ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

08 • 05 • 2012

Skandināvijas valstu distanču slēpošanas sanāksme Rīgā

Saistītā informācija

Šīs nedēļas vidū, 9. un 10.maijā, Rīgā, viesnīcas „Tomo” telpās, norisināsies Skandināvijas valstu distanču slēpošanas sanāksme. Pirmajā dienā un otrajā dienā līdz pusdienlaikam notiks pati sanāksme, bet otrajā dienā, 10.maijā, pēcpusdienā Latvijas treneriem ir paredzēts seminārs, kuru vadīs augsta līmeņa Norvēģijas speciālisti.

Katru gadu pavasara beigās, kad slēpošanas sezona jau kādu laiku ir beigusies, tiek organizēta Skandināvijas valstu distanču slēpošanas sanāksme. Šoreiz rīkošanas kārta ir pienākusi Latvijai. Tā nebūs pirmā reize, kad šāda līmeņa sanāksme norisināsies mūsu valstī, jo arī 2007.gadā Rīgā notika šāda veida sanāksme. Šonedēļ distanču slēpošanas vadītāji, organizatori, treneri, speciālisti no Skandināvijas, kā arī no visām trim Baltijas valstīm pulcēsies Rīgā, lai izvērtētu pagājušo sezonu (katra valsts kas organizēja Skandināvijas kausa posmu vai piedalījās tajos sniegs īsu ziņojumu par katra posma norisi un vērtējumu), apspriestu ar sacensību organizēšanu saistītos jautājumus, izdarītu secinājumus, piedāvātu priekšlikumus sacensību norišu uzlabošanai, kā arī, lai apspriestu nākamās sezonas plānus, ieskaitot arī Ziemeļvalstu junioru čempionātu. Latvijas puse (iespējams arī Igaunija) sniegs arī prezentāciju par Madonas slēpošanas stadionu. Pagājušajā gada sanāksmē Latvijas puse saņēma daudzas uzslavas, kā arī priekšlikumus uzlabojumiem. Arī šogad pēc veiksmīgi aizvadītā Skandināvijas kausa posma Madonā Norvēģijas Slēpošanas federācijas distanču slēpošanas attīstības vadītājs Pērs Nīmoens uzreiz pēc sacensībām neskopojās ar labiem vārdiem sacensību veiksmīgajā organizēšanā.
Skandināvijas valstu sanāksmē vēl arī katra valsts iepazīstinās ar īsu atskaiti par aizgājušo sezonu distanču slēpošanā savā valstī un tās izlašu aktivitātēm un plāniem uz nākamo sezonu.

Ja Skandināvijas kausa sanāksme jau iepriekš Latvijā ir notikusi, tad seminārs trešajā dienā gan būs īpašs notikums, kas mūsu valstī notiks pirmo reizi. Latvijas slēpošanas savienība to organizē sadarbībā ar Norvēģijas Slēpošanas federāciju, piedāvājot Latvijas treneriem lielisku iespēju papildināt savas zināšanas un celt kvalifikāciju pie pasaulē atzīstamiem norvēģu speciālistiem. Seminārā uzstāsies jau minētais Nīmoens un arī Šjūrs Svarstads, kuri iepazīstinās ar klubu sistēmu Norvēģijā, sacensību kalendāru, prioritātēm pa vecumposmiem (bērni, jaunieši, juniori un pieaugušie), izlases sastāvu veidošanu, atlases kritērijiem un sankcijām, treniņu gada cikla plānošanu, rehabilitāciju, komandas veidošanu - „Team building”, motivāciju, psihologa lomu sportistu sagatavošanā, treniņiem augstkalnes apstākļos, kā arī par tādām tēmām kā sadarbība ar sponsoriem, federācijas un individuālie sponsori.




11 Komentāri

Nu diez vai par tik daudzām tēmām norvēģi spēs izrunāt tik īsā laikā, nevajag jau pārspīlēt. Ja nu vienīgi būs brief ieskats visās, no kura nebūs nekāda jēga, labāk būtu dziļāk kādu noteiktu tēmu izrunāt...

08 • 05 • 2012 / 14:42
Vietējie trenerīši varēs pasapņot par zinātnisko fantastiku,ko norvēģi pastāstīs!

Lai cik izglītoti arī Latvijas treneri nebūtu,bez naudas šīs zināšanas tāpat nevar realizēt!

Peieņemu,ka tā pati farmokoloģija Latvijā ir tādā līmenī,kādā pasaulē tā bija 70-80 gados!
DD
09 • 05 • 2012 / 15:10
tad gudrinieki aizejiet uz to semināru, uzdodiet jautājumus, uzņemiet kontaktus un aizbrauciet ciemos lai pamācītos klātienē, nevar jau dažās stundās visu uzzināt, protams ja nav valodas prasmes, tad tas nav iespējams. Nevajag jau čīkstēt uzreiz par naudu.

10 • 05 • 2012 / 21:53
"nebūs jēga.., būtu labāk..." tamlīdzīgus epitetus dzirdu ik pa laikam un salīdzinoši ļoti daudz... es tikai nesaprotu kādēļ tad tam visam ir jātērē pat tik daudz enerģijas kā rakstīt komentārus...? Ja neinteresē, tad neuztraucamies, nedaram.
Tiem kam interesē, tie atbaruc paklausās, uzdod kādu jautājumu un ļoti ceru daudz ko iegūst. Es personīgi, lai arī daudzas no šīm lietām jau zināju, tomēr ieguvu vēl un esmu gatavs klausīties to visu vēlreiz.
Kā šai pašā seminārā teica Pers un arī Sjurs Ole attiecībā uz sportistiem, tad panākumus gūst tie kas to vēlas, kuriem ir motivācija un kas meklē paši iespējas kā un ko uzlabot un sasniegt.
Arī runājot par naudu, problēma nv naudā, bet gribēšanā kaut ko darīt un vispirms izdarīt visu to ko var izdarīt bez naudas. Par farmokoloģiju nemaz nesapņojot. Mūsu sabiedrībā un sportistos ir pārāk daudz mītu ...

Un vēl par pašām tēmām un to ko mēs vispār gribam. Esmu dzirdējis tikai no kādiem 2-3 cilvēkiem jautājumus, ierosinājumus par to ko viņi vēlētos dzirdēt, kādas tēmas interesētu. Un tas ir viss... !?
10 • 05 • 2012 / 22:47
Šoreiz,diemžēl,bet negribu piekrist tavam viedoklim,ka rezultātus var sasniegt bez naudas un attiecīgas farmokoloģijas!!

Nevajag dzīvot ilūziju pasaulē,ka pasaules vadošie iztiek bez tā visa!

Protams,ja tas mērķis,ko Latvijas slēpotājs grib sasniegt ir tikai aizbraukšana un piedalīšanas,piemēram,OS,tad gan es Agrim piekrītu par 100%,ja mērķis ir cienīgi rezultāti,tad,nez,nez vai bez attiecīga finansējuma kaut ko var sasniegt!

Protams,gribasspēks un motivācija ir visa pamats,tomēr,ne pietiekams,lai cīnītos ar pasaules eliti!
Agrim
11 • 05 • 2012 / 08:27
LV atpalicība ir 30 gadi... :D Pērs pats pateica.

11 • 05 • 2012 / 10:13
Aigars
11 • 05 • 2012 / 16:35
atpalicība tik un tik gadi, ne jau par to ir stāsts. sāksim ar to vai ir vēlēšanās ko darīt. tiem, kas filozofē par finansējumu, farmakoloģiju būtu jāpajautā pašiem sev (vai konkrētajam sportistam) - ko viņi TĀDU ĪPAŠU ir paveikuši, lai spriestu par šādām ekstrām. jāstrādā, jāpierādā pašam sev, ka tu strādā ar 101% atdevi un tad sākam filozofēt par pārējām lietām... !

11 • 05 • 2012 / 16:41
Pilnīgi piekrītu pēdejam komentāram.

11 • 05 • 2012 / 22:26
Tam, kas dzīvo tuvu trasei, atliek vien gribēt trenēties, tam piekrītu, bet ja dzīvo tālu, tad ar naudu vien nepietiek, nav arī laika izbraukāt 100 vai vairāk km uz trasi un ja vēl trenējas 2x dienā? Paskaitat paši cik nosvilinam degvielu - naudu ziemā lai izbraukātu uz trasēm! Tāpēc domāju, ka naudai šoreiz ir izšķiroša nozīme slēpošanas masveidības attīstībā.
Kādam arī jāstrādā un jāpelna nauda, bērni - jaunieši paši nevar nokļūt uz treniņu vietām.
Jānis
12 • 05 • 2012 / 23:40
Nabadziņš:)
Gundars
16 • 05 • 2012 / 18:15
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv