ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 1m/s

Jaunumi

28 • 01 • 2014

Rīt Itālijā sākas Pasaules junioru čempionāts slēpošanā

Trešdien, 29.janvāri, slavenajā Itālijas kalnu ielejā Valdifiemmi sāksies Pasaules čempionāts slēpošanā junioriem un U23 grupai (Pasaules junioru čempionāts) trijos sporta veidos – distanču slēpošanā, tramplīnlēkšanā un ziemeļu divcīņā, kas apvieno pirmos divus. Latviju šajā čempionātā pārstāvēs trīs distanču slēpotāji – Roberts Slotiņš, Indulis Bikše un Anda Muižniece.

Valdifiemmi iepriekš ir notikuši vairāki nozīmīgi ziemas sporta pasākumi, bet pēdējā gada laikā pat veseli trīs – pagājušajā gadā februāra beigās un marta sākumā Pasaules čempionāts slēpošanā, decembrī Ziemas Universiāde un tagad no 29.janvāra līdz 3.februārim Pasaules junioru čempionāts. Šā gada janvāra sākumā Valdifiemmi jau astoto reizi notika pēdējie divi posmi pazīstamajam daudzdienu distanču slēpošanas seriālam „Tour de ski”, ieskaitot noslēdzošo posmu augšup pa kalnu slēpošanas trasi.

U23 grupā mums būs divi pārstāvji un pie abiem dzimumiem – Roberts Slotiņš un Anda Muižniece, bet junioru grupā (1994.g. un jaunāki) vienīgais dalībnieks būs Indulis Bikše. Pieredzējušākais no Latvijas pārstāvjiem ir Roberts Slotiņš, kurš ir startējis divos Pasaules čempionātos pieaugušajiem (2011.g. un 2013.g.) un divas reizes pasaules junioru čempionātos – vienreiz junioros (2010.g.) un vienreiz U23 grupā (2013.gadā). Viens pasaules junioru čempionāts ir Induļa Bikšes kontā, savukārt, Andai Muižniecei tā būs debija, kaut arī vienu reizi viņa ir piedalījusies pieaugušo čempionātā.

Pagājušajā gadā U23 grupā sprintā izcīnītā 67.vieta un 76.vieta 15km distancē brīvajā stilā ar intervāla startu ir Roberta labākie rezultāti, bet Indulim pie junioriem pērn vēl nedaudz zemākas vietas – 77.vieta sprintā un 79.vieta 10km slidsolī. Protams, vēlme ir tikt trīsdesmitniekā, un ja izdotos, tas būtu lieliski, taču mūsējo līdzšinēji uzrādītie FIS punkti lielāku optimismu par piecdesmitnieku 80-90 dalībnieku konkurencē nevieš. Dāmām U23 grupā labi ja piecdesmitnieks vispār sanāk, tāpēc Andai būtu jāpacīnās par vietu tuvāk četrdesmitniekam. Un tā saucamo eksotisko valstu pārstāvju atšķirībā Olimpiskajām spēlēm vai nu nav, vai arī ir ārkārtīgi maz.

Visiem trim mūsējiem sprints nav spēcīgā puse, tāpēc tur labas vietas nevajadzētu gaidīt. Tā kā pagājušajā gadā intervāla starta distance bija brīvajā stilā, tad šogad būs klasikā. tas par sliktu nāk Slotiņam, jo līdz šim Roberts labākus rezultātus ir uzrādījis slidsolī, ko apliecināja arī janvāra sākumā Zviedrijā Skandināvijas kausā. Klasika, savukārt, ir parocīgāka Muižniecei, bet Bikšem daudz maz līdzīgi ir abi stili.

Trešdien čempionāts sāksies ar sprintu brīvajā stilā gan junioriem, gan U23 grupai. Kā teica izlases treneris Jēkabs Nākums, tad Andai sprints būs kā iesildīšanās, jo sprintu viņa speciāli nav trenējusi. Ceturtdien U23 grupai distance klasikā ar intervāla startu, piektdien junioriem skiatlons, sestdien U23 grupai skiatlons un tikai svētdien intervāla starta distance klasikā junioriem. Čempionāts noslēgsies pirmdien ar stafeti.

Favorītu vidū būs Krievijas slēpotāji un arī skandināvi. Startēs pagājušā čempionāta varonis Sergejs Ustjugovs, kurš pērn izcīnīja uzvaras abās distancēs U23 grupā, bet sprintā, kurā pirms divām nedēļām uzvarēja pasaules kausa posmā, toreiz palika tikai 17.vietā. Ustjugovs, nenoliedzami, ir ieguvis vietu arī izlasē startam Sočos, bet tik un tā piedalīsies junioru čempionātā. Norvēģi cer uz pašreizējo Skandināvijas kausa līderi Emīlu Iversenu.

Visos trijos sporta veidos kopā piedalīsies ap 600 sportistiem no 40 valstīm.

Valdifiemme2014.jpg
Foto: www.fiemmeworldcup.com

6 Komentāri

Sportacentrs.com
29 • 01 • 2014 / 08:54
Robi ! Es Reiska par tevi ;) turies vecais gaidām

29 • 01 • 2014 / 11:13
Lai veicas censoņiem!
biathlon
29 • 01 • 2014 / 12:13
lai labi slīd!
swim
29 • 01 • 2014 / 12:18
Urā Anda otrā........
UD
29 • 01 • 2014 / 13:11
Val Di Fiemme
ir
30 • 01 • 2014 / 14:51
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv