ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

27 • 09 • 2012

Latvijas slēpotājiem uzvara un godalgotas vietas Baltijas kausā

Pagājušajās brīvdienās Baltijas kausā rollerslēpošanā, kas notika Anišķos Lietuvā, uzvaru sieviešu elites grupā 14km distancē slidsolī ar masu startu izcīnīja krāslaviete Natālija Kovaļova, bet veterānu grupā vīriem nepārspēts bija Staņislavs Monskis. Savukārt elites grupā vīriešiem 42km distancē slidsolī ar masu startu cēsniekam Ivo Caunem trešā vieta. Visās grupās kopā Latvijas pārstāvjiem astoņas godalgotas vietas.

Pagājušajās brīvdienās Lietuvas pilsētā Anišķos, kā jau tas pēdējos gados ir ierasts, notika otrais posms Baltijas kausam rollerslēpošanā, kurā startēja arī vairāki Latvijas slēpotāji, un jāteic, ka ar diezgan labām sekmēm. Augusta sākumā pirmajā Baltijas kausa posmā Igaunijā sievietēm elites grupā uzvaru izcīnīja Zane Eglīte. Lietuvā to pašu, un arī trīs dalībnieču vidū, izdevās atkārtot Natālijai Kovaļovai, tiesa, spēcīgākā konkurencē ar ierasto sāncensi Kristīnu Kazlauskaiti. Lielāko distances daļu Natālija rolleroja kopā ar Kazlauskaiti, un izšķirošie notikumi sākās tikai puskilometru līdz finišam, kad Natālija veica atrāvienu, kuram lietuviete nespēja neko likt pretī. Jūlija beigās skiatlonā Madonā Kazlauksaite bija pārāka, bet tagad, pateicoties arī treniņnometnei jaunā izlases trenera Jēkaba Nākuma vadībā, mūsu sportiste spēja lietuvieti pārspēt. Līdz ar to Natālija Kovaļova pagājušā gada otro vietu šogad „nomainīja” pret pirmo. Krāslaviete 14km distanci veica 30:02 un par piecām sekundēm apsteidza Kazlauskaiti. Trešā bija vēl viena lietuviete Vaida Adomonite. Ar savas audzēknes rezultātu bija apmierināta trenere Ilona Vanaga, kura pastāstīja, ka Natālija startēšot arī šo svētdien Priekuļos Baltijas kausa noslēdzošajā posmā. Labs sniegums Priekuļu trasē var dot uzvaru Baltijas kausa kopvērtējumā, bet tā būs jāizcīna grūtā cīņā ar Kazlauskaiti, kas ir bieža viešņa rollerslēpošanas sacensībās Latvijā.

Vīru elites grupā 28km distancē mūsu „veterāns” Ivo Caune, noturējies līdzi gandrīz visu distances daļu, tomēr beigās „kapitulēja” abu lietuviešu priekšā, bet tomēr izcīnīja godalgoto trešo vietu, uzvarētājam Jauniusam Drūsim, kas distanci veica 55:27 un kas vēl ir jauniešu grupas dalībnieks, zaudējot piecas sekundes, bet otrās vietas ieguvējam Marijusam Rindžēvičiusam – tikai divas sekundes. Tūdaļ aiz goda pjedestāla palika Dāvids Uķis. Savukārt veterānu grupā (1972.g. un vecāki), kur bija jāveic 14km, Latvijai tika dubultuzvara, jo pirmajās divās vietās ierindojās krāslavieši – Staņislavs Monskis bija pirmais ar tīri atzīstamu rezultātu – 27:10, bet Juris Šakeļs, zaudējot 2:55, finišēja otrajā vietā.

V16 grupā puišiem (1997./1998.g.) 6km distancē cīņā par otro vietu abu cēsnieku starpā Alvis Šķēps bija pārāks par Niklāvu Eglīti, bet ceturtais palika krāslavietis Ojārs Vanags. Pārliecinoši uzvarēja lietuvietis Lukas Čepulis, kas Alvi Šķēpu apsteidza par 43 sekundēm. V18 grupā (1995./1996.g.) piektais bija Edvards Rams. Meitenēm S14 grupā (1999.g. un jaunākas) 3km distancē otro vietu izcīnīja cēsniece Rebeka Raiska, bet labāko sešinieku noslēdza Kima Krūmiņa no Madonas. S16 grupā (1997./1998.g.), piekāpjoties tikai ļoti spēcīgākajām lietuvietēm Nedai Bukovskitei un Silvijai Adomonitei, trešo vietu izcīnīja Krista Razgale no Cēsu pilsētas sporta skolas.

Svētdien Priekuļos notiek Latvijas čempionāts rollerslēpošanā, kas vielaicīgi būs arī Baltijas kausa trešais un noslēdzošais posms. Vairāk informācijas meklējiet kalendārā.

Kovalova12.jpg
Natālija Kovaļova

Video no sacensībām:



5 Komentāri

??????????Jūlija beigās skiatlonā Madonā Kazlauksaite bija pārāka, bet tagad, pateicoties arī treniņnometnei jaunā izlases trenera Jēkaba Nākuma vadībā, mūsu sportiste spēja lietuvieti pārspēt. Līdz ar to Natālija Kovaļova pagājušā gada otro vietu šogad „nomainīja” pret pirmo.????????????
kkāds sviesc!!!!!

27 • 09 • 2012 / 21:26
Te jau parādās pirmie skauģi:) Malači tie, kas mērķtiecīgi trenējas un arī progress neizpaliks.

28 • 09 • 2012 / 08:42
Citāts no raksta, ''Vīru elites grupā 28km distancē mūsu „veterāns” Ivo Caune, noturējies līdzi gandrīz visu distances daļu...''
Nevis Ivo Caune noturējās līdzi, bet Ivo Caunem nosēdēja aizmugurē visu distanci un finišā pabrauca garām.

01 • 10 • 2012 / 09:36
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv