ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

16 • 02 • 2014

Edgars Piksons trešajā vietā FIS sacensībās Priekuļos

Saistītā informācija

Svētdien Priekuļu Slēpošanas un biatlona kompleksā notikušajā Latvijas čempionātā un FIS sacensībās distanču slēpošanā vīriešiem 10km distancē brīvajā stilā ar intervāla startu trešo vietu izcīnīja Edgars Piksons, priekšā palaižot divus kanādiešus, bet apsteidzot visus igauņus. Dāmām 5km distancē viss goda pjedestāls tika kanādietēm, bet labākā no Latvijas bija Inga Paškovska, kura izcīnīja 7.vietu.

Naktī nolijušais lietus nebija neko sabojājis, jo organizatori un tehniskie darbinieki bija parūpējušies, lai dalībniekiem esošajos apstākļos būtu pēc iespējas labāka trases kvalitāte. Dāmām 5km distancē brīvajā stilā uz starta izgāja 29 dalībnieces, nestartējot vakardienas abām sīvi par uzvaru cīnījušajām Darjai Bītija no Kanādas un Kati Tamjarvai no Igaunijas. Līdz ar to no Baltijas valstu pārstāvēm ar spēcīgajām kanādietēm par godalgotu vietu varēja pacīnīties tikai Lietuvas pārstāve Natālija Kočergina, kura bija tuvu trijniekam, bet līdz pjedestālam tomēr beigās pietrūka nieka pussekunde. Tādējādi visu goda pjedestālu aizņēma kļavas lapas zemes pārstāves. Sīvajā cīņā ar lietuvieti trešo vietu izcīnīja Anne Marija Komo, kura no uzvarētājas atpalika 32,8 sekundes, bet tikpat līdzīgajā cīņā par uzvaru vakardienas trešās vietas ieguvēja Alisone Māršala par 1,7 sekundēm apsteidza Sendrīnu Brovnu, kura bija līdere pēc pusdistances. Labāko sešinieku noslēdza labākā no igaunietēm Marju Mēma (+1:35), bet astoņas sekundes lēnāka bija labākā Latvijas pārstāve Inga Paškovska. Daudz mazāk nekā pērn viņai zaudēja Anda Muižniece, kura no Paškovskas atpalika 19 sekundes un ieņēma astoto vietu. Šodien tikai 12 sekundes Andai zaudēja Vineta Pētersone, kura tāpat kā vakar noslēdza labāko desmitnieku. Atkal labs starts veterānei Laimai Klaužai (11.vieta), bet Priekuļos šogad abas dienas neveiksmīgas sacensības izvērtās Kitijai Auziņai, kura abas dienas netika pieciniekā starp Latvijas pārstāvēm.

Vakar vīru konkurencē klasikā nevienam no mūsējiem neizdevās iekļūt desmitniekā, bet brīvajā stilā svētdien desmitniekā 75 dalībnieku vidū bija trīs mūsējie (faktiski četri, jo bez FIS koda startējušais Oskars Muižnieks noslēpoja ļoti labi un uzrādīja laiku 25:47,4, kas deva 8. rezultātu, par 40 sekundēm apsteidzot igauni Eno Vahtru, kuram Oskars pērn zaudēja 50 sekundes – aut.piez.). Startējis sākuma daļā labākos laikus katrā no četriem apļiem uzrādīja Edgars Piksons, kurš bija labākais no latviešiem pirmajā dienā klasiskā stila distancē. Edgars slidsolī distanci veica 25:25,4, un viņa laiks noturējās galvgalī veselu pusstundu, līdz diviem favorītiem no Kanādas, kas startēja pašās beigās, izdevās šo laiku pārspēt. Uzvaru svinēja Rafaēls Kuturjērs, kurš Edgaru apsteidza par 44 sekundēm, bet otrās vietas ieguvējs Knūte Jonsgords mūsu labāko pārstāvi pārspēja tikai par divām sekundēm. Pagājušā gada uzvarētājs Ēri Vahtra šoreiz palika piektais, noslēpojot par 7 sekundēm lēnāk nekā Piksons, bet sekundi par Vahtru ātrāks bija labākais no ziemeļu kaimiņiem Mortens Priks, kuram ceturtā vieta. Ļoti labi nostartēja juniors Indulis Bikše, kurš tāpat kā vakar bija otrs labākais no mūsējiem. Un atkal viņš tieši 13 sekundes bija lēnāks nekā Piksons, bet šoreiz jau daudz augstākā vietā – labāko sešiniekā. Indulis pirmo reizi karjerā nopelnīja zem 100 FIS punktiem – 72,04 FIS punktus. Pusotru sekundi aiz Bikšes palika ļoti maz uz sniega šobrīd pavadošais Raivis Zīmelis, kuram 7.vieta un tikai 16 sekundes kādreiz ātrākajam biatlonistam pietrūka līdz otrajai vietai.

No lietuviešiem atkal visaugstāk tika 21 gadu vecais Lukas Jakeliunas, kurš no uzvarētāja atpalika divas minūtes un ierindojās 12.vietā, bet aiz lietuvieša attiecīgi astoņas un sešpadsmit sekundes bija šobrīd formas kritumu piedzīvojušie Latvijas izlases dalībnieki Pāvels Ribakovs un Roberts Slotiņš.

sleposana_160214_10.jpg
Vīriešu FIS sacensību Priekuļos uzvarētāji

5 Komentāri

Kā ar juniouru, jauniešu grupām?

16 • 02 • 2014 / 23:24
bildes vairāk nebūs? :D

17 • 02 • 2014 / 20:10
Bilžu no šīm sacensībām nebūs, konkrēti - slidsoļa???

03 • 03 • 2014 / 03:56
jā, kur bildes no slidsoļa?
zukuls aiz dusmām elso un pūš
zukuls
05 • 03 • 2014 / 17:43
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv