ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

13 • 02 • 2014

15km klasika bez Nortuga, Ļegkova un Viļegžaņina

Pēc norvēģu un krievu mediju paustās informācijas vīriešiem 15km distancē ar intervāla startu nepiedalīsies daži vadošie distanču slēpotāji. Mājinieku godu neaizstāvēs šobrīd divi labākie distančnieki Maksims Viļegžaņins un Aleksandrs Ļegkovs, bet norvēģu treneri ir lēmuši atstāt malā pašu Peteru Nortugu, kuram pagaidām Sočos klājies ne visai labi.

Piektdien distanču slēpošanā Olimpiskajās spēlēs vīriešiem ir paredzēta trešā disciplīna – 15km distance klasiskajā stilā ar intervāla startu, kurā piedalīsies abi Latvijas slēpotāji Arvis Liepiņš un Jānis Paipals. kuriem nebūs jāsacenšas ar dažiem vadošajiem distanču slēpotājiem. Krievijas izlases vadība ir nolēmusi atstāt malā abus Krievijas izlases līderus – Aleksandru Ļegkovu un Maksimu Viļegžaņinu. Krievijas izlasē ir daudz spēcīgu klasiskā stila meistaru, taču abu vadošo atstāšana malā ir savdabīga izvēle. Ja Viļegžaņina nelikšana uz startu varētu saprast, jo, pirmkārt, Maksims ir labāks masu startos, un intervāla starta distancēs viņš nav uzrādījis augstus rezultātus, pēdējā gada laikā tikai vienreiz iekļūstot desmitniekā, un, otrkārt, Viļegžaņinam ir jāatpūšas, jo papildus stafetei un 50km slidsolim ar masu startu būs jāstartē arī komandu sprintā (kopā ar Ņikitu Krjukovu – aut.piez.), tad Aleksandra Ļegkova svītrošana no dalībnieku saraksta 15km distancē nav īsti saprotama. Ļegkovs skiatlonā bija 11.vietā, bet noteikti būtu augstāk, ja pēdējā kāpumā nesalūztu nūja, tā kā viņš ir labā formā. Turklāt, tieši Leģkovs, bija tas, kurš uzvarēja 15km distances Olimpisko spēļu ģenerālmēģinājumā 1.februārī Pasaules kausa posmā Toblahā (Itālija). Lai arī līdz šim ir pierādījies, ka tas, kurš uzvar pirms pašām Olimpiskajām spēlēm, neuzvar pēc dažām dienām pašās Olimpiskajās spēlēs, tomēr nopietns medaļu kandidāts viņš noteikti ir. Ļegkovu trenējošais šveicietis Reto Burgermeistars pastāstīja, ka Aleksandrs gatavojoties stafetei un 50km distancei, bet par iemesliem, kāpēc viņš nestartē 15km distancē, ir jājautā Krievijas izlases vadībai. Var jau būt, ka krievi liek īpašu uzsvaru uz stafeti, jo Krievijas izlase pēc 1991.gada vēl ne reizi stafetē pat medaļu nav izcīnījusi (1988.gadā Kalgari PSRS komanda bija otrā, bet pēdējo reizi krievi ir uzvarējuši 1980.gadā Leikplesidā – aut.piez.). Krievijas izlasē 15km startēs Dmitrijs Japarovs, Aleksandrs Besmertnihs, Jevgēņijs Belovs un Staņislavs Volžencevs.

Pēc vakardienas sprinta norvēģu treneriem bija nopietna saruna ar Peteru Nortugu, jo pirmajās divās disciplīnās viņš nostartēja vāji, vismaz ne tuvu neparādīja to, ko no viņa gaidīja. Arī Vankūverā Peters sāka ar 41.vietu 15km intervāla distancē brīvajā stilā, bet jau nākamajā sprintā ieguva bronzu. Ja pēc skiatlona, kur varēja domāt, ka, nespējot tikt līdzi atrāviena četriniekam un saprotot, ka nespēs cīnīties par medaļu, Nortugs tā kā atslābinājās, pietaupoties sprintam, tad vakar bija redzams, ka norvēģu līderim baterijas patukšas. Sprintā var gadīties visādi un desmitā vieta nekādi nav katastrofa, bet tieši sniegums, ko Nortugs rādīja, radīja bažas. Kaut arī pats sportists vēlējās startēt 15km distancē, sakot, ka šosezon ir uzvarējis klasiskā stila distancē ar intervāla startu (tas daļēji, jo viņš uzvarēja priekšpēdējā „Tour de ski posmā – aut.piez.), tomēr treneru korpuss lēmis savādāk un titulēto norvēģu slēpotāju nav pieteikuši 15km distancei (kaut mums būtu šāda paklausība un kārtība – aut.piez.). Līdz ar to kopā ar Sunbī un Eldaru Renningu uz startu izies un Olimpiskajā spēlēs debitēs Didriks Tensets un arī otrās vietas ieguvējs „Tour de ski” Kriss Jespersens, kurš pēc tūres tā arī veselības problēmu dēļ nekur nav startējis (1.februārī pasaules kausā 15km klasikā  Nortugs bija labākais no norvēģiem, ieņemot 6.veitu – aut.piez.).

Savukārt šodien 10km distancē klasiskajā stilā ar intervāla startu sacentīsies dāmas, kuru vidū būs arī Inga Dauškāne. Pirms Olimpiskajām spēlē Pasaules kausā Toblahā šajā distancē konkurentes pamatīgi „nokautēja” Marita Bjergena, un, neskatoties uz polietes Kovaļčikas vairākām uzvarām, tomēr norvēģiete būs galvenā favorīte, jo Kovaļčikai ir traumēta pēda.

1794672_10152246490539925_97529259_n.jpg

1 Komentāri

suppper - mūsējiem mazāk konkurentu. visas iespējas saplucināt Soču velēnas .

13 • 02 • 2014 / 19:15
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv