ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

16 • 07 • 2013

Latvijas čempionāts rollerslēpošanā klasiskajā stilā Madonā

Šo sestdien Madonā Smecersila trasē Latvijas Slēpošanas savienība sadarbībā ar Madonas Bērnu un jaunatnes sporta skolu rīko Latvijas čempionātu rollerslēpošanā, kurā startēs mūsu vadošie distanču slēpotāji dažādās vecuma grupās. Sacensību programmā ir īsā distance klasiskajā stilā ar intervāla startu.

Rollerslēpošanas sezona tiks atklāta šo sestdien, 20.jūljā, kad pazīstamajā Madonas slēpošanas un atpūtas bāzē „Smecersils” uz Latvijas čempionātu rollerslēpošanā pulcēsies dažāda vecuma Latvijas labākie distanču slēpotāji. Tas būs pirmais posms no šosezon paredzētajiem diviem Latvijas čempionāta posmiem. Pirmo reizi Madona čempionāta posmu uzņēma pirms četriem gadiem, kad Smecersila atpūtas un slēpošanas bāzē bija izveidots jaunais rollerslēpošanas aplis un tikko uzliets jaunais asfalts.

Ne visi, bet lielākā daļa distanču slēpotāji, trenējoties nākamajai ziemas sezonai, treniņprocesā izmanto rollerslēpošanu un piedalās arī sacensībās. Izņēmums nebūs arī sacensības Madonā, kur varēsim vērot Latvijas izlases dalībniekus, kas jau aizvadījuši pāris treniņnometnes un šobrīd Jēkaba Nākuma vadībā trenējas Priekuļos. Tādēļ būs iespējas salīdzināt, kas līdzšinējā vasaras treniņprocesā ir padarīts. Tā kā tas ir atklātais čempionāts, tad mūsējiem konkurenci sastādīs jau ierastie konkurenti no Igaunijas un Lietuvas, kā arī Krievijas rollerslēpotāji, kuri šobrīd aizvada treniņnometni Smecersila bāzē, pastāstīja sacensību organizatoru pārstāvis Dainis Vuškāns. Ņemot vērā, ka sacensības notiks klasiskajā stilā, tad dalībnieku skaits varētu būt mazāks kā brīvajā stilā – ap simts dalībniekiem. Šoreiz nevarēs izmantot slidsoļa rollerus un stumties, kā to citreiz ir darījuši daži sportisti. Elites grupai vīriem paredzēta 10km distance, bet dāmām 6k, bet visjaunākās grupas (2002.g un jaunāki) pārstāvjiem būs jāveic 2km. Elites grupā vīriem paredzams interesants duelis starp Arvi Liepiņu un Vitautu Stroliu, bet dāmu konkurencē Ingai Dauškānei un Andai Muižniecei nopietnu konkurenci sastādīs labākā lietuviešu distanču slēpotāja Ingrīda Ardišauskaite.

Otrais Latvijas čempionāta posms notiks jau rudenī, 6.oktobrī, kad Priekuļu biatlona un slēpošanas kompleksā norisināsies sacensības brīvajā stilā ar intervāla startu garajās distancēs.


DSC_1146.JPG
Foto: rollertour.lv

3 Komentāri

Vai sestdien no Rīgas uz Madonas sacensībām kursēs kāds transports?Labprāt piebiedrotos!
[email protected]
16 • 07 • 2013 / 20:30
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv