ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

01 • 01 • 2011

Krievs Viļegžaņins un divi igauņi „izmesti” no „Tour de ski”

Viens no labākajiem krievu slēpotājiem Maksims Viļegžaņins, kurš pirms divām nedēļām uzvarēja Pasaules kausa posmā distanču slēpošanā 30km distancē ar masu startu, kopā ar diviem igauņu slēpotājiem Keinu Einasti un Algo Kerpu nav pielaisti startam populārajā slēpošanas seriālā „Tour de ski”, kas šodien sākās Vācijas pilsētā Oberhofā.

Viļegžaņins kopā ar Ļegkovu pēdējos gadus ir bijuši labākie krievu slēpotāji. Pasaules vicečempions 50km distancē svinēja uzvaru šā gada 18.decembrī Laklusā (Francija) pasaules kausā 30km distancē ar masu startu, pārspējot finiša sprintā norvēģi Peteru Nortugu, kurš pēc vairāku nedēļu prombūtnes vēl nebija sasniedzis savu labāko formu, taču tas netraucēja krievu presei jūsmot, ka beidzot Nortugs ir pārspēts finiša spurtā. Taču prieki nebija ilgi, jo šodien Viļegžaņinu nepielaida startam „Tour de ski”, jo krievu slēpotājam konstatēts paaugstināts hemoglobīna līmenis. Šobrīd pasaules kausa kopvērtējumā viņš atrodas piektajā vietā, bet viņa komandas biedrs Ļegkovs ir pirmais. Viļegžaņins tik uzskatīts par vienu no favorītiem, ja ne uz uzvaru, tad uz augstu vietu noteikti.

Paaugstināts hemoglobīna līmenis konstatēts arī diviem mūsu ziemeļu kaimiņiem – vienam no labākajiem klasiskā stila sprinteriem Keinam Einastem un arī Algo Kerpam. Līdz ar to arī viņi nevarēs startēt populārajā slēpošanas seriālā. Tāds pats liktenis piemeklējis slovāku Martinu Bajčičaku. Pirmajā dienā pavisam kopā paaugstināta hemoglobīna dēļ nav ļauts startēs četriem slēpotājiem.

 

Izmanotie resursi: www.nrk.no

1 Komentāri

patiesībā Nortugs šodien 15km iedzīšanā ar neko īpašu neizcēlās, atsēdēja astē, un kko mēģināja tur darīt, bet puff...
njaa
01 • 01 • 2011 / 21:58
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv