ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

13 • 08 • 2011

Zviedri komandu stafetē "noliek pie vietas" mājniekus

Saistītā informācija

Pasaules čempionātā rollerslēpošanā, kas norisinās Aurē/Kristiansundā (Norvēģija), komandu stafetē vīriešiem pirmo vietu izcīnīja zviedru trio, bet dāmām uzvaru svinēja mājnieces norvēģietes. Norvēģi ar Peteru Nortugu sastāvā palika tikai piektajā vietā.

Pēc vienas atpūtas dienas pasaules čempionāts turpinājās ar komandu stafeti. Katrā komandā ir trīs dalībnieki, kas katrs 3,7km garo apli veic divas reizes, bet dāmām katra dalībniece šo apli rollero vienu reizi. Vīriešiem pie galvenajiem favorītiem tika pieskaitīti mājnieki norvēģi, kuru sastāvā bija arī Peters Nortugs, kurš jau iepriekšējos divos startos bija ticis pie zelta medaļām, tā nedaudz nopietnāk "iespringstot" tikai otrajā distancē. Sākotnēji viņš plānoja piedalīties tikai divās disciplīnās, bet vēlāk, lai mēģinātu atkārtot ziemā pasaules čempionātā sasniegto - trīs zelta medaļas - spēcīgais norvēģis tomēr nolēma startēt arī komandu stafetē, kaut arī tajā pašā dienā pirms tam bija skrējis 3km un rollerslēpojis 18km "Toppidrettsvekas"" sacensībās. Uz starta izgāja septiņas komandas, bet par uzvaru līdz pat finišam cīnījās piecas komandas. Sākot jau ar pirmo etapu negaidīti atpalika spēcīgie čehi (Koukals, Razims, Kozišeks). Šoreiz neraksturīgi sev priekšpēdējo posmu (nevis pēdējo) veica Nortugs. Divi starti tajā pašā dienā "Toppidrettsvekā" bija prasījis pārāk daudz spēka, un Nortugs ko līdzīgu kā pirms dažām stundām 18km iedzīšanā rollerslēpošanā, kur pēdējā kilometrā atrāvās no konkurentiem, nespēja atkārtot, bet tik un tā stafeti nodeva pirmajā vietā, saglabājot Norvēģijai līderpozīcijas arī pēc otrā posma. Taču sekundes attālumā bija arī Zviedrija, Itālija, Krievija un Francija. Lieliski veicot distances pēdējos metrus, uzvaru zviedriem nodrošināja Anderss Svanebo. Pusotru sekundi viņam zaudēja otrās un trešās vietas ieguvēji - itāļi (Sbabo) un franči (Cuny). Krievijai ar pieredzējušo un titulēto Gluškovu pēdējā posmā ceturtā vieta, bet norvēģiem tikai piektā vieta. Pirmās piecas komandas finišēja 2,5 sekunžu robežās.
Par "rūgtuma sajūtas" kliedēšanu mājniekiem pēc vīru starta parūpējās norvēģu dāmu trio, kas sīvā cīņā ar krievietēm izcīnīja uzvaru. Pēc pirmajiem etapiem norvēģietēm bija pāris sekunžu pārsvars, bet finišā sprintere Solli bija ātrāka par Konohovu trīs sekundes desmitdaļas. Trešo vietu izcīnīja itālietes, bet viņas jau atpalika vairāk nekā minūti.
Šodien pasaules čempionāts noslēdzas ar sprintu 200m, kur startēs arī Latvijas pārstāvis Artūrs Brants.

Foto: xc-ski.de

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv