ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

03 • 02 • 2011

Zīmelis Skandināvijas kausā augstajā 34.vietā

Saistītā informācija

Šodien Madonā noslēdzās trešais posms Skandināvijas kausam distanču slēpošanā. Vīriešiem 15km distancē brīvajā stilā labāko rezultātu no latviešiem uzrādīja bijušais biatlonists Raivis Zīmelis, ierindojoties augstajā 34.vietā, bet sievietēm 10km distancē vienīgā Latvijas pārstāve Anda Muižniece finišēja 22.vietā. Uzvaras izcīnīja soms Tero Similā un norvēģiete Hilde Louvhauga.

Otrajā dienā Skandināvijas kausā Madonā sportisti sacentās 15km ditancē vīrieši un 10km distancē sievietes. Ar interesi tika gaidīts Latvijas sportistu starts, jo dalībnieku vidū bija bijušais biatlonists Raivis Zīmelis, Vankūveras olimpietis Jānis Paipals, kā arī Pasaules junioru un U23 čempionāta dalībnieks Arvis Liepiņš. Diemžēl nestartēja mājinieks Mārcis Jakovičs, kas junioru čempionātā bija labākais no mūsu junioriem, uzrādot atzīstamus rezultātus. Distances sākumā līdzīgus laikus kontrolatzīmēs uzrādīja abi labākie latvieši - Zīmelis ar Paipalu, apliecinot savu favorītu statusu pašmāju sportistu vidū. Kaut arī pēdējā aplī Raivis zaudēja uzņemto tempu, tomēr finišā viņš bija par 20 sekundēm ātrāks nekā Paipals un arī par četrām pozīcijām augstāk. Zīmelis ar Paipalu ieguva attiecīgi 90 un 98 FIS punktus, kas ir labākais Latvijas slēpotāju rezultāts šajā sezonā. Zīmelis uzvarētājam zaudēja divas minūtes un 52 sekundes, un tikai 17 sekundes viņam pietrūka līdz pirmajam trīsdesmitniekam, kurā Skandināvijas kausā vēl nevienam Latvijas pārstāvim vīriešu konkurencē nav izdevies iekļūt. Tā kā abiem latviešiem 81 dalībnieka konkurencē bija sākuma starta numuri (Paipalam 29., bet Zīmelim ļoti agrais 7.), tad kādu brīdi viņi bija starp līderiem, kamēr abus latviešus no augstajām vietām pamazām sāka attālināt vēlāk startējušie spēcīgie norvēģi un somi, kā arī pa kādam igaunim, amerikānim un bulgāram. Trešais labākais mūsu slēpotāju vidū bija Liepiņš, kuram bija labākais FIS punktu reitings, bet kurš finišēja 46.vietā, minūti un četras sekundes aiz Zīmeļa. Junioru ieskaitē labākais no latviešiem bija mājinieks Nauris Biķernieks, kuram septītā vieta, bet kopējā ieskaitē 52.vieta. Zīmelis pēc finiša bija apmierināts ar savu rezultātu, piebilstot, ka pagaidām vēl nav sanācis pietiekoši daudz trenēties, līdz ar to arī pēdējā aplī nedaudz „noplīsa’”, to veicot par aptuveni minūti lēnāk nekā iepriekšējos trīs. Par to, ka varētu būt labākais no latviešiem, Raivis nav domājis, bet koncentrējies vairāk uz savu sniegumu trasē. Bijušais biatlonists priecīgs par atbalstu skatītājiem trases malā un bija pateicīgs slēpju smērētājam Mārtiņam Jakovičam, kura dēls Mārcis pēc veiksmīgā junioru čempionāta Skandināvijas kausā nestartēja, jo jāgatavojas jauniešu ziemas olimpiādei, kur ir jāsacenšas ar sava vecuma slēpotājiem. Arī Jānis Paipals bija apmierināts ar savu startu, kaut arī viņam pēdējais aplis bija diezgan pasmags, jo kājas muskuļus rāva krampji. Par to, ka Raivis bija priekšā, Jānis nav pārsteigts, jo saprot, ka Zīmelis ir spēcīgs slēpotājs, veltot viņam atzinīgus vārdus un sakot, ka ir labi, ka ir spēcīgs konkurents, jo tas dod stimulu trenēties un tiekties uz augšu. Jānis bija pateicīgs Gulbenes pilsētas domei un arī savai māsai, kas viņam dod finansiālu atbalstu, lai varētu trenēties.

Šodien cīņa par uzvaru bija starp diviem Somijas slēpotājiem. Finišā pieredzējušais Tero Similā tikai par 2 sekundēm bija ātrāks nekā jaunākais komandas biedrs Lari Lehtonens. Trešajā vietā bija pagājušā gada Skandināvijas kausa posma Siguldā uzvarētājs Tomass Vestbē no Norvēģijas.

Dāmām vienīgā Latvijas pārstāve Anda Muižniece 22 dalībnieču vidū finišēja 22.vietā. Kaut arī viņai neizdevās apsteigt nevienu konkurenti, tomēr Anda, ka vēl ir junioru vecumā, ir pelnījusi uzslavu, ka nenobijās no grūtās trases ar ļoti stāviem kāpumiem un godam finišēja, tiekot pie septiņiem ieskaites punktiem kausa kopvērtējumā. Pirmajā trijniekā iekļuva tikai Norvēģijas slēpotājas. Uzvaru izcīnīja Hilde Louvhauga, bet tāpat kā vakar sprintā arī šodien otrajā vietā bija Pasaules junioru čempione Heidi Venga. Labāko trijnieku noslēdza Brita Nīdāla.

Līdz ar to lielākas un nozīmīgākas distanču slēpošanas sacensības šajā sezonā ir aizvadītas. Ar sev izrādīto godu rīkot Skandināvijas kausu Madona tika galā, jo pilsētas mērs Andrejs Ceļapīters, kā arī atbildīgie par sporta jautājumiem šajā pilsētā bija labi pastrādājuši kopā ar Latvijas slēpošanas savienību un sacensību galveno organizatoru Gunāru Ikaunieku. Par laika ņemšanu rūpējās biedrība „A2”, bet par sacensību norisi atbilstoši FIS noteikumiem rūpējās galvenais tehniskais delegāts Mārtiņš Niklass. Nākošais Skandināvijas kausa posms būs jau pēc divām dienām Igaunijā, kur arī startēs vairāki mūsējie slēpotāji.

7 Komentāri

Malači Zīmelis un Paipals. Nedaudz peitrūcis līdz 30niekam. Domāju, ka Liepiņš labāk nostartēs.
rollex
04 • 02 • 2011 / 10:18
Bet kā tas var būt - atnāk Raivis, pēc n-to gadu pavadīšanas bez nopietniem treniņiem un nometnēm, un izcērpj visus krutos juniorus, kuri trennējas pa Skandināviju, piedalās mačos, par kuru 50tajām-90tajām vietām visu laiku tie ziņats kā par medaļu vietām, bet nekas izrādās nav mainījies - joprojām vecie biatlonisti ir labāki. Bail pat domāt, kā distančnieki izgāzīsies Alaukstā. Gan jau, ka 'Rastriks' un Ilmārs atkal visiem pogas izgriezīs un Rīgas slēpošanas ,vai kā viņu tur sauc, varēs atkal stāstīt, ka kājās krampis, sānos bij sāpe, gaiss bij sasmirdis un vējš tik stiprs, ka slēpes locījās uz ne to pusi.
Nūjasslēpe
04 • 02 • 2011 / 16:12
Tā vien būs ar tiem slēpotājiem, ka sapņo tik , bet nopietna darba un gribēšanas nav.
Tā nu ir...
04 • 02 • 2011 / 17:49
Raivis ir malacis, bet slēpošanā, ar labu slidsoli tikai nepietiek. 50% distanču PK, PČ, OS ir klasikā.
Mārtiņš
04 • 02 • 2011 / 18:54
nu velciet velciet ārā savas ūdenspistoles. Atkal sāksies kariņš tā vietā lai sanāktu pie viena koka galda un izstrādātu rīcības plānu. bet nē laikam paliks pavecam- katrs savā kaktā sēdēs un purpinās ik pa laikam iznākot pagalmā lai pamērītos ar gailīšiem. peace. Prieks par VISIEM ,kuri slēpo!
!!
04 • 02 • 2011 / 19:56
galīgs muļķis... nedz ko zina par Zīmeļa treniņiem nedz par pārējo...

bet grib izcelties... hahahaa attīsties veci!
to nūjasslēpe
04 • 02 • 2011 / 23:16
Kaut kā nevienu LAT slēpotāju rezultātu listēs nemana..-būs krogā pie SAKU ole sēdējuši.
EST
07 • 02 • 2011 / 13:05
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv