ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

09 • 06 • 2011

Jaunas izmaiņas FIS noteikumos distanču slēpošanā

Pagājušajā nedēļā, FIS kalendāra konferences laikā Portorozā, tika noteiktas jaunas izmaiņas noteikumos.

Svarīgāko noteikumu izmaiņu kopsavilkums:

Iedzīšana bez pārtraukuma (masu starts klasiskā + brīvā stilā) turpmāk tiks dēvēts par skiathlonu, lai atšķirtu no handikapa iedzīšanas sacīkstēm.

Turpmāk Komandu sprintā tikai pirmās divas komandas ir tieši kvalificēsies no pusfināla (līdz šim bija trīs) uz finālu. Lai aizpildītu 10 komandu starta vietas finālā, pārējās 6 komandas tiks noteiktās pēc ½ finālu rezultātiem.

Lai nodrošinātu PK sacensību augstu prestižu, turpmāk visos Pasaules kausa posmos būs obligāti jāstartē pilnām 5 vadošo valstu komandām (Pēc PK nāciju kausa 2010/11 kopvērtējuma), sievietēm - Norvēģija, Zviedrija, Itālija, Somija, Polija un vīriešiem: Norvēģija, Krievija, Zviedrija, Šveice, Itālija. Līdz šim nereti vadošās komandas ignorēja PK startus Krievijā vai citās attālās valstīs, līdz ar to samazinot mediju un sponsoru interesi.

Lai būtu vairāk laika rādīt TV ekrānu priekšā elites sportistus Intervālu starta sacensību laikā, jaunās sezonas sākuma tiks pirmajā Pasaules kausa posmā Beitostolenā (NOR). Sarkanā grupas sportisti (30 labākie sportistu pēc PK kopvērtējuma, nevis pēc FIS punktiem) tiks ielozēti apgrieztā secībā pēdējā grupā, kā tas bija jau līdz šim. Atšķirība tāda, ka pa vidu sarkanās grupas sportistiem tiks ielozēti arī sportisti ar labākiem FIS punktiem (pēc aktuālās FIS punktu listes). Tas nozīmē, ka, piemēram, startējot ar intervālu 30 sekundes, starp otro labāko Pasaules kausa sportistu un labāko sportistu intervāls būs 1 minūte. Ja tests darbosies labi, FIS turpmākajos 2011/12 Pasaules kausa posmos intervālu startus ierosinās rīkot pēc šāda principa.

1 Komentāri

Es gan sapratu, ka labākajām piecām komandām būs jāpiedalās visos PK posmos, izņemot vienu posmu, kurā tomēr varēs nestartēt.
10 • 06 • 2011 / 11:29
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv