ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

25 • 07 • 2011

Madonā notiks Latvijas čempionāts rollerslēpošanā

Šo sestdien, 30.jūlijā, Madonā „Smecersila trasē” norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms rollerslēpošanā, kas vienlaikus būs arī „Rollertour” četru sacensību sērijas pirmais  posms. Dalībnieki sacentīsies dažāda garuma distancēs (2-10km) brīvajā stilā ar intervāla startu.

Pirms mēneša sākās Pasaules kausa sezona rollerslēpošanā, pagājušajās brīvdienās Igaunijā startēja Baltijas kauss, un tagad pienākusi kārta arī rollerslēpošanas sacensībām Latvijā. Jau piekto vasaru pēc kārtas, pateicoties biedrības „Rollertour” vadītāja Mārtiņa Niklasa uzņēmībai, distanču slēpotāji vasarā var samērot spēkus, sacenšoties ar rollerslēpēm uz asfalta seguma. Pirmo Latvijas čempionāta posmu organizē Latvijas Slēpošanas savienība sadarbībā ar biedrību „Rollertour”, Madonas novada pašvaldību un Madonas bērnu un jaunatnes sporta skolu.

Pagājušajā gadā jūlija beigās Madonā uz jaunuzlietā asfalta norisinājās Latvijas čempionāts rollerslēpošanā klasiskajā stilā, bet šogad sacensības notiks brīvajā stilā. Īsākā distance būs 2km (2x1km aplis), kas paredzēta pašiem mazākajiem – S12  un V12 grupai (2000.g. un jaunāki), bet garākajā distancē – 10km – sacentīsies vīriešu elites grupa, kā arī V40 un V18 grupas dalībnieki, kuriem četras reizes būs jāveic 2,5km garais aplis. Trase nav no tām vieglajām, jo ietver pastāvus nobraucienus ar asiem līkumiem. Pērn vairāki dalībnieki piedzīvoja kritienus, dažiem pat nācās izstāties. Tādēļ sacensību organizatori, lai samazinātu sportistu traumu risku, tos potenciālos sacensību dalībniekus, kam Madonas „Smecersila trase” nav "mājas trase", aicina pirms sacensībām veikt  pāris treniņus šajā trasē.

Pagājušajā gadā par Latvijas čempioniem rollerslēpošanā brīvajā stilā, kas norisinājās Priekuļu slēpošanas un bialtona trasē, elites grupā vīriem kļuva Arvis Liepiņš (SS „Arkādija”), bet dāmām – Kristīne Liepiņa (Krāslava). Viņi abi arī triumfēja pagājušās sezonas „Rollertour” kopvērtējumā. Šogad „Rollertour” būs četri posmi (par vienu mazāk nekā iepriekš), un kopvērtējumā tiks vērtēti visi četri starti. Šogad būs arī jauninājums, jo ir ieviests oficiāls kopvērtējums komandām. Kā jau tas ir ierasts, labākie kopvērtējumā tiks pie balvām. Pagājušajā gadā neoficiālajā komandu vērtējumā labākā bija Cēsu pilsētas sporta skola. 

Otrais Latvijas čempionāta posms (vienlaikus arī „Rollertour” 2.posms) norisināsies 20.augustā Priekuļu slēpošanas un biatlona trasē un notiks klasiskajā stilā ar intervāla startu. Savukārt „Rollertour” sērija turpināsies ar trešo posmu 3.septembrī  Cēsis, kad dalībnieki pilsētas centrā noskaidros labākos sprinterus, bet 9.oktobrī sezona noslēgsies Priekuļu slēpošanas un biatlona trasē ar ceturto posmu, kas vienlaikus būs arī Baltijas kausa noslēguma posms, un sportistiem būs jāveic maratona distance brīvajā stilā.

5 Komentāri

varu deret ka neviens uz to smecersudu neaizbrauiks vienīgais kas tur bus beiktas varnas jūsnabadziga latvijas federacija..............!
ka var pieteikties???????
26 • 07 • 2011 / 11:46
Augšā zem bildes, pie saistītās informācijas ir saite uz kalendāru. Tur tad arī ir pieteikšanās anketa.
Nekas jauns, viss tā pat kā ziemā.
infoski
26 • 07 • 2011 / 13:16
Izskatās, ka te daži maigi izsakoties nelīdzsvaroti.
Aigars
26 • 07 • 2011 / 14:51
paldies Mārtiņam par neizsīkstošo entuziasmu rīkot mačus. Dalībniekiem novēlu parādīt labāko sniegumu.
Agnese
27 • 07 • 2011 / 21:53
69 jau pieteikušies. Daudz lietuviešu. VE grupā pagaidām tikai trīs, būs jau vēl.Daudzi pēdējā brīdī piesakās.

28 • 07 • 2011 / 13:11
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv