ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

26 • 02 • 2019

Atskats uz FIS snovborda SS, BA, HP tiesnešu kursiem.

22. un 23. februārī „Latvijas Slēpošanas Federācija” organizēja, FIS nacionālā līmeņa snovborda SS (slopestyle), BA (Big Air), HP (half pipe) tiesnešu kursus. Šo kursu mērķis bija izglītot tiesnešus  lai uzlabotu sacensību kvalitāti un nodrošinātu iespēju organizēt FIS snovborda sacensības, kuras plānotas 16. martā Milzkalnā Big Air disciplīnā.

Kursu laikā, dalībnieki apguva tiesāšanas filozofiju, tiesāšanas kritērijus, triku stenogrāfiju, tiesāšanas tehniku un to visu mācījās pielietot tiesāšanas pārbaudījumā.

Kursu vadītājs bija Iztoks Sumatičs, kurš ir viens no pieredzējušākajiem un pieprasītākajiem tiesnešiem pasaulē, tiesājis 2 olimpiskās spēles, Dew tour, X Games un pasaules čempionātus.

Iztoks, par kursiem teica: „Mani patīkami pārsteidza visu dalībnieku vēlme sadarbībai, interese un motivācija tiesnešu kursu laikā. Dalībniekiem, bija liela vēlme izprast tiesāšanas filozofiju un mācīties pēc iespējas vairāk.  Virzīt lietas uz priekšu ir galvenais, lai izveidotu pareizu, prasmīgu vietējo tiesnešu bāzi, kas spēlē svarīgu lomu snovborda konkurētspējas attīstību Latvijā.”

Nākoši kursi būs paredzēti frīstaila slēpošanas tiesnešiem, kas notiks 9. un 10. martā, bet paraleli tam notiek gatavošanās, jau iepriekš minetajām FIS Latvijas atklātajam Big Air čempionātam.

Tiekamies uz kalna!

1F9D3C68-149C-409C-878B-E316FEAA2D29.jpeg

E0D80CCF-1BCF-419D-8F89-7AD57A969D34.jpeg

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv