ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

08 • 12 • 2013

Distanču slēpotāji iepriecina ar labiem rezultātiem sprintā

Sestdien Somijas pilsētiņā Lapinlahti notikušajā sprintā brīvajā stilā no mūsējiem vīru konkurencē vislabāko rezultātu uzrādīja Arvis Liepiņš, iegūstot 94,37 FIS punktus, bet dāmām Inga Dauškāne ieguva 119,15 FIS punktus, kas viņas labākais rezultāts sprintā. Tikmēr Estersundā (Zviedrija) sprintā brīvajā stilā Jānis Paipals nopelnīja 88,59 FIS punktus, krietni uzlabojot savu reitingu.

Jau ceturto nedēļas nogali pēc kārtas Latvijas distanču slēpotāji piedalās Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās. Ja pašā sākumā rezultāti bija viduvēji, tad ar katru reizi tie paliek arvien labāki. Šo sestdien norisinājās sprints, kur mūsējie uzrādīja ļoti labus rezultātus, daži sasniedzot savus labākos FIS punktus. No vienas puses, Latvijas distanču slēpotāji ir progresējuši, to nevar noliegt, taču, no otras puses, šie labie rezultāti daļēji ir sasniegti tā saucamajos „labo punktu pelnīšanas mačos”, kā tas bija līdzīgi šā gada sākumā pie mums Priekuļos. Dalībnieku līmenis, piemēram, Somijā bija ļoti atšķirīgs, ko var novērot ne tikai pēc FIS punktu reitinga, bet arī uzrādītajos rezultātos kvalifikācijā. Vadošās šajās sacensībās atšķirīgo līmeni labi apzinājās, un kvalifikācijā „pataupīja” spēkus. Tāpēc nav brīnums, ka dažas dalībnieces ceturtdaļfinālā savu kvalifikācijas laiku pēkšņi uzlaboja par vairākām sekundēm.

Lapinlahti vīru konkurencē 1km sprintā brīvajā stilā uz starta izgāja 42 dalībnieki (pieaugušo grupā), kuru vidū bija arī trīs Latvijas pārstāvji – A.Liepiņš, P.Ribakovs un R.Slotiņš. Visātrāk no mūsējiem nosprintoja Arvis, uzrādot laiku 2:10,7 un ierindojoties trešajā vietā. Viņš par 2,3 sekundēm atpalika no labākā laika uzrādījušā soma Vuorinena un nopelnīja 94,37 FIS punktus, kas ir viņa otrs labākais rezultāts karjerā. Arvis tikai pussekundi zaudēja otrajai vietai – somam Lassem Pakonenam, kurš vairākas reizes pasaules kausa posmos sprintā ir bijis trīsdesmitniekā un divas reizes pat desmit labāko vidū. Trīs sekundes par Liepiņu lēnāks bija Pāvels Ribakovs, kuram 9.vieta un 119 FIS punkti, kas arī ir otrs labākais rezultāts. Roberts Slotiņš bija vēl par pusotru sekundi lēnāks un uzrādīja tūdaļ aiz Pāvela 10.rezultātu. Arī Robertam otrs labākais rezultāts karjerā sprintā – 134,55 FIS punkti. Izslēgšanas braucienos, kur tika sešpadsmit labākie, ceturtdaļfināla kārtu (4 braucieni pa četriem katrā – aut.piez.) pārvarēja tikai Liepiņš. Ribakovs, uzlabojot savu kvalifikācijas rezultātu par 4 sekundēm, tomēr palika savā braucienā trešais un ieņēma beigās to pašu devīto vietu kā kvalifikācijā. Tā kā Slotiņš savā braucienā bija pēdējais, tad viņam beigās 13.vieta (kā labākā kvalifikācijas laika īpašniekam no ceturtdaļfināla visu braucienu ceturto vietu ieguvējiem – aut.piez.). Liepiņš ceturtdaļfināla braucienā bija otrais, bet pusfinālā trešais, par 0,4 sekundēm atpaliekot no otrās vietas, kas garantēja iekļūšana fināla četriniekā. Līdz ar to Arvim noslēgumā piektā vieta. Mūsējie guva ne tikai labus punktus, bet arī pieredzi taktiskā ziņā.

Dāmām pieaugušo grupā Inga Dauškāne 1km sprinta kvalifikācijā uzrādīja otro laiku – 2:31,44, tikai par 1,4 sekundēm piekāpjoties ukrainietei Marinai Lisogorai. Ingas iegūtie 119,15 FIS punkti ir labākais rādītājs karjerā un tikai nostiprina viņas izredzes noturēties Olimpiskajā listē trīssimtniekā sprintā. Anda Muižniece noslēpoja par 14 sekundēm lēnāk nekā Inga un ieņēma 20.vietu, uzrādot otro labāko rezultātu punktos – 231 FIS punkti. Andai 1,3 sekundes priekšā bija Vineta Pētersone, kura uzrādīja ātrāko laiku pie juniorēm kvalifikācijā un uzvarēja arī finālā. Vineta ieguva 221,55 FIS punktus, kas tomēr par 40 punktiem atpaliek no Idrē pirms nedēļas sasniegtā. Inga Dauškāne uzvarēja gan savā ceturtdaļfināla, gan arī pusfināla braucienā un pārliecinoši iekļuva fināla četriniekā, kur tomēr beigās palika ceturtā.

Estersundā sprintā pulcējās ne tikai daudz vairāk dalībnieku, bet arī sastāvs bija krietni spēcīgāks. Uz starta izgāja 97 dalībnieki, kuru vidū arī divi latvieši – Jānis Paipals un Juris Ģērmanis. 1,4km sprinta distanci Jānis veica 2:53,23, kas bija par astoņām ar pusi sekundēm lēnāk nekā labākā laika uzrādītājam Antonam Lindbladam no Zviedrijas. Jānis ieņēma 32.vietu un tikai 0,6 sekundes pietrūka līdz ceturtdaļfinālam, t.i., līdz trīsdesmitniekam. Bet par to Jānis ļoti daudz nebēdāja, jo tika nopelnīti otrie labākie FIS punkti karjerā (88,59 FIS punkti), kas viņa sprinta reitingu pietuvina Liepiņam (Jānis no Arvja sprinta reitingā atpaliek aptuveni 7,5 punktus: 99,8 pret 107,3 – aut.piez.). Juris Ģērmanis, atpaliekot no Jāņa četras sekundes, ieņēma 59.vietu un nopelnīja 119,62 FIS punktus.

sc_0061_4448f.jpg
Inga Dauškāne

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv