ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

02 • 01 • 2013

Mūsējie startēs Skandināvijas kausā Estersundā

No šīs piektdienas līdz svētdienai pazīstamajā Zviedrijas pilsētā Estrersundā norisināsies šīs sezonas otrais posms Skandināvijas kausam distanču slēpošanā. Uz Zviedriju trenera Jēkaba Nākuma vadībā ir devušies arī vairāki Latvijas izlases slēpotāji. 

Šīs sezonas Skandināvijas kauss distanču slēpošanā sākās decembra vidū, kad pirmais posms norisinājās Šūšēenā Norvēģijā, kurā dominēja mājinieki ar Astrīdu Jakobsenu un Finu Krogu priekšgalā, kuri šobrīd piedalās daudzdienu slēpojumā „Tour de ski”. Mūsējie Norvēģijā nestartēja, tajā laikā piealoties FIS sacensībās Somijā, kur tobrīd arī trenējās uz pirmā sniega. Otrajā posmā Zviedrijā Latvijas slēpotājus gan varēs ieraudzīt dalībnieku sarakstā. Kopā ar izlases treneri uz Estersundu ir devušies (un šodien jau ieradušies – aut. piez.) četri vīri – Arvis Liepiņš, Roberts Slotiņš, Pāvels Ribakovs, Oļegs Andrejevs un arī viena dāma – Anda Muižniece. 

Sacensības paredzētas trīs dienas. Vispirms būs 10km dāmām un 15km vīriem ar intervāla startu klasiskajā stilā, sestdien sprints arī klasiskajā stilā, bet svētdien 10km dāmām un 15km vīriem slidsolī ar intervāla startu. Kā izteicās treneris Jēkabs Nākums, tad uz vietas tiks vērtēts, par to, kuri startēs otrajā un trešajā dienā, jo visi noteikti nepiedalīsies visas trīs dienas. 

Pagājušajā sezonā mūsējie arī piedalījās vienā posmā, kas notika Skandināvijā, bet toreiz tā bija Norvēģija. Toreiz distancē vienīgi Jānim Paipalam izdevās iekļūt simtniekā (ierindojās 97.vietā 165 dalībnieku konkurencē – aut. piez.), kā arī viņš bija vienīgais, kas ieguva mazāk par 100 FIS punktiem. Sprintā klasiskajā stilā gan klājās pagrūti, un nevienam neizdevās pat zem 200 FIS punktiem „paskriet”. Dāmu konkurencē Andai Muižniecei gan sprintā, gan distancē izdevās pārspēt tikai komandas biedreni Natāliju Kovaļovu. Kā zināms Skandināvijas kausa posmos, it īpaši Norvēģijā un Zviedrijā, ir ļoti spēcīgs sastāvs. Gan tuvākās, gan tālākās šo spēcīgo distanču slēpošanas lielvalstu rezerves šādus posmus izmanto kā iespēju sevi apliecināt, lai tiktu ne tikai uz otrajā komandā uz citiem Skandināvijas kausa posmiem, bet arī, lai iekļūtu galvenajā komandā uz startiem Pasaules kausa posmos. Piemēram, Niklass Dīrhaugs un Kristians Tetli Renemo pērn (par uzvarām un iekļūšanu trijniekā pirmajā posmā Skandināvijas kausā Somijā viņi tika iekļauti norvēģu izlasē startam „Tour de ski” – aut.piez.), bet Fins Krogs šosezon tam ir spilgts piemērs. No zviedriem daudzi vadošie, kas nestartē „Tour de ski”, piedalīsies Estersundā, tāpat arī norvēģi un somi. Mūsējiem nebūs viegli, bet pamats cerēt uz labāku rezultātu nekā pērn ir gan.

5 Komentāri

=92 Arvis LIEPINS 76 LAT 44:45.1 4:46.6
...
04 • 01 • 2013 / 14:26
Anda no pirmspedejas atpaliek 2 min.Ta neko.Varbut jabrauc jaunajam.
AA
04 • 01 • 2013 / 18:39
Bezjēdzīga naudas tērēšana braucost uz SCA kausu bez smēriem un smērētāja.

04 • 01 • 2013 / 23:18
Arvis Liepins 15 km klasika - 93 vieta un 110.59 FIS punktus.
Sodienas sprinta rezultati: Pavels Ribakovs - 175 vieta un 209.95 p.
Olegs Andrejevs - 201 vieta un 242.19 p.
05 • 01 • 2013 / 20:03
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv