ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 0°C
Vējš: 1m/s

Jaunumi

04 • 02 • 2019

Jauniešu kauss 1. posms godam aizvadīts.

Arī frīstaila slēpotāji un snovbordisti ir iesākuši sacensību sezonu ar pirmajām šīs sezonas „Latvijas Slēpošanas Federācijas” organizētajām sacensibām „Jauniešu kauss 1. posms”, kas norisinājās Žagarkalna „Subaru Freestyle Parks”.

Kā jau pēc nosaukuma var secināt, sacensības paredzētas tieši jauniešiem, kas dzimuši no 2009 gada līdz 2000. gadam. Viesi dalībnieki iedalījās snovborda un frīstaila slēpotāju konkurencē, kur sīkāk tika sadalīti: meiteņu, jauniešu un junioru grupās. Sacensībās kopā piedalījās 36, dalībnieki: 15 frīstaila slēpotāji un 21 snovbordists.

Šo sacensību disciplīna bija slopestyls, kas nozīmē: trase, kas veidota no vairākiem lēcieniem, jeb tramplīniem un dažādiem slaidu elemntiem, kastēm, sienām un margām. Pielāgojoties „Subaru freestyle parka” specifikai, tika radīts formāts, kurā katram dalībniekam bija iespēja veikt 1 nobraucienu pa slaidiem, 1 nobraucienu pa tramplīniem un 1 nobraucienu, kurā dalībnieks varēja atkārtot vainu slaidu braucienu, vainu tramplīnu braucienu. Tiesneši katru no braucieniem vērtēja 50 punktu skalā un labāko slaidu brauciena rezultātu summēja ar labāko tramplīnu brauciena rezultātu.

Neskatoties uz to, ka šiš ir jauniešu sacensības, braukšanas līmenis un triku sarežģītība bija iespaidīga un uz to nomalas noskatījās prāvs skatītāju pulks. Snovbordā sacensībās meiteņu grupā pirmās 3 vietas sadalīja snovborda skolas „Mikasa” pārstāves: 3. vieta Tīna Kaļinovska 43.00 p., 2. vieta Anete Pozņaka 54.50 p., 1. vieta Adriana Zeltiņa 57.00 p.. Jauniešu grupā 3. vieta „Snovborda Akadēmijas” audzēknim Klavam Austriņam 55.50 p., 2. vieta „Water 2 Snow” audzēknim Jānim Strantem 66.50 p., bet pārliecinoši uzvarēja Dominiks Paltiņš 75.50 p.. Junioru konkurencē 3. vietu izcīnīja Boont Snowboards braucējs Jānis Zalpēteris 57.50 p., 2. vieta Jānis Pundiņšs 67.50 un stabilu uzvaru izcīnīja Lukas Segliņš 70.00 p. Frīstaila slēpošanās gandrīz visi dalībnieki pārstāvāja SKLMNTI Freeski Skolu, meiteņu konkurencē 3. vietu iezcīnīja Diana Lismane 46 p., 2. vieta pagājušā gada šo sacensību uzvarētājai  Annijai Amandai  Cimmermanei 48 p.,  1. vieta vietējai cēsiniecei Dartai Purmalei 57.50 p.. Jauniešu grupā 3. vietu ieguva Kārlis Tomsons 69.00 p., 2. vieta tukumniekam Didzim Gribustam 70.50 un uzvarēja mājinieks Edvards Ozoliņš 72.50 p.. Junioru grupa radija šo sacensību aizraujošāko šovu. 3. vietu tāja izcīnija Kristofers Malnačs 69 p., 2. vieta Jēkas Purmalis 76.50, kuršs tikai šogad pārnāca uz Junioru grupu, bet uzvarēja Dāvis Grinbergs 78.50.

Visi dalībnieki tika dāsni apbalvoti ar balvām no veikala „Burusports” un tā pārstāvētajiem brendiem „Head”, „Dakine”, kā arī ar kausiem un diplomiem, ko sarūpēja „Latvijas Slēpošanas Federācija”. Milzīgs paldies visiem sacensību dalībniekiem un vecākiem par dalību. Žagarkalnam par uzņemšanu un sagtavaoto parku. Burusportam par atbalstu un organizātoru komantai par labo darbu.

Tiekamies nākošajās sacensībās 1. martā Latvijas ziemas skolēnu olimpiskājā festivālā, Viesūra kalnā un gatavojamies šīs sezonas lielajam notikumam, FIS Latvijas atklātajam big air čempionātam.

Autors: E.Lansmanis

JKF.jpg

JKF-2.jpg

JKF-3.jpg

JKF-4.jpg

JKF-5.jpg

JKF-6.jpg

JKF-7.jpg

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv