ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 15°C
Vējš: 7m/s

Jaunumi

17 • 01 • 2014

Norvēģijas čempionātā Nortugs atkal zaudē komentētājam, sprintā uzvar brits Masgreivs

Interesanti rezultāti fiksēti Norvēģijas čempionātā distanču slēpošanā Lillehammerē. Vakar 15km distancē klasiskajā stilā ar intervāla startu 72.vietā palika titulētais Peters Nortugs, kurš atkal piekāpās TV komentētājam Arnem Postam, bet uzvaru ar 3,7 sekunžu pārsvaru pār „Tour de ski” uzvarētāju un pašreizējo Norvēģijas izlases un pasaules kausa līderi Martinu Jonsrudu Sunbī izcīnīja Simens Estensens. Šodien sprintā brīvajā stilā pārsteigumu sarūpēja brits Endrū Masgreivs, kurš bija labākais kvalifikācijā un vēlāk izcīnīja uzvaru arī finālā, aiz sevis atstājot 2009.gada pasaules čempionu sprintā Uli Vigenu Hatestādu.

Vakar 1994.gada Ziemas Olimpisko spēļu mājvietā Lillehammerā sākās spēcīgākās distanču slēpošanas valsts Norvēģijas nacionālais čempionāts. Sakarā ar sniega trūkumu čempionāts no sākotnēji paredzētās Moldes pārcelts uz Lillehammeru. Pirmajā dienā norisinājās sacensības klasiskā stila distancē ar intervāla startu. Sīva cīņa par uzvaru izvērtās starp Sunbī un Estensenu, kurš pirms divām nedēļām uzvarēja Skandināvijas kausā Zviedrijā. Beigās tomēr par nepilnām četrām sekundēm ātrāks bija Estensens, kurš līdz ar to ir pieteicis sevi kandidātos uz Sočiem un vēl vairāk „sarežģījis” situāciju Norvēģijas izlasē (vienīgais 100% drošais klasiskā stila distancē ar intervāla startu ir Sunbī, tad reālākie kandidāti ir Nortugs, Rennings, pasaules kausa posmā decembrī Lillehammerē uzvarējušais Pols Gulbergs un trešo vietu izcīnījušais Didriks Tensets, pēc „Tour de ski” otrās vietas izcīnīšanas arī Kriss Jespersens – aut.piez.). Trešajā vietā bija Simens Svēns, kurš novembrī šajā pašā distancē Beitostūlenā ierindojās tikai 61.vietā. Reningam šoreiz neveiksmīgs starts, tikai 19.vieta (+2:06), taču tas nav itin nekas, salīdzinot ar to, ko atkal piedzīvoja Nortugs. Ja novembra beigās Beitostūlenā 15km klasikā viņš palika 63.vietā, tad šoreiz viņš ierindojās vēl tālāk – 72.vietā. Un atkal slavenais Nortugs zaudēja TV slēpošanas komentētājam Arnem Postam (A.Posts nav tikai komentētājs, bet trenējas slēpošanā – aut.piez.). Novembrī Posts bija priekšā Nortugam, bet „tikai” vienu vietu, taču tagad atstarpe jau bija krietni lielāka, proti, Posts izcīnīja 25.vietu. Atcerēsimies, ka „Tour de ski” priekšpēdējā posmā 10km klasikā šosezon ne tajā labākajā formā esošais Nortugs uzvarēja (ja Nortugs Sočos izcīnīs zeltu vai kādu medaļu, tad TV komentētājam noteikti būs ko teikt – aut.piez.).

Dāmām 10km klasikā ar minūtes pārsvaru uzvarēja Terēze Juhauga, aiz sevis atstājot Heidi Vengu, bet tikai trešā (+1:11) pēc atgriešanās sacensību apritē pēc izstāšanās „Tour de ski” bija Marita Bjergena.

Šodien sprintā brīvajā stilā norvēģiem „vietu ierādīja” nevis zviedrs, krievs, soms vai itālis, bet gan sportists no Lielbritānijas. Un tas nav no kāds no britu salām atbraukušais slēpotājs, bet gan Norvēģijā dzīvojošais Endrjū Masgreivs (tēvs brits, bet māte norvēģiete – aut.piez.). Masgreivs ar 3,26 sekunžu pārsvaru uzvarēja kvalifikācijā un vēlāk ar tikpat lielu pārsvaru triumfēja arī finālā. Otro vietu ieguva un par Norvēģijas čempionu kļuva Ula Vigens Hatestāds, bet trešajā vietā ierindojās 2011.gadā Skandināvijas kausā Madonā 26.vietu ieņēmušais Fins Hogens Krogs. Nortuga brālis Tomass, kurš Madonā startēja pērn, iekļuva finālā un izcīnīja 5.vietu. Dāmām uzvarēja Maikena Falla, aiz sevis atstājot Skandināvijas kausa līderi Katrīnu Harsemu un  pārsteiguma autori Heidi Vengu.

Tikmēr Zviedrijas čempionātā Umeo 15km skiatlonā dāmām gandrīz ar divu minūšu pārsvaru uzvarēja Šarlote Kalla, bet vīriem 30km skiatlonā formas uzlabošanos demonstrēja uzvaru izcīnījušais Markuss Helners, kurš finiša taisnē sīvā cīņā „izsprintoja” Laršu Nelsonu, bet 16 sekundes atpalika Daniels Rikardsons.

AndrewMusgrave.jpg
Endrjū Masgreivs. Foto: Getty Images

3 Komentāri

sportacentrs.com
17 • 01 • 2014 / 23:17
Tiešām negaidīti un interesanti rezultāti Norvēģijā. Paskatīsimies kā būs Madonā.

17 • 01 • 2014 / 23:22
ir tas Masgreivs karstais puisis. Cik novēroju arī pk posmos sprintā , nekad nelieto cimdus, kaut visi citi ar cimdiem... Auksti nav?
lidzjutejs
18 • 01 • 2014 / 09:43
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv