ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

19 • 02 • 2011

Šodien „Mailēs” sākas Latvijas čempionāta otrais posms

Saistītā informācija

Šo sestdien un svētdien Vietalvā „Maiļu” slēpošanas trasē norisināsies Latvijas čempionāta otrais posms distanču slēpošanā. Sestdien paredzētas sprinta sacensības klasiskajā stilā, bet svētdien distancē ar masu startu brīvajā stilā. 

Pagājis ir mēnesis, kopš janvāra vidū Priekuļos norisinājās Latvijas čempionāta pirmais posms, kas vienlaikus bija arī FIS sacensības. Veiksmīgi februāra sākumā Madonā ir aizvadīts Skandināvijas kauss, un tagad paša pasaules čempionāta Oslo priekšvakarā ir pienākusi kārta Latvijas čempionāta otrajam posmam, ko ir gatava uzņemt „Mailes”, kur Latvijas čempionāta posmi ir norisinājušies arī iepriekšējos gados, ieskaitot pagājušo gadu, kad „Mailēs” notika komandu stafetes slēpojums.

Sacensību programmā paredzēts sprints klasiskajā stilā sestdien un distances slēpojums ar masu startu brīvajā stilā svētdien. Uz šo brīdi visās 19 grupās kopā pieteikušies 187 slēpotāji, no kuriem liela daļa startēs tikai otrajā dienā distancē ar masu startu. Vislielākā pārstāvniecība – 25 dalībnieki – paredzēta puišu V12 (1999.g.-2000.g.) un V16 (1995.-96.g.) grupās. Dalībnieku vidū ir visi spēcīgākie mūsu valsts slēpotāji, ieskaitot arī mūsu jauniešus, kas vēl šodien Liberecā (Čehija) startēja Eiropas Jaunatnes Ziemas olimpiskajā festivālā. Otro reizi šajā sezonā un arī Latvijas slēpošanas vēsturē uz startu izies S10 un V10 grupas (2001.gads un jaunāki) dalībnieki, kas svētdien sacentīsies distancē ar masu startu. Viņu debija notika janvāra vidū Priekuļos 1km distancē, bet šoreiz būs jāveic jau garāka distance – 2,5km. Sestdien sprintā vecāko grupu pārstāvji veiks 1,3km, bet jaunākie puskilometru. Savukārt svētdien distances garums būs no 2,5km līdz 15km. 

Liela daļa – ap divdesmit slēpotājiem – Latviju pārstāvēs pasaules čempionātā Norvēģijā, kas sāksies nākošo ceturtdien, tā kā šis posms mūsu slēpotājiem pirms šīs sezonas lielākā notikuma būs laba pārbaude, kādā formā katrs ir. Tā kā sprints Latvijas čempionāta ietvaros šosezon notiks pirmo reizi, tad varēsim uzzināt ātrākos Latvijas slēpotājus 2011.gadā klasiskajā stilā. 

Sacensības organizē Latvijas Slēpošanas savienība sadarbībā ar biedrību „SK Vietalva”. Pēdējās dienās ir uznācis pamatīgs aukstums, bet ļoti cerams, ka sacensību dienā būs noteikumiem atbilstoša temperatūra un sacensības varēs norisināties. Kā stāsta sacensību atbildīgā persona Arvīds Pīpkalējs, „Mailēs” trase ir sagatavota labā stāvoklī un dalībnieki varēšot izbaudīt lieliskas sacensības. 

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv