ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 11°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

26 • 11 • 2019

LSF frīstaila slēpošanas un snovbodra sezonas kalendārs

Saistītā informācija

LSF 2019./2020. gada sacensību un pasākumu kalendārs ir līdz šim piepildītākais kalendārs, kāds jebkad ir bijis frīstaila slēpošanas un snovborda pasākumiem. 

Šīs sezonas kalendāru var iedalīt 2 daļās: Sportiskā tipa pasākumi (tās ir sacensības olimpiskajās disciplinās gan jauniešiem, gan pieaugušajiem, kā arī rangs, kurš kalpo par pamantu komandas atlasei), dzīvesstila pasākumi (tie ir pasākumi, kuri popularizē frīstaila slēpošanu un snovbordu plašakai auditorijai). 

Šīs sezonas pasākumu kalendārs ir plānots ar mēķi veicināt sporta veidu attīstību visos līmeņos, kā arī lai piesaistītu līdz šīm plašāko dalībnieku skaitu.

Pasākumu kalendārs

Datums

Vieta

Nosaukums

Disciplīna

01.12.2019 – 16.03.2020

Pasaule

Video sacensības 

Video

*18.01 vai 25.01.2020

Žagarkalns, Cēsis

Jauniešu kauss frīstaila slēpošanas un snovborda 1. posms

Slopestyle

*08.02. vai 15.02.2020

Milzkalns, Tukums

Jauniešu kauss frīstaila slēpošanas un snovborda 2. posms

Slopestyle

22.02.2020

Viešura kalns, Ērgļi

Skolu ziemas olimpiksias festivāls

Big Air

14.03.2020

Milzkalns, Tukums

FIS Latvijas atklātais čempionāts frīstaila slēpošanā un snovbordā

Big Air

21.03. 2020

Milzkalns, Tukums

LSF freeski un SNB sezonas noslēgums

Rail Jam

1.04 – 10.04.2020

Eiropa

Freeski un Snovborda komandas brauciens 

Slopestyle Big Air

*Ja nepiemērotu laika apstākļu dēļ Žagarkalnā nevar izveidot atbilstošu sacensību parku, tad pirmajam Jauniešu kausam tiek izmantots 25. janvāris, bet otrajam posmam - 15. februāris.

Video sacensības

Video sacensības paredzētas, lai popularizētu un attīstītu freeski un snb video veidošanu, kas ir šo sporta veidu liela sastāvdaļa. Sacensības tiks iedalītas divās grupas: frīstaila slēpošana un snovbords. Sacensībās varēs piedalīties ar video matereāliem, kuri uzņemti no 2019. gada 1. decembra līdz 2020. gada 14. martam. Dalībnieki tiks apbalvoti 4 nominācijās gan frīstaila slēpošanā, gan snovbordā.  

Jauniešu kauss frīstaila slēpošanā un snovbordā

Sacensības notiek 2 posmos, tajās sacenšās dalībnieki no 10 līdz 19 gadiem un tiek sadalīti sekojošās grupās – jaunieši, juniori un meitenes gan frīstaila slēpošanā, gan snovbordā. Sacensību disciplīna ir slopestyle, kurā dalībnieki brauc pa speciāli sagatavotu trasi jeb parku, kas sastāv no tramplīniem un slaidiem. Sezonas garumā tiek veidots kopējais rangs, kura ieskaitē tiek skaitīti punkti.

Skolu ziemas olimpiskais festivāls

Sacensības tiek organizētas sadarbībā ar Latvijas Sporta Federācijas Padomi, tajās piedalās dalībnieki no 10 līdz 19 gadiem un tiek sadalīti sekojošās grupās – jaunieši, juniori un meitenes gan frīstaila slēpošanā, gan snovbordā. Sacensību disciplīna ir big bir. Šīs sacensības tiek iekļautas LSF jauniešu rangā. 

FIS Latvijas atklātais čempionāts big air frīstaila slēpošanā un snovbordā

Sacensības tiek organizētas atbilstoši FIS (Starptautiskā slēpošanas federācija) līmenim un ir iekļautas FIS kalendārā. Dalībnieki sacenšās big air disciplīnā un iedalās 2 grupās katrā sporta veidā: FIS vīrieši, FIS sievietes. Tiks izsūtīti ielūgumi Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un arī citu valstu labākajiem braucējiem. Labākos latviešu dalībniekus apbalvo ar Latvijas čempiona titulu un medaļām. FIS vērtejumā tiek apbalvoti visi dalībnieki ar naudas balvām un atbalstītāju sarūpētajām balvām.

LSF freeski un SNB sezonas noslēgums

Pasākums tiek organizēts, lai atzīmētu aizvadīto sezonu un pulcētu visus Latvijas frīstaila slēpotājus un snovbordistus uz kārtīgu ballīti pēc visām labākajām frīstaila slēpošanas un snovborda tradīcijām. Pašdizainēts slaidu salikums uz pēdējām sniega kripatām, pavasara saule un „slvsh”, dzērieni, ēdieni un laba mūzika no dj.

Freeski un Snovbord Latvia komandas treniņu un sacensību brauciens 

Šim braucienam tiks atlasīti sezonas labākie braucēji no katra sporta veida vadoties pēc LSF sacensību ranga gan jauniešu, gan elites konkurencē. 

Cerams, ka kāds no pasākumiem uzrunās arī Jūs un Jūs kļūsiet par daļu no tā! Sīkāka informācija par katru pasākumu meklējama šo pasākumu nolikumos, kas atrodami www.ski.lv sadaļā pie snovborda un frīstaila slēpošanas sacensību kalendārā vai arī facebook @latvian_snowboard_freeski lapā. Tiekamies pavisam drīz vietējās trasēs un parkos.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv