ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 13°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

02 • 11 • 2017

Austrālija

Šogad ir Olimpiskā sezona un laicīgi jādomā, kur trenēties un kā sasniegt pēc iespējas ātrāk savu labāko formu.

Pēdējos gadus Eiropā vasaras ir karstas un snovborda parki ar lieliem tramplīniem vairs netiek būvēti. Arī Vistlerā/ Kanādā šovasar slēdza ledāju vasaras treniniņiem, kas bija pati labākā vieta.

Līdz ar to palika iespēja doties uz Austrāliju vai Jaunzēlandi. Par cik mūs Austrālijā uzņem vietējā ģimene, kas samazina mūsu izdevumus, tad arī šoreiz otro vasaru pēc kārtas devāmies uz Austrāliju.

Aizvadītā sezona izvērtās neveiksmīga dēļ slimības un traumas, līdz ar to nesanāca daudz trenēties.

Uz Austrāliju devāmies jau jūlija vidū.

Pirms došanās uz Perisher slēpošanas kūrortu Kosciusko nacionālajā parkā, paviesojāmies Melburnā Latviešu ciematā, kur uzstājāmies ar prezentāciju par mūsu ceļu uz Ziemas Olimpiskajām spēlēm Korejā.

Atškīrībā no iepriekšējās sezonas, kad Austrālijā bija viena no siltākajām ziemām, aukstuma un sniega periodi mijās ar lietus periodiem. Laiks bieži bija vējains, mākoņains, retāk saulains. Tad šogad bija pilnīgi pretēji - aukstākā un sniegainākā ziema pēdējos 20 gados.

Katru nedēļu bija sniegputenis. Līdz ar to nesanāca tik daudz dienas aizvadīt parkā uz tramplīniem, cik mums bija nepieciešams.

Vairāk treniņus nācās veltīt uz slaidu elementiem.

Šogad bija sabraukuši trenēties vadošie Pasaules snovbordisti un izlases, bet mazāk kā ieprieķšējā sezonā, jo daļa deva priekšroku Jaunzēlandei.

Tur šovasar treniņapstākļi bija kopsummā labāki dēļ neticami labakiem laika apstākļiem.

Mēs treniņos paralēli aktīvi filmējām un izveidojām savu video sadaļu, kurā tika ietverts atskats uz treniņiem. Centāmies maksimāli pavadīt laiku uz kalna, vidēji trenējamies 4-6 stundas kā lielākā daļa snovbordistu.

Lūk Toma video edits: 

Personīgs paldies par atbalstu Ērik Veiss ģimenei Jindabyne, Dimi Pešudovam no Austrālijas Latviešu Sporta Pārvaldes, Melburnas Latviešu ciematam, Tālim Švarcam, Lailai Grosai un Ivaram Štubim.

Pateicamies par atbalstu - Rīgas Tūrisma Attīstības Birojam, Rīgas Domei, SMScredit.lv, Matīsam Ansviesulim "MatīssCo", LOV, LSF, SONY Latvija, Nitro snowboards, L1 Premium goods, Toko (veikals Ceļotājs), Stance, Electric. 

Treneris Inārs

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv