ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

07 • 02 • 2013

Liepiņš uzlabo vietu, mūsu dāmas punktos

Šodien Madonā ar masu startu brīvajā stilā noslēdzās prestižais Skandināvijas kausa posms distanču slēpošanā, kas norisinājās Madonas sporta bāzē „Smecersils” un ko organizēja Latvijas Slēpošanas savienība, Madonas novada dome un biedrība „A-Madona”. Dāmām 10km distancē uzvarēja norvēģiete Kari Vikhāgena Jeitnese, bet labākā no Latvijas bija Inga Dauškāne, kurai 25.vieta 30 dalībnieču konkurencē. Vīriem arī uzvara tika Norvēģijas pārstāvim Sindrem Skaram, bet Arvis Liepiņš ar 46.vietu bija labākais no mūsējiem 20km distancē 80 dalībnieku vidū.

Women10kMst.jpg

Dāmām 10km uz starta izgāja 30 dalībnieces, kas bija par 7 mazāk nekā vakar, un tas nozīmēja, ka visas varēja tikt pie ieskaites punktiem kausa kopvērtējumā, pie kā tiek pirmais trīsdesmitnieks katrā distancē, bet tikai  un bija jāsasniedz finišu. Dalībnieču vidū bija arī divas Latvijas pārstāves – Inga Dauškāne un Anda Muižniece, kura jau vakar tika trīsdesmitniekā un ieguva punktu. Pirmā apļa beigās (5km), kā jau to varēja gaidīt, pēc norvēģiešu „kurinātā” tempa grupa bija sadalījusies. Dauškāne zaudēja 1:41, bet Muižniece jau 3:36. Pēdējos divos kilometros no līderu grupas atrāvās trīs norvēģietes, kuras tad arī sadalīja godalgotās vietas finiša sprintā. Uzvaru svinēja Kari Vikhāgena Jeitnesa, kas distanci veica 28:10,0 un otrās vietas ieguvēju Ragnildu Hāgu apsteidza par 0,9 sekundēm. Trešā finišēja Silje Slinda. Jeitnesai otrā uzvara divās dienās nodrošinājusi līderpozīcijas kopvērtējumā pēc septiņiem startiem. Ar iegūtajiem 416 punktiem viņa par 41 punktu apsteidz otrā vietā esošo tautieti Britu Nīdālu. Pirmās vietas ieguvēja kopvērtējumā iegūs tiesības startēt Pasaules kausa posmos. No uzvarētājas atpaliekot 3:54, labāko rezultātu Skandināvijas kausā – 25.vietu un sešus punktus, sasniedza Inga Dauškāne, bet Andai Muižniecei 28.vieta (+8:29) un trīs punkti. Aiz septiņām norvēģietēm astotā finišēja somiete Marjāna Pitkenena (+35 sekundes), bet labākā no igaunietēm bija Heidi Raju, kurai 19.vieta. 

Men20kMst.jpg

Vīru konkurencē 20km distancē uz startu izgāja jau aptuveni 2,5 reizes vairāk dalībnieku, kuru vidū arī 11 Latvijas pārstāvji. Pēc pirmā apļa (5km) vadošajā grupā ar 40 slēpotājiem spēja noturēties vienīgi Arvis Liepiņš, kurš otrā apļa vidū tomēr kontaktu ar vadošajiem diemžēl pazaudēja, jo savu „teica” sezonas laikā uzkrātais nogurums. Arvim beigās 46.vieta, zaudējot uzvarētājam 3:53. Otrs labākais no mūsējiem bija jaunietis Indulis Bikše, kurš bija minūti lēnāks nekā Arvis un kuram 52.vieta. Vēl piecdesmit sekundes lēnāks bija Roberts Slotiņš, kurš ierindojās 55.vietā. Pēdējos 500 metros kāpumā par 15 metriem priekšā pārējiem aizslēpoja norvēģis Sindre Skars, kas tad arī šo nelielo pārsvaru nosargāja līdz pat finišam, izcīnot pirmo uzvaru Skandināvijas kausos. Viņš par 2,6 sekundēm pārspēja otrās vietas ieguvēju un sīvāko konkurentu kopvērtējumā Snorri Einarsonu, bet trešo vietu, sagādājot patīkamu pārsteigumu, izcīnīja igaunis Ēri Vahtra (+4,6 sekundes), kurš taktiski gudri veica distanci un šobrīd ir ļoti labā formā (pirms mēneša Priekuļos viņš 10km slidsolī Liepiņu apsteidza tikai par 18 sekundēm, bet klasikā pat zaudēja – aut. Piez.). Vahtra desmitniekā bija vienīgais, kas nepārstāvēja Norvēģiju. Labākais zviedrs bija Bils Impola, kuram 11.vieta, bet labākais soms Aku Nikanders finišēja 17.vietā. Bez skandināviem un Baltijas valstu pārstāvjiem Madonā startēja arī amerikāņi, no kuriem augstāka vieta tika Ērikam Pakeram, kurš finišēja sešpadsmitais, uzvarētājam zaudējot tikai 24,7 sekundes. 

Sestdien un svētdien Skandināvijas kauss turpināsies ar ceturto posmu Joulumā Igaunijā.

19 Komentāri

Paldie Ivaram par aprakstiem. Gribētos cerēt, ka līdzjutēji un slēpošanas fani novērtē, ka Latvijas slēpošanas vēsturē ierakstīts vēl viens episks notikums! Paldies visiem, kas bija iesaistīti šī notikuma īstenošanā. Jācer, ka ne pēdējo reizi! Un gan jau arī mūsu sportisti ar katru gadu nedaudz pieliks! Gan organizatoriem, gan sportistiem neapstāties pie sasniegtā! Vienmēr ir iespēja pilnveidoties!

07 • 02 • 2013 / 20:05
Izlases trenerim vajadzētu iedot brīvu vadošiem sportistiem uz LČ Mailēs, lai var atkopties startiem PČ. Tak ar neabruņotu aci redzams, ka Arvis jau pēc Libereces ir iebraucis dziļi bedrē. Un kad viņš pēdējo reizi ir bijis pie masieriem, ārstiem un redzējis uztura bagātinātājus?
Mārtiņš
08 • 02 • 2013 / 09:04
+++Mārtiņš

08 • 02 • 2013 / 09:41
Jādomā ka izlases treneris labāk redz un zin kam vajag atpūsties un kam nevajag un kad. Viņš strādā dien dienā ar komandu nevis kaut kāds Mārtiņš kam no malas var likties visādi...
Arī tas ir liģiski, ka sportistam ir labāki periodi un attiecīgi forma un sliktāki vai bedre... tas ir tikai loģiski. Un ja sportists pat bedrē var izskriet 107 FIS punktus, tad nav slikti!
padomus visi ir gudri dot, kad kaut kas jāizdara, tad nav neviena. Kapēc Mārtiņš nepieteicās par treneri kad bija izsludināts konkurss?
mīnuss
08 • 02 • 2013 / 10:37
Kā tu zini, ka nepieteicās?

08 • 02 • 2013 / 11:29
Mārtiņš ir ļoti pareizi norādījis uz šobrīdējo situāciju. Viņš ir slēpotājs, saprot no tā labi.
Jēkabs malacis, strādā ar izlasi.
Priekuļos tika sasniegti baigi labie punkti, bet daļēji nāca par labu, ka spēcīgie igauņi ar labo punktu reitingu Priekuļos neparādīja ne tuvu savu labāko sniegumu. Tagad Vahtra ir trešais 4min priekšā Arvim.
Rezultāti parāda, ka izlases sportisti uz lielākajām sacensībām Latvijā nevar parādīt savu labāko sniegumu. Skaidrs, ka nevar neviens visu sezonu noturēties labā formā, tāpēc nākotnē ir jāmēģina noteikt prioritātes un atbilstoši gatavoties.

08 • 02 • 2013 / 12:06
''dien dienā''? Ja tā būtu, tad J.Nākums noteikti varētu izvērsties, bet dažādu iemeslu dēļ tā nav...

08 • 02 • 2013 / 14:43
tomer varbut Arvim slepes neslideja?

08 • 02 • 2013 / 16:38
Ja slepes neprot sagatavot pat prieks tik vienkarsa slidsola stila, tad nu gan ir arprats.
Gatis
08 • 02 • 2013 / 22:03
Latviešiem kaut kā vienmēr tās slēpes mazliet iepaliek, nevar atrast pareizo pieeju...

08 • 02 • 2013 / 23:20
Vajag skatīties uz lietām pareizi Latvijā nav profesionālu slēpotaju un nevajag meklēt vainas slēpēs ,bet gan LSS kura atklāti paziņoja ka negatavos profesionālus slēpotājus pat Nākums nestrādā uz pilnu slodzi kurnu vēl sportisti.Ttādi lūk secinājumi.

09 • 02 • 2013 / 11:42
Vaina nav slēpēs. Un saistībā ar smērēšanu - norvēģim Holundam brauca līdzi vecāki, kas smērēja viņam slēpes, nevis izlases smērētāji, kā varbūt dažam liekas. Atgādināt, kādas vietas viņš ieņēma Madonā - pirmo klasikā, ceturto slidsolī, tā kā pat tāda līmeņa sportistam nesmērē slēpes slēpotāju brigāde, un viņš noteikti neatsper ar kāju kabīnes durvis un nenomet netīras slēpes, lai kāds viņam iesmērē, kā tas ir dzirdēts par dažiem mūsējiem (ne par labrīt, ne lūdzu nemaz nerunājot).

09 • 02 • 2013 / 19:23
Ja varētu sapulcināt visos šos gudros komentētājus, tad sanāktu pati spicākā slēpošanas treneru/servisa/menedžmenta blice, par kuru cīnītos slēpošanas lielvalstis.
Tomēr, pat bērnam skaidrs, ka Vahtra Priekuļos tik ļoti netaupījās, cik Arvis viņam zaudēja Madonā. Acīmredzot daudzu faktoru summa nosaka to, kāds rezultāts ir pašreiz.. Jāizdara ir pareizie secinājumi, jāatzīst savas kļūdas un jāstrādā tālāk! Piekrītu Jurim, ka, lai izrautos no apburtā 100 FIS punktu "loka", ir jābūt kvalitatīvām izmaiņām. Svarīgi, lai pašiem sportistiem nezūd ticība un arī sajūtas, ka viņi var progresēt!
Mārtiņš
09 • 02 • 2013 / 19:37
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv