ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

21 • 09 • 2011

Baltijas kausa turpinājums Lietuvā

Šo sestdien Anikščiai (Lietuva) norisināsies Baltijas kausa rollerslēpošanā otrais posms. Vīriešu elites grupai būs jāveic 28km, bet sievietēm 14km. Sacensības paredzētas brīvajā stilā ar masu startu.

Jūlija beigās Joulumae (Igaunija) norisinājās pirmais posms, bet tagad pēc divu mēnešu pārtraukuma Baltijas kauss rollerslēpošanā turpināsies ar sacensībām Anikščiai, kas atrodas netālu no Utenas. Arī šoreiz dalībnieki sacentīsies brīvajā stilā ar masu startu, vienīgi distances garums būs īsāks nekā Igaunijā - vīriešiem 28km, bet sievietēm 14km. Jau trešo gadu pēc kārtas Lietuvas posmu organizē slēpošanas klubs „Viesulas”. Jaunākās grupas šajā posmā būs V-14 un S-14 (1998.gads un jaunāki), kas veiks attiecīgi 6km un 3km. Jāpiebilst, ka Baltijas kausa ieskaitē tiek skaitīta tikai elites grupa.

Pirmajā posmā Igaunijā uzvaru svinēja mājinieks Oļegs Kovaļovs, aiz sevis atstājot savu tautieti Andresu Jūrsalu un Krievijas pārstāvi Sergeju Vlasovu. Latvijas rollerslēpotāji elites grupā vīriešiem Joulumae diemžēl nestartēja. Savukārt dāmām elites grupā bija tikai viena dalībniece, un tā bija Zane Eglīte (Cēsu pilsētas sporta skola). Līdz ar to likumsakarīgi, ka gan Eglīte, gan arī Kovaļovs ir līderi Baltijas kausa kopvērtējumā.

Jāatgādina, ka Baltijas kauss rollerslēpošanā tiek organizēts trešo gadu pēc kārtas un iepriekšējos divos gados par kopvērtējuma uzvarētājiem vīriešiem elites grupā kļuva Latvijas pārstāvji. 2009.gadā pārāks par visiem bija cēsnieks Pāvels Ribakovs, bet pagājušajā gadā uzvarētāja laurus plūca ogrēnietis Jānis Teteris. Savukārt dāmu konkurencē abas sezonas ir triumfējušas igaunietes, taču šogad šī tradīcija varētu tikt lauzta, un par to visreālāk no mūsējām var parūpēties cēsniece Zane Eglīte, ja vien piedalīsies atlikušajos divos posmos. Baltijas kauss rollerslēpošanā noslēgsies 9.oktobrī Priekuļu slēpošanas un biatlona trasē.

Foto: nsaski.lt

3 Komentāri

Būtu patīkami,ja mūsējie uzvarētu, bet vēl labāk,ja to izdotos izdarīt spēcīgā konkurencē, nevis nestartējot daudziem.
jancis
22 • 09 • 2011 / 00:08
Turēšu īkšķus par Zani!
Gracias
22 • 09 • 2011 / 11:59
nopietns cipars - 84 dalībnieki. Nevar salīdzināt ar Igauniju. Elites grupās attiecīgi 9 un 7. Priekuļos varētu būt vēl vairāk.
rollex
23 • 09 • 2011 / 09:31
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv