ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

22 • 02 • 2012

MWC 2012 un Latvijas Čempionāta 3 posms

Cienījamie Latvijas distanču slēpošanas veterāni! 28.februārī uz Vāciju piedalīties distanču slēpošanas veterānu Pasaules čempionātā dodas sportistu grupa, kura bija spējuši rast iespēju finansēt savu dalību šajā pasākumā un kuriem tas likās diezgan nozīmīgi tur piedalīties.

Jāsaka paldies LSS atbildīgajām amatpersonām, kuras atrada iespēju dot veterānu grupu sportistiem Latvijas čempionāta 1. un 2. posma ietvaros, saskaņā ar 31.10.2011 gada www.infoski.lv publicēto nolikumu, pacīnīties par atbalsta līdzfinansējumu uz šo pasākumu. Šis līdzfinansējums sadalījums ir sekojoši:
50 LVL – Z.Rācenāja; E.Freilibs, E.Miglāns, U.Lapsa
75 LVL – A.Kanaviņš; G.Kanaviņš; Z.Bikše; A.Puida
Finansējums netiks izsniegts sportistam, bet tiks novirzīts transporta un dalības izdevumu segšanai. Finansējums tika sadalīts atkarībā no startiem un izcīnītajām vietām LČ posmos.
     
Atsevišķos komentāros infoski var lasīt neapmierinātību ar trašu kvalitāti masu vai tautas slēpojumos. Jāpiezīmē, ka visos LČ posmos, kuri jau uz šo brīdi ir notikuši, manuprāt, distanču kvalitāte bija augstā līmenī. Tas arī ir viens no iemesliem, kāpēc man patīk piedalīties Latvijas čempionātā. Viss ir skaidrs, saprotams un kvalitatīvs. Atliek tikai pielikt slēpes, iet uz startu un cīnīties par augstāku rezultātu un vietu sasniegšanu. Tikai piedaloties LČ un kāpjot uz visaugstākā pakāpiena sportists var iegūt titulu - Čempions. Tā tas ir pie mums, tā Pasaules čempionātā un Olimpiskajās spēlēs.
Ir patīkami klausīties Pasaules veterānu čempionāta apbalvošanas ceremonijā, aptuveni 1000 klātesošo cilvēku klātbūtnē, komentatora saukli: Pasaules Čempions ... (daudzpunktos katrs var ierakstīt savu vārdu). Pēc tam protams attiecīgās valsts himna. Žēl, ka pagaidām ne Latvijas.

Tāpēc aicinu visus distanču slēpošanas veterānus piedalīties Latvijas Čempionāta 3.posmā 10.-11. martā Madonā. Būs gan lieliskas, atbilstošas grūtības pakāpes un kvalitātes trases, patīkamas un siltas telpas sportistiem ar visu infrastruktūru un iespēja noskaidrot, kurš tad ir vislabākais un līdz ar to arī Čempions katrā vecuma grupā.
Ņemiet vērā, ka stiprākie no Vācijas vēl nebūs atpakaļ. Bet, ja neticat, ka tie ir spēcīgākie, tad piedalieties un uzvariet!
Veiksmīgus startus, saskaņu slēpotāju saimē kopīgu mērķu sasniegšanā Latvijas distanču slēpošanas attīstības procesā.

Svarīga informācija!!!
Sakarā ar to, ka Latvijas veterānu komandas atbalstītāju rindas ir paretinājušās, tiek dota iespēja 1.personai aizbraukt uz šo pasākumu par velti, trenēties 10.dienas Oberwiesenthalā, piedalīties 45km slēpojumā brīvajā stilā un izbaudīt šī MWC 2012 gaisotni un sportisko līmeni. Izdevumu būs tikai dzīvošana ar brokastīm un vakariņām = 35 eiro dienā.

P.S. WMSC kopā visās vecuma grupās ir reģistrēti 1114 dalībnieki. Visvairāk protams, ka vietējie Vācija -300; Krievija - 195, Francija -63 un zinu, ka no Igaunijas ir 11 dalībnieki. Tā ka te esam blakus igauņiem.

Andis Puida

Veterānu komisijas vadītājs

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv