ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

12 • 07 • 2011

Sākusies pasaules kausa sezona rollerslēpošanā

Saistītā informācija

Jūnija beigās ar posmiem Francijā un Itālijā ir sākusies 2011.gada pasaules kausa sezona rollerslēpošanā. Otrajā posmā Itālijas pilsētiņā Prato Nevoso īsajā 210m sprintā pret kalnu 19. vietu izcīnīja Latvijas pārstāvis Artūrs Brants.

Kad Latvijā bija nosvinēti „Jāņi”, Francijas pilsētiņā Besānā ar divu dienu sacensībām sākās 2011.gada pasaules kausa sezona rollerslēpošanā. Pāris dienas vēlāk vairākās Itālijas pilsētiņās norisinājās jau otrais posms, kura ietvaros notika četras sacensības. Vienās no tām – 210m sprintā pret kalnu – startēja arī SBK Cēsis pārstāvis Artūrs Brants. Šī Artūram nebija debija šāda mēroga sacensībās, jo jau 2005.gadā viņš piedalījās pasaules kausā savās mājās Cēsīs, junioru konkurencē izcīnot augsto 5.vietu, bet 2007. un 2008.gadā Artūrs startēja attiecīgi pasaules čempionātā un pasaules kausā pieaugušo konkurencē. Dodoties uz Itāliju, Artūrs nestādīja ļoti augstus mērķus. Tas bija vairāk mēģinājums pārbaudīt savus spēkus uz ārvalstu rollerslēpotāju fona pēc divu gadu pārtraukuma, kad 2008.gadā pasaules kausā rollerslēpošanā sprinta disciplīnā tika izcīnīta 10.vieta (kvalifikācijā 9.vieta).

Specifiskajā 210m sprintā pret kalnu uz startu kvalifikācijā izgāja 31 dalībnieks no astoņām valstīm, kuru vidū ar pašu pirmo numuru distancē devās vienīgais Latvijas pārstāvis Artūrs Brants. Lai pārvarētu kvalifikāciju un tiktu 1/8 finālā, vajadzēja ierindoties labāko sešpadsmitniekā. Kaut arī Artūrs kļūdas nepieļāva, taču līdz labāko sešpadsmitniekam viņam pietrūka pavisam maz – trīs sekundes desmitdaļas. Mūsu sportists uzrādīja laiku – 27,57 sekundes (aptuveni 2,5 sekundes lēnāk nekā labākā laika īpašniekam), kas viņam deva 19.vietu. Kaut arī bija cerēts pārvarēt kvalifikāciju, tomēr par šo neizdošanos Artūrs nebija sadrūmis, jo galvenais šīs sezonas mērķis esot sprints pasaules čempionātā, kas augusta pirmajā pusē (09.08-13.08) norisināsies Aurē/Kristiansundā (Norvēģija), un pārējie starti ir pakārtoti šim čempionātam. „Pirms trim gadiem, kad pēdējo reizi startēju Pasaules kausā, sprinta distancē pārvarēju kvalifikāciju, ierindojoties 10.vietā. Arī šoreiz gribēju tikt labāko sešpadsmitniekā, taču tā kā sprints pasaules čempionātā būs līdzenā distancē, tad šovasar nebiju gatavojies pret kalnu,” stāsta Artūrs. Jautāts, vai nebija grūti startēt pirmajam, cēsnieks atbildēja, tas bija pat vieglāk, jo tad tu brauc savā izvirzītajā tempā un neietekmējies no konkurentu parādītajiem ātrumiem. Mūsu sportists bija pateicīgs firmai agrissports.lv par atbalstu ar inventāru.

Finālā cīņā par uzvaru starp norvēģi Ragnaru Andresenu un mājinieku Alesio Berlandu pārāks izrādījās norvēģis, kurš bija ātrākais arī kvalifikācijā. Trešo vietu izcīnīja mājinieks Mirko Ceolans. Spēcīgais Krievijas sportists, kurš bija arī absolūti vecākais sacensību dalībnieks (43 gadi), Igors Gluškovs, šoreiz palika piektajā vietā. Arī dāmām uzvara tika Norvēģijai, jo pārāka par visām bija Guro Solli.

Nākamais pasaules kausa posms norisināsies pēc divām nedēļām Vācijā, bet pēc trim nedēļām rollerslēpošanas sezona sāksies tepat Latvijā, kad 30.jūlijā Madonā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms.

 

DSC00052.jpg

6 Komentāri

Labi, ka daži neatlaidīgi cīnās, lai kaut kur izsistos. Cerams, ka Artūram sekos arī vēl citi. Veiksmi pasaules čempī!
rollex
12 • 07 • 2011 / 11:33
Beidzot var izlasīt kādus jaunumus par šo sporta veidu!...Nu tad visi rollerieši 30.jūlijā tiekamies Madonā!!!
Agnese
12 • 07 • 2011 / 20:26
Pasaules čempionātā katrai valstij ar dalībnieku kvota - 4 sportisti, līdz ar to teorētiski ir lielāka varbūtība pārvarēt kvalifikāciju. Vēl specifika ar sprintu PČ rollerslēpošanā ir tā, ka organizatoriem neizdodas atrast pienācīga platuma trasi, lai finālos varētu laist pa 4 vai 6 dalībnieki, līdz ar to palielinot kvalifikācijas robežu no 16 uz 30 dal.
12 • 07 • 2011 / 22:49
Kurš vēl no mūsējiem startēs PČ vai kādā no PK posmiem?
inline skating
12 • 07 • 2011 / 23:35
Kurš vēl no mūsējiem startēs PČ vai kādā no PK posmiem?
inline skating
12 • 07 • 2011 / 23:35
Lai vairāk mūsējie un labāki rezultāti! Lai veicas!!!
patriots
22 • 07 • 2011 / 14:31
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv