ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

16 • 02 • 2014

Zviedrija uzvar slēpošanas stafetē otro olimpiādi pēc kārtas

Saistītā informācija

Soču olimpiskajās spēlēs šodien aizvadītas sacensības 4x10 kilometru stafetē distanču slēpošanā vīriešiem. Uzvaru izcīnīja Zviedrijas komanda, kuras sastāvā startēja Lāšs Nelsons, Daniels Rikardsons, Juhans Ulsons un Markuss Helners.

Kopumā startēja 16 stafetes komandas, taču izteiktas favorītes bija trīs - esošā olimpiskā čempione Zviedrija, kā arī Norvēģija un mājiniece Krievija. Pirmie divi posmi tika veikti klasiskajā solī, bet pēdējie divi - brīvajā.

Pirmo posmu uzvarēja Zviedrijas pārstāvis Lāšs Nelsons - vienīgais, kurš neietilpa Vankūveras zelta četriniekā. Nelsona tempam noturējās līdzi tikai soms Sami Jauhojervi, netālu bija arī Francija. Norvēģijai (Eldars Renings) un Krievijai (Dmitrijs Japarovs) klājās švaki - abas zaudēja Zviedrijai gandrīz pusminūti, atrodoties 6. un 8. pozīcijā.

Otrajā posmā zviedru sastāvā slēpoja Daniels Rikardsons un arī viņš noturēja savai komandai divvadību kopā ar Somijas slēpotāju Īvo Nīskanenu. Tikmēr bronzas pozīcijā ar 17 sekunžu deficītu (pēc diviem posmiem) izvirzījās Čehija, kuras sastāvā lielisks posms Lukašam Baueram. Tālāk Francija (+24 sekundes), Krievija (+41), Itālija (+42), Vācija (+56), Šveice (+56), bet Norvēģija tikai 9. pozīcijā ar vairāk nekā minūtes atpalicību!

Trešajā posmā zviedrs Juhans Ulsons spēkojās ar somu Lari Lehtonenu un visai ātri tika no viņa prom. Tiesa, daudz tuvāk klāt tika Krievija, kuras sastāvā izcilu posmu veica Aleksandrs Ļegkovs. Nododot stafeti pēdējam dalībniekam Markusam Helneram, Zviedrijai bija tikai 14 sekunžu pārsvaru pār Krieviju un tās pēdējo dalībnieku Maksimu Viļegžaņinu. Stabila 3. vieta Francijai.

Šo spēļu skiatlona olimpiskais čempions Helners pie 3.3km atzīmes savā posmā palielināja pārsvaru pār Viļegžaņinu līdz 18 sekundēm, un arī turpinājumā šis pārsvars tikai auga. Toties francūzis Ivans Perijā-Buatē tika daudz tuvāk krievam Viļegžaņinam un pat panāca viņu! Zviedrija, Helneram finišējot ar savas valsts karogu, triumfēja stafetē otrajās olimpiskajās pēc kārtas, turklāt zviedriem zelts arī vakardienas dāmu stafetē. Cīņā par sudrabu labāka izrādījās Krievija, bronza Francijai - abām šīm valstīm pirmā medaļa olimpiskās stafetes vēsturē. Krieviem (arī francūžiem) beidzot pirmā medaļa distanču slēpošanā Sočos. Norvēģijai šodien tikai 4. vieta, Igaunija finišēja 10. vietā.

Autors: Edmunds Novickis
Raksts pārpublicēts no portāla www.sportacentrs.com (oriģināls: http://sportacentrs.com/soci_2014/16022014-zviedrija_uzvar_sleposanas_stafete_otro_o)

51667_G08_W01.jpg
Foto: NordicFocus

1 Komentāri

Jā, skaisti zviedri uzvarēja, bez variantiem. Nez kurš norvēģu izlasē dabūs pa kaklu...? pakāst pat frančiem, reāli ar formu nav trāpījuši!
ivars
17 • 02 • 2014 / 19:20
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv