ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 7m/s

Jaunumi

19 • 10 • 2015

Dažās jauniešu grupās Slēpotāju krosā krietni rezultātu uzlabojumi

Viskuplāk kā parasti Slēpotāju krosā bija pārstāvētas jaunākās grupas – S un V12 (2004.g. un jaunāki) un S un V14 grupas (2002./2003.g.). Abās jaunākajās meiteņu grupās piedalījās vairāk nekā 20 skrējējas, bet puišiem pat vairāk nekā 30. Kopumā no visiem dalībniekiem jauniešu grupas pārstāvji, pieskaitot arī S un V16 dalībniekus, veidoja gandrīz četras piektdaļas no visiem startējušajiem Slēpotāju krosā. Priecē arī fakts, ka lielākajā daļā jauniešu grupu bija vērojami rezultātu uzlabojumi.

V16 grupā (2000./2001.g.) ļoti labu rezultātu uzrādīja un Daugavpilij otro uzvaru nopelnīja Kirils Matjuhins, kurš 3km pa meža takām un slēpošanas trasi noskrēja 11:05,9, kas ir vismaz pēdējo piecu gadu noteikti labākais rezultāts. Vispusīgā daugavpilieša Kirila Matjuhina (viņš ne tikai ziemā slēpo un piedalās biatlonā, bet vasarā skrien, brauc ar riteni, peld, startē triatlonā un arī spēlē tenisu – aut.piez.) labo rezultātu pasvītro arī tas, ka viņš par 50 sekundēm noskrējis ātrāk nekā otrās vietas ieguvējs Niks Saulītis (Madonas BJSS), kurš, kaut arī pirmo gadu startē V16 grupā, tomēr līdz šim ir uzvarējis gan V14 grupā, gan arī V12 grupā. Ja skriešanā pārāks ir Kirils, tad vismaz līdz šim slēpošanā Nikam viņš nav bijis tuvumā. Cīņā par trešo vietu 10 dalībnieku vidū Aizkraukles SS pārstāvis Kristians Patrijuks par 8 sekundēm apsteidza madonieti Ilvaru Bisenieku, uzvarētājam zaudējot gandrīz pusotru minūti.

Meitenēm S16 grupā, kurā startēja 12 dalībnieces, dominēja SS “Arkādija”, jo labāko sešiniekā, kas 2km distanci veica zem 10 minūtēm, iekļuva piecas šīs sporta skolas pārstāves. Vienīgā “nearkādiete” bija trešo vietu ieguvusī Madara Ilze Eglīte no CPSS. Otro vietu izcīnījusī Katrīna Rudus beigās bija vienīgā Katrīna trijniekā, jo ar pēdējo numuru startējusī Suzana Klepere uzrādīja absolūti labāko laiku un izcīnīja uzvaru, nobīdot savu komandas biedreni Katrīnu Karsu uz ceturto pozīciju.

V14 grupā (2002./2003.g.) 31 dalībnieka vidū cīņa par uzvaru un godalgotajām vietām bija otra sīvākā no visām grupām, jo uzvarētajam septiņas ar pusi sekundes zaudējušais un ceturto vietu ieguvušais Arvis Jekimovs no CPSS, kas noskrēja precīzi 8 minūtēs (tas pērn dotu pārliecinošu uzvaru – aut.piez.), ņemot vērā pirmajā trijniekā iekļuvušo atstarpes vienam no otra, bija salīdzinoši “tālu” līdz godalgām. Arī scenārijs šī vecuma puišiem bija interesants, proti, pirmais 2km trasē devušais dalībnieks Ralfs Līpenītis (Jēkabpils SS) izskrēja zem 8 minūtēm (7:53,6) un atradās līderpozīcijās, līdz dažas minūtes vēlāk viņa rezultātu, kaut arī tikai par pussekundi, tomēr uzlaboja Bruno Krampe no SS “Arkādija”.  Taču pagājušā gada V12 grupas uzvarētājam B.Krampem neizdevās atkārtot panākumu pirmajā sezonā V14 grupā, jo pāris minūtes vēlāk startējušais jēkabpilietis Kristers Mežinskis, kas pērn Bruno piekāpās par 2 sekundēm, šoreiz arkādieti apsteidza par 0,8 sekundēm. Līdz ar to pirmais trijnieks iekļāvās 1,3 sekundēs. Pēc divu gadu pārtraukuma labākie izskrēja no astoņām minūtēm, par vairāk nekā pusminūti uzlabojot pērn Nika Saulīša uzrādīto rezultātu, bet tik un tā vēl neaizsniedzoties līdz 2012.gadā Raimo Vīganta sasniegtajam 7:36 (nākošgad labākie 2003.gadā dzimušie, kad viņiem būs otrais gads V14 grupā, var šim rezultātam pietuvoties vai arī mēģināt uzlabot – aut.piez.).

S14 grupā meitenēm, kur uz startu izgāja 25 dalībnieces, arī tika uzlaboti iepriekšējo gadu rezultāti, par ko liecina fakts, ka, ja citus gadus, noskrienot 1km ātrāk par 4 minūtēm, tika nodrošināta vismaz otrā vieta, tad šogad tas pat negarantēja vietu pieciniekā, jo zem 4 minūtēm noskrēja sešas dalībnieces. Ja brālim pussekunde pietrūka līdz uzvarai, tad māsu Samantu Krampi tādi pati atstarpe šķīra no trijnieka, ko noslēdza iepriekšējo divu gadu uzvarētāja S12 grupā Līva Šahno no Madonas BJSS. Madoniete kā viena no sākumā startējušajām dalībniecēm ilgu laiku atradās līderpozīcijās, bet beigās viņu par 4 un 10 sekundēm apsteidza divas jēkabpilietes, no kurām Jūlija Ivanova ieņēma otro vietu, bet 1km 3:47,5 noskrējusī Samanta Kalniņa izcīnīja uzvaru.

V12 grupā (2004.g. un jaunāki), kurā tāpat kā V14 grupā startēja 31 skrējējs, Līpenīšu ģimenei vēl vienu godalgu nodrošināja jaunākais brālis Kristiāns (Jēkabpils SS), kurš,1km veicot 3:45,4, bija ātrākais un par 3,6 sekundēm apsteidza rīdzinieku Gustavu Staņu no SS “Arkādija”, abiem noskrienot par pāris sekundēm ātrāk nekā pagājušā gada pirmo divu vietu ieguvēji. Rihards Berkolds bija tuvu tam, lai sarūpētu Gulbenei vienīgo godalgu, taču viņu par 0,8 sekundēm apsteidza un trešo vietu ieguva Vairis Stūrītis no CPSS.  Meitenēm S12 grupā 23 konkurentu vidū bija vēl līdzīgāka cīņa par uzvaru un godalgām nekā puišiem V14 grupā. Jā, tik tiešām tā bija, jo 1km distancē pirmās četras šķīra mazāk par divām sekundēm. Un tas nebija masu starts, bet gan individuālais. Krāslaviete Līga Volka, no uzvarētājas atpaliekot tikai 1,7 sekundes, kas visās citās grupās, izņemot V14, dotu otro vietu, palika bez godalgas, jo pa vidu vēl divas citas bija nedaudz ātrākas. Sākusi kā viena no pirmajām, Jēkabpils SS pārstāve Sandra Brikmane uzrādīja rezultātu 4:11,3, kam vēlāk pavisam tuvu pietuvojās divas konkurentes, bet tomēr šo rezultātu nepārspēja. Sandras komandas biedrene Marta Skrābāne piekāpās 0,7 sekundes, kas deva trešo vietu, jo par 0,1 sekundi ātrāk noskrēja SS “Arkādija” pārstāve Adriana Osmane, nopelnot rīdziniekiem, kurus trenē olimpiete Ineta Kravale, kārtējo otro vietu. Līdz ar to divās jaunākajās grupās gan puišiem, gan meitenēm uzvaras izcīnīja jēkabpilieši, bet SS “Arkādija”, kas ziemā uz slēpēm dominē pašās jaunākajās grupās, tomēr bez pirmās vietas nepalika, pateicoties S16 grupas pārstāvei S.Kleperei.

Ivars Bācis

Atjaunots viss raksts 21.10.2015 plkst. 15:56 (EEST).


6 Komentāri

Nu skaisti Jūs te esat izskrējušies:)

20 • 10 • 2015 / 00:28
Brinishkjigi laika apstaklji un ari jaukas sacensibas.

20 • 10 • 2015 / 08:30
Sportacentrs.com
20 • 10 • 2015 / 09:50
Man nez kāpēc liekas, ka šis sporta veids mirst dabiskā nāvē.
U23
20 • 10 • 2015 / 15:03
18.20 un 13.20 līderi pieaugušo grupās ... antireklāma

20 • 10 • 2015 / 23:42
Nav jau slikti priekš viņiem.

21 • 10 • 2015 / 10:39
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv