoni Krūmiņu, bet visvecākais sacensību dalībnieks, 1938.gadā dzimušais Jānis Šķēps ierindojās 4.vietā.

3 Komentāri

Apbrīnojami, ka Ivars paguvis arī šo ziņojumu uzrakstīt:) ņemot vērā, ka vakardien komentēja un droši vien gatavojās šodienas nozīmīgo sacensību komentēšanai...
Forši, ka mums ir tik talantīgs un atbildīgs komentētājs:)

11 • 01 • 2015 / 12:11
Visu cieņu veterāniem (V60).
Jā, un iedvesmo cilvēki, kuri nesūrojas, iet uz priekšu, nepadodas, lai cik grūti būtu...
L.
11 • 01 • 2015 / 14:59
Vajadzētu visus rezultātus visam grupam( Elitas, U-20, 18) sarakstīt atseviški, lai redzētu, ka LČ nobrauca, gan pa apļiem arī. Palsies!

11 • 01 • 2015 / 23:08
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv