ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 0°C
Vējš: 1m/s

Jaunumi

17 • 10 • 2015

I.Bikše Latvijas čempionātā krosā šoreiz bez godalgas, siguldietei bronza jaunietēm

Saistītā informācija

Latvijas vadošais distanču slēpotājs un pagājušā gada otrās vietas ieguvējs Indulis Bikše SS “Arkādija” šogad Latvijas čempionātā krosā 8km distancē elites grupā ierindojās 6.vietā, no uzvarētāja Reiņa Hartmaņa atpaliekot nepilnu pusotru minūti. Tikmēr siguldiete Kristīne Brunere meitenēm S14 grupā (2002.-2003.g.) ieguva trešo vietu.

Sestdien Carnikavas slēpošanas un aktīvās atpūtas trasē “Zibeņi” otro gadu pēc kārtas tika aizvadīts “Carnikavas sporta centra” un Latvijas vieglatlētikas savienības rīkotais Latvijas čempionāts un arī Carnikavas rudens kross, pulcējot jaunu rekordskaitu dalībnieku – pāri par 450 skrējēju. Jau pagājušajā gadā tās tika pārceltas no ierastā pavasara uz rudens pusi, jo tad ir tuvāk Eiropas čempionātam krosā, kas norisinās decembra vidū un uz ko kvalificējās pirmo vietu ieguvēji elites grupā. Paralēli vieglatlētiem, kā arī samērā kupli pārstāvētajiem orientieristiem, dalībnieku vidū bija arī citu sporta veida pārstāvji, ieskaitot mums visvairāk interesējušos distanču slēpotājus. Trase vijās cauri mežam pa distanču slēpošanas trasi, ko izveidojis sacensību galvenais tiesnesis Roberts Raimo, iekļaujot arī divus kāpumus, lielākajam no kuriem augstuma starpība ir pie 20m. Līdz ar to kopējais kāpums 8km distancē bija ap 200m.

Vīriešiem elites grupā, kur 2km aplis bija jāveic 4 reizes, pēc starta pirmos 200m līderu grupas priekšgalā noskrēja Indulis Bikše, kurš pēc pirmā apļa atradās 3.vietā, 3 sekundes priekšā 4.vietai un 4 sekundes aiz līderu dueta, ko veidoja pagājušā gada bronzas medaļas ieguvējs Reinis Hartmanis un titula aizstāvētājs Dmitrijs Serjogins, kuram Indulis pērn cīņā par uzvaru finiša taisnes sprintā piekāpās tikai par dažām sekundes desmitdaļām. Pēc otrā apļa jeb pusdistances Indulis ar bronzas medaļas ieguvēju šogad 3000m Kristapu Vēju-Āboliņu atradās trešā vietā, līderiem zaudējot jau nedaudz virs 20 sekundēm. Dodoties pēdējā aplī, līdere vēl par pāris sekundēm bija palielinājuši pārsvaru, bet SS “Arkādija” pārstāvis saglabāja trešo pozīciju, bet ar dažu sekunžu starpību aiz viņa cieši sekoja jau trīs konkurenti – bez jau minētā Vēja-Āboliņa arī savulaik ļoti labus panākumus distanču slēpošanā guvušā Jāņa Kaimiņa dēli Rolands un Kristaps. Līdz ar to pēdējā aplī vairs atlika cerēt sīvā cīņā uz bronzas medaļu.

Pēdējos divos kilometros Indulim temps nedaudz kritās un viņš bija lēnākais no kvarteta, kas cīnījās par trešo vietu, ierindojoties sestajā vietā, kas arī ir labs rezultāts, jo konkurence ir spēcīga, neskatoties uz to, ka nepiedalījās tādi ātri vīri šajā distancē kā Latvijas rekordists maratonā un pusmaratonā Valērijs Žolnerovičs un 2012. un 2013.gada čempions krosā Jānis Girgensons. Par labajiem rezultātiem liecina arī tas, ka šī gada pasaules kausa 2.vietas ieguvējs junioriem rollerslēpošanā uzrādīja identisku laiku kā pērn (28:44), bet ar to šoreiz Indulim pietika tikai 6.vietai, pusminūtei pietrūkstot līdz medaļai. Kā pirms starta atzina pats Indulis Bikše, tad formā viņš esot labā, taču atšķirībā no pagājušā gada skriet ir sanācis ļoti maz, turklāt šīs viņam šajā gadā bija pirmās skriešanas sacensības (pērn pirms Latvija čempionāta krosā viņš bija ieguvis 4.vietu 3000m – aut.piez.). “Latvijas čempionāts būs kā kontroltreniņš, ar vienām sacensībām pietiek (domāts, ka svētdien Pļaviņu “Jaujās” viņš nepiedalīsies – aut.piez.). Kondīcija ir laba, bet skriešanai šogad esmu gatavojies mazāk un neesmu arī startējis nekur. Šogad bija vairāk imitācijas treniņi kas ir kross ar lekšanu kalnā ar nūjām. Man priekšrocības kā slēpotājam ir reljefs.”

Cīņā par uzvaru Reinis Hartmanis izšķirošo atrāvienu sāka otrā apļa beigās un pārsvaru pakāpeniski palielināja, izcīnot uzvaru un tiekot  pie ceturtās medaļas šogad un otrā zelta. Viņš distanci veica 27:20 un par 34 sekundēm apsteidza pagājušā gada uzvarētāju un šā gada čempionu 3000m šķēršļu skrējienā Dmitriju Serjoginu. Cīņā par trešo vietu starp brāļiem Kaimiņiem pārāks bija jaunākais brālis un pagājušā gada čempions maratona distancē Rolands, atstājot šī gada maratona vicečempionu Kristapu ceturtajā vietā, bet piektais astoņas sekundes pirms Induļa finišēja K.Vējš-Āboliņš.

Sievietēm konkurentēm cerības neatstāja Latvijas rekordiste soļošanā un pagājušā gada otrās vietas ieguvēja Agnese Pastare, kas 6km veica 24:24, par 1;24 apsteidzot otrās vietas ieguvēju Gunu Ģērmani, kas ir olimpieša Jura Ģērmaņa brāļa Jāņa sieva. Trešā vietā ierindojās Līga Janosne.

Tikmēr S14 grupā pie godalgas – trešā vietas – tika pazīstamā biatlonista Raivja Zīmeļa audzēkne Kristīne Brunere, kas 2km distanci (faktiski 2,3km, jo 775m aplis bija jāveic 3 reizes – aut.piez.)  veica 9:37,8. Kristīne pēc otrā apļa jau sāka pietuvoties otrajai vietai un šķita, ka varētu pakāpties uz otro, bet tomēr Estere Vīksne pēdējā aplī bija ātrāka par 12 sekundēm. Uzvaru ar 17 sekunžu pārsvaru svinēja labākā Latvijas triatloniste šajā vecumā Laura Laimiņa.

Ivars Bācis

mid_136435.jpg

4 Komentāri

indulis traks

22 • 10 • 2015 / 21:41
Kāpēc traks? Normāls džeks :)

23 • 10 • 2015 / 11:23
Indulis malacis, cītīgi gatavojas sezonai.
Tā turpināt, lai veicās.
līdzjutējs
23 • 10 • 2015 / 13:06
Var piekrist līdzjutējam. Cerams arī vēl daži tāpat gatavojas.

23 • 10 • 2015 / 13:27
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv