ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 0m/s

Jaunumi

19 • 01 • 2012

Pasaules kausa posmā Otepē startēs Liepiņš

Šajās brīvdienās, 21. un 22.janvārī, Igaunijas slēpošanas centrā Otepē norisināsies Pasaules kausa posms distanču slēpošanā, kura ietvaros paredzēts ierastais sprints un distance ar intervāla startu klasiskajā stilā, tikai šoreiz mainītā kārtībā, proti, sprints būs pirmajā dienā. Šajā posmā startēs arī Latvijas slēpotājs Arvis Liepiņš. 

Pēc vairākiem Pasaules kausa posmiem decembrī un janvārī Latvijas slēpošanas interesentu uzmanība atkal būs nedaudz vairāk pievērsta pasaules vadošo slēpotāju startiem , jo viņu vidū būs Latvijas pārstāvis Arvis Liepiņš.  Tas Arvim nebūs pirmais starts šosezon Pasaules kausa posmā, jo viņš jau piedalījās trīs dienu tūrē „Nordic opening” Kūsamo (Somija) novembra beigās. Pasaules kausā Otepē 21 gadus jaunais madonietis, kurš pēdējos gados pārstāv sporta skolu „Arkādija”, piedalīsies trešo reizi, jo pirms trim gadiem tieši Igaunijas slēpošanas centrā 18 gadu vecumā Liepiņš debitēja pasaules spēcīgāko slēpotāju apritē. Pa šo laiku Pasaules kausa posmos ir startēts astoņas reizes, kas, no vienas puses, nav daudz, bet uz Latvijas pārstāvju fona ir diezgan pieklājīgs skaitlis. Taču piedalīšanās vien vēl neko nenozīmē, ir svarīgi arī censties sasniegt atzīstamu rezultātu, ko mūsu slēpotājs ir apņēmies izdarīt. 

„Janvārī esmu diezgan daudz trenējies, un kilometri arī ir nobraukti daudz. Patrenējos drusku Madonā, kā arī Joulumā, bet tagad jau dažas dienas trenējos Otepē, lai labāk iepazītu jauno trasi un patrenētos trenera I.Terentjeva uzraudzībā. Trase, protams, ir ļoti smaga,” par gatavošanos stāsta Arvis, piebilstot, ka trenējies ir daudz un jūtās arī labi, tāpēc tēmēs noteikti zem 100 FIS punktiem izskriet, bet, ja izdosies ap 80 FIS punktiem (domāta 15km distance – aut. piez.), tad tas jau būs baigi labi, bet rezultāts būs atkarīgs arī no tā, cik labi izdosies sasmērēt slēpes. Par to šoreiz rūpēsies pieredzējušais Mārtiņš Jakovičs. Pagājušajā gadā neizdevās veiksmīgi trāpīt ar formu, tādēļ arī uzvarētājam 15km tika zaudēts ļoti daudz – nepilnas sešas minūtes, kas deva 125 FIS punktus. Ņemot vērā pēdējo gadu tendenci Otepē, lai iegūtu ap 80 FIS punktiem, uzvarētājam nedrīkst zaudēt vairāk kā aptuveni 3:45, kas ir ļoti sarežģīts uzdevums mūsu slēpotājam. 

Šogad nestartēs pagājušā gada uzvarētājs Eldars Renings no Norvēģijas, kā arī 2007.gada uzvarētājs Aksels Taihmans no Vācijas, jo abiem ir veselības problēmas. Šoreiz neredzēsim arī norvēģi Peteru Nortugu, kuram vajadzīga vēl viena nedēļas nogale atpūtai pēc smagā „Tour de ski”, jo viņš startēs maratona distancē „Marcialonga” (Itālija) un pēc tam otrajā sezonas galvenajā startā aiz „Tour de ski” – leģendārajā 90km garajā „Vasaloppet”. Toties Pasaules kausu apritē atgriezīsies sezonas pirmā posma uzvarētājs Johans Ulsons no Zviedrijas, kas pagājušajās brīvdienās uzvarēja Skandināvijas kausā 15km klasikā. 

3 Komentāri

Lai Arvis notic saviem spēkiem un izdodas labs starts! Turēsim īkšķus!
Otepe
19 • 01 • 2012 / 15:06
Lai veicas startā. Un lai slīd slēpes un lai nesit atpakaļ!!!!
caurums
19 • 01 • 2012 / 15:58
Limpuk! nolido kārtīgi! Lai veicas!
MADONAS DT

DT
19 • 01 • 2012 / 18:01
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv