ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 0°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

23 • 09 • 2011

Juhauga pārspēj Bjergenu Kvitfjelas kalnā, Nortugs krosā 16.vietā

Šo otrdien pazīstamajā Norvēģijas kalnu slēpošanas kūrortā Kvitfjelā Norvēģijas sieviešu distanču slēpošanas izlases testa sacensībās duatlonā (rollerslēpošana+skriešana) pret kalnu pārliecinoši labākā bija Terēze Juhauga, bet tikai ceturtajā vietā ierindojās Marita Bjergena. Savukārt Norvēģijas čempionātā krosā Peters Nortugs ierindojās 16.vietā.

Norvēģijas sieviešu izlases treneri distanču slēpošanā bija nolēmuši sarīkot pirmssezonas testa sacensības, lai pārbaudītu savu audzēkņu gatavību pirms gaidāmās ziemas sezonas. Pārbaude bija ļoti grūta, jo, gan braucot ar rollerslēpēm, gan skrienot, bija jātiek līdz augšai pa slaveno Kvitfjelas kalnu slēpošanas trasi, kur pirms 17 gadiem Lillehammeras Ziemas Olimpisko spēļu laikā norisinājās nobrauciena sacensības kalnu slēpotājiem. Pirmo daļu 5km ar rollerslēpēm visātrāk veica Terēze Juhauga, bet turpat netālu bija arī Marita Bjergena. Skriešanas daļā Juhauga apliecināja savu „kalnu speciālistes” (viņa uzrādīja krietni ātrāku laiku par visām konkurentēm šīgada „Tour de ski” pēdējā posmā pret kalnu un arī 2009.gadā viņa bija labākā pēdējā kalna posmā – aut. piez.) reputāciju un savu pārsvaru tikai palielināja, izcīnot pārliecinošu uzvaru un uzrādot laiku 35 minūtes un 48 sekundes. Pirms pusotra mēneša „Toppidrettsvekas” sacensībās 3km skriešanā Juhauga bija otrā, tikai par sekundi zaudējot komandas biedrenei Martei Kristofersenai. Protams, tās ir tikai pirmssezonas testa sacensības, tomēr šāds rezultāts parāda, ka ziemas sezonas laikā 23 gadus jaunā un ļoti simpātiskā norvēģu slēpotāja, kas pasaules elitei sevi pieteica 2007.gada pasaules čempionātā Sapporo, 19 gadu vecumā izcīnot bronzas medaļu grūtajā 30km distancē klasiskajā stilā, varēs mēģināt piepildīt savu vēlmi un izrādīt nopietnu konkurenci Bjergenai, it īpaši „Tour de ski”, kur viegliņajai, bet tajā pašā laikā spēcīgajai Juhaugai ir labas izredzes, ja vien uzlabos rezultātus sprintā.

Atpaliekot no uzvarētājas minūti un piecpadsmit sekundes, otrajā vietā finišēja pieredzējusi izlases dalībniece Kristīna Steira, kura pirms diviem gadiem kļuva par Norvēģijas čempioni 5000m skrējienā un bija pavisam tuvu dalībai Eiropas čempionātā vieglatlētikā Barselonā 2010.gadā (kājas trauma liedza startēt skriešanas sacensībās 2010.gada vasarā – aut. piez.). Trešajā vietā ierindojās jauniņā Marte Kristofersena, kas no uzvarētājas atpalika nepilnas divas minūtes, bet, ne visai ātri veicot skriešanas daļu, tikai ceturtā finišu sasniedza „nekad nenogurstošā” Bjergena (+2:06). Piektajā vietā ierindojās Vibeke Skofterūda. 

Savukārt Norvēģijas čempionātā 10km krosā slavenais Peters Nortugs, uzrādīja laiku 33:52, un atpaliekot no uzvarētāja Sindres Burosa nedaudz vairāk nekā divarpus minūtes, ierindojās „tikai” 16.vietā. Distanču slēpotāju vidū, kas piedalījās šajā krosā, Nortugs nebija labākais, jo par viņu tieši minūti ātrāks bija šī gada pasaules vicečempions 15km klasiskajā stilā Eldars Rennings, kuram izdevās iekļūt labāko desmitniekā, izcīnot devīto vietu.

Johaug_Kviftjell2011rol_Dagbladet.jpg
Foto: Dagbladet

2 Komentāri

Urā! Ivars atgriezies ierindā ar slēpošanas aprakstiem! Tad jau drīz arī paši slēpotāji modīsies :)

23 • 09 • 2011 / 22:41
Laiks mosties gan, ziemas sezona jau pavisam tuvu:) Bet slēpotāji allaž ir bijuši tādi pasīvi, miegaini, izņemot tās reizes, kad kaut kas nav paticis sacensību organizēšanā - trasē nav it kā bijušas pilnīgi skaidras norādes, kāds it kā nepamatoti diskvalificēts par slēpošnas stila neievērošanu, nav precīzi laiks uzņemts utt., tad gan karstasinīgums parādās:)
jancis
24 • 09 • 2011 / 09:25
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv