ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 12°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

16 • 12 • 2010

Latvijas čempionāts distanču slēpošanā pakāpeniski iegūst FIS ranga sacensību statusu

Latvijas čempionāta pirmais posms distanču slēpošanā Priekuļos jau ir iekļauts FIS (Starptautiskās slēpošanas federācijas) sacensību rangā un tiek plānots, ka arī pārēji posmi būs FIS ranga sacensības. Latvijas slēpošanas savienība nopietni strādā, lai jau tuvākā laikā arī Vietalvas (Maiļu) posms 19.-20. februārī un Madonas posms 12.-13.martā tiktu iekļauts FIS kalendārā. Tādējādi kopā ar Igaunijas FIS sacensībām kompaktā reģionā izveidosies augsta līmeņa sacensību sistēma.

Šosezon plānots, ka Latvijas čempionāts distanču slēpošanā norisināsies četros posmos no janvāra vidus līdz marta vidum.. Pirmais paredzēts 15. un 16.janvārī Priekuļos, bet pēdējais 12. un 13.martā Madonā. Pirmais posms Priekuļos, kuru organizē Latvijas slēpošanas savienība (LSS) sadarbībā ar „Rollertour” un Cēsu Olimpisko centru, ir īpašs ar to, ka pirmo reizi Latvijas slēpošanas vēsturē kādam no Latvijas čempionāta posmiem ir piešķirts FIS sacensību rangs. LSS plānos ir arī FIS statusa nodrošināšana Latvijas čempionāta otrajam posmam Vietalvā „Maiļu trasē” un ceturtajam posmam Madonā „Smecersila trasē”. Ja to izdotos panākt, tad, šādi summējoties ar Igauņu FIS sacensībām, ļoti kompaktā reģionā izveidosies nopietna sacensību sistēma, kas kļūs ļoti konkurētspējīga un pievilcīga ārzemju sportistiem, jo faktiski jebkurš distanču slēpotājs tajā varēs atlasīties uz Pasaules augstākā līmeņa sacensībām, tostarp Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Ivars Bācis

1 Komentāri

Siguldā, pie Laurenču skolas ir izveidots 2km aplis priekš slidsoļa un ievilkta klasikas špūre. Aplis ar 3 labiem kāpumiem (15m). Blakus hostelī darbojas kafejnīca, kur var sasildīties un iemalkot tēju. Ir iebraukts atzars no trases līdz Siguldas centram (dzelzceļa pārbrauktuve pie ELVI)- 2,5km. Ņem slēpes uz nāc slēpot! Trase ir bez maksas!
Jānis
17 • 12 • 2010 / 15:06
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv