ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 11°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

17 • 11 • 2012

Sprintā Liepiņš apsteidz dažus zināmus igauņus

Saistītā informācija

Vakar Muonio (Somija) ar sprintu klasiskajā stilā sākās trīs dienu FIS sacensības distanču slēpošanā, kurā piedalās arī Latvijas pārstāvji. Pirmajā dienā vislabāk veicās Arvim Liepiņam, kurš 209 dalībnieku konkurencē uzrādīja 94.ātrāko laiku, bet Pāvelam Ribakovam 145.vieta. Roberts Slotiņš, Indulis Bikše un Artūrs Ivanovs gatavojās šodienas startam 10km distancē klasiskajā stilā.

Pirmajā dienā, kad notika sprints klasiskajā stilā no pieciem mūsējiem, kas devušies uz Muonio, uz startu 209 dalībnieku konkurencē izgāja divi – Arvis Liepiņš un Pāvels Ribakovs. Arvim tāpat kā pērn izdevās iekļūt labāko simtniekā, tiesa, šoreiz par 14 vietām zemāk – 94.rezultāts. Taču tas nebūt nenozīmē, ka nostartēts ir sliktāk, jo FIS sacensībās svarīgāk ir tas, cik laika izteiksmē zaudēts līderiem un cik FIS punkti iegūti, un šajā ziņā Arvja starts ir labāks nekā pagājušajā gadā, jo labākā laika uzrādītājam Endrjū Ņūvelam no ASV Liepiņš šoreiz zaudēja jau mazāk par 20 sekundēm – 19,23 sekundes (pērn 24,04, taču 2010.gadā 16 sekundes – aut. piez.). 2011.gadā viņš sprintā ieguva 177 FIS punktus, un kaut arī šobrīd vēl oficiālie punkti nav ielikti, ir skaidri zināms, ka tie būs jau par dažiem desmitiem mazāk.  Arvis Liepiņš par sekundi bija ātrāks nekā pazīstamie igauņi Andress Kollo un Algo Kerps. Andress Kollo, kurš 2011.gadā pasaules čempionāta „priekšvakarā” Pasaules kausa  posmā sprintā Drammenā pamanījās iegūt pat ļoti augsto 16.vietu, pagājušajā sezonā Skandināvijas kausa posmā Albu, FIS sacensībās Muonio un pirms tam arī Pasaules kausa posmā Otepē sprintā klasiskajā stilā Arvi bija apsteidzis vidēji par 5 sekundēm. Savukārt, Algo Kerps, kurš vairākas reizes Pasaules kausos ir iebraucis labāko trīsdesmitniekā, pagājušajā sezonā Pasaules kausa posmos sprintā klasiskajā stilā Kūsamo un Otepē mūsu Liepiņu bija apsteidzis par attiecīgi 11 un 15 sekundēm. Arī pēdējā laikā progresējušais un šobrīd labākais lietuviešu slēpotājs Vitautas Strolia, kurš šā gada janvārī Otepē Liepiņam zaudēja tikai pussekundi, Muonio bija veselas deviņas sekundes lēnāks par Arvi. Otrs Latvijas pārstāvis Pāvels Ribakovs, kuru šovasar atkal vajāja traumas, bija par desmit sekundēm lēnāks nekā Arvis Liepiņš un ierindojās 145.vietā.  Pērn Pāvels Muonio nestartēja, bet 2010.gadā sprintā bija 149.vietā.

Ar savu sniegumu pirmajā dienā Arvis ir diezgan apmierināts. „Tīri labi gāja. Zaudēju, protams, 19 sekundes, bet kopumā liekas savā līmenī nostartēju. Trase arī bija tāda interesanta – starts uzreiz pret kalnu, un finišs arī kalnā. Tā kā kopumā smaga trase, arī ar straujiem pagriezieniem,” par trases grūtumu stāsta Arvis, uzslavējot slēpju smērētāju darbu: „Slēpes arī šodien labi slīdēja un turēja.” Liepiņš tomēr atzīst, ka maksimāli labāko sniegumu nav parādījis, bet pirms šodienas ir optimistisks. „Bišku tajā finiša kalnā noplīsu, tāpēc varēju noteikti mazliet labāk, bet ieskrējies pirms rītdienas būšu, tāpēc cerams, ka rīt būs labāk.”

Kaut arī kvalifikācijas rezultāti uz to nevedināja domāt, tomēr finālā visu godalgoto trijnieku aizņēmi kazahi – Aleksejs Poltoraņins, Nikolajs Čebotko un Deniss Volotka, kuri kvalifikācijā uzrādīja attiecīgi 13., 19. un 24.laiku. Poltoraņins, kurš vairāk zināms ar labākiem rezultātiem distancē – uzvara Davosā (Šveice) un trešā vieta Roglā (Slovēnija) Pasaules kausa posmos, tieši pirms diviem gadiem Pasaules kausa posmā Kūsamo sprintā klasiskajā stilā bija otrais. Muonio sprintā startēja vesela plejāde ar igauņiem – pavisam kopā 23 ziemeļu kaimiņi (deviņi no viņiem palika aiz abiem mūsējiem – aut. piez.). Kaut arī kvalifikācijā igauņiem veicās labāk, jo trīs bija sešiniekā, tomēr arī finālrezultātus par sliktiem nevarētu nosaukt. Visaugstāk – 5.vietā – tika un vienīgais finālā no ziemeļu kaimiņiem startēja pērn Priekuļos triumfējušais Sīms Sellis. Kvalifikācijas trešā laika uzrādītājs Anti Sārepū ierindojās 9.vietā, Timo Simonlatsers – 10.vietā, bet trešais ātrākais kvalifikācijā Peters Kummels neveiksmīgi veica ceturtdaļfināla braucienu un palika 26.vietā. 

Dāmām uzvaru svinēja pērnā gada Pasaules kausa vicelīdere Justīna Kovaļčika no Polijas, aiz sevis atstājot mājinieces Mona Līsu Malvalehto un Annu Kilonenu.

Šodien vīri sacentīsies 10km klasiskajā stilā, bet rīt 15km slidsolī.

Tikmēr ar norvēģu Petera Nortuga (vēl pagājušajā nedēļā nevarēja trenēties, jo bija saķēris vēdera vīrusu – aut. piez.) un Terēzes Juhaugas uzvarām attiecīgi 15km un 10km distancē slidsolī ar intervāla startu sācies Beitostūlenas (Norvēģija) sezonas atklāšanas sacensības. Dāmām otrā palika pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvēja Marita Bjergena, bet vīriem otrais bija francūzis Moriss Maņifikā, bet viņa tautietis un biatlonists Martēns Furkāds ierindojās sestajā vietā, Nortugam zaudējot 35 sekundes. 

8 Komentāri

Izskatās ka Liepiņam šodien varētu būt labākie punkti karjerā - 76,65, ar ko arī apsveicu. Labs sezonas sākums!
Ribakovam 122,02, arī cerīgi...
Bikšem 149,04 (ja startēja kopā ar lielajiem), labāk kā pagāšgad.
P.S. Protams vēl jāgaida un jāskatās kāds būs TD aprēķins.
Agris
17 • 11 • 2012 / 18:09
Precizēju : Arvis Liepiņš 85,90
Pāvels Ribakovs 131,27
Indulis Bikše 158,29

Pamatojums ir FIS noteikumi par punktu aprēķināšanu.
5.3.2.3. Table of minimum Penalties
Ladies Men
Continentalcup+ FIS competitions 15

Arvis malacis,mazliet uzlabojis iepriekšējā gada rezultātu.
AG
17 • 11 • 2012 / 18:56
Delfi par šodienu uz savu roku ielikuši rakstu, un tāpēc kļūdains.
Sanāk, ka Bikše par trīsdesmit vietām apsteidzis Arvi un par simt Pāvelu, bet reāli krietni otrādāk. Indulim tā vieta pie junioriem.

17 • 11 • 2012 / 21:51
Delfi info ņēmuši no LETA's. Jauki ka raskta un informē, bet var redzēt ka rezultāti paņemti pilnīgi automātiski un pavirši, pat nepiefiksējot ka tur ir divas grupas. Arī uzvarētājs norādīts no jauniešu (20) grupas.

Es vakar kļūdijos jo sen nebiju rēķinājis. :)

Šodienas punkti:
Arvis 105.87
Roberts 122.28
Indulis 139.60
Mārcis 145.12
Pāvels 159.01
Artūrs 172.49

Varētu likties ka sliktāk kā pagāšgad, bet pagāšgad bija 10km, šogad 15km. Un ņemot vērā sezonas sākumu un pirmos mačus, domāju ka ir normāli. Turklāt Arvis un Pāvels startē jau trešo dienu pēc kārtas.
Agris
18 • 11 • 2012 / 17:14
neesmu vēl skatījies punktus, bet šķiet, ka nevar būt tik labi punkti, zem 90 toč nav.

19 • 11 • 2012 / 15:23
veči labi nogriezuši.
22 • 11 • 2012 / 09:47
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv