ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 10°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

30 • 07 • 2016

Toms Petrusevičs sācis gatavoties snovborda sezonai

Saistītā informācija

Ar pirmo Pasaules Kausu sāksies atlases cikls Ziemas Olimpiādei Korejā 2018, tāpēc šogad jācenšas pēc iespējas ātrāk sasniegt labāko sportisko formu. Protams, mani finansu resursi ir ļoti ierobežoti, šobrīd nav visi nepieciešamie līdzekļi vēl savākti priekš sacensību sezonas, bet esmu optimists un ceru, ka izdosies.

 Lai man izdotos realizēt visu ieplānoto - trenēties labākajos snovborda parkos kopā ar Pasaules TOP snovbordistiem vasaras un rudens mēnešos, man nācās maiju un jūniju strādāt celtniecības darbos Stokholmā, lai es sev varētu nodrošināt labākas treniņiespējas.

 Šīs vasaras plānā man ir 3 nometnes – pirmā Francijas ledājos, otra - Japānā -jaunu triku apguve uz pasaules labākā Airbaga, trešā –vasaras labākājā snovborda parkā Perisher, Austrālijā.

Tikko kā esmu atgriezies no pirmās nometnes Les 2 Alpes, Francijas Alpu ledājos, kur biju kopā ar savu treneri Ināru Bīrmani. Nometnes mērķis bija uzlabot VFS bāzi, vairāk spēku un izturību. Protams, arī atgūt sniega sajūtu, sajusties komfortabli uz slaidiem un kikeriem. Uz kalna tika strādāts pie iepriekšējās sezonas triku atkārtošanas un nostiprināšanas. Savukārt, tramplīni nebija paši lielākā izmēra un tikai divi vienā līnijā, kā arī bija diezgan lēzens nosēdiens un kliboja kikeru (tramplīnu) šeipošanas kvalitāte. Līdz ar to nebija iespējams atkārtot visus savus labākos trikus. Savukārt slaidu parks bija labi izveidots, bet prasījās vairāk kreatīvāks nekā vienkārši tikai standarta konstrukcijas.

Kopumā ar laika apstākļiem bija paveicies. Vairāk bija labo dienu nekā slikto. Sniega kondīcija bija labāka nekā citus gadus, bet tomēr bija diezgan karsts arī uz kalna. Labākais laiks treniņiem bija tikai kāda 1,5h un katru dienu bija kārtīgi jāvasko dēlis, lai kvalitatīvi varētu aizvadīt garāku treniņus snovborda parkā.

Pēdējo gadu tendences pierāda, ka Eiropā snovborda parku kvalitāte un atbilstoši treniņu apstākļi strauji krītas, līdz ar to, lai varētu apgūt sarežģītākus trikus uz kikeriem, kas atbilst Pasaules kausu līmenim, nākas meklēt treniņu iespējas ārpus Eiropas. Ja arī Eiropā tiek atvērts augsta līmeņa snovborda parks, tad par to ir jāmaksā papildus un summa ir 200.- Eur par vienu treniņdienu. Tāds plānojas atvērties rudenī uz mēnesi Stubair ledājā, Austrijā. Ziemā situācija Eiropā ir drusku labāka, taču atkarīgs no ziemas un pa lielam augsta līmeņa parki tiek izveidoti uz ziemas vidu.

Fiziskajos treniņos tika strādāts pie līdzsvara, spēka un izturības. Tā kā šis ciemats atrodas 1800 m.v.j.l., tad gaiss šeit ir retinātāks un treniņu efektivitāte krietni lielāka kā mājās - Latvijā. Treneris nekādas atlaides man nedeva un nācās krietni vien pasvīst VFS treniņos. Kopumā biju nepilnas 3 nedēļas, no kurām man tika tikai 2 brīvdienas.

Šobrīd jau gatavojos nākamajām divām nometnēm, un Latvijā atgriezīšos tik pēc 2 mēnešiem.

Paldies par atbalstu LOV, LSS, Nitro snowboards, Toko, Stance, Airdog, L1 premium goods, Rīgas Dome, FeiyuTech

Toms Petrusevičs sācis gatavoties snovborda sezonai

Toms Petrusevičs sācis gatavoties snovborda sezonai

Toms Petrusevičs sācis gatavoties snovborda sezonai

Toms Petrusevičs sācis gatavoties snovborda sezonai

Toms Petrusevičs sācis gatavoties snovborda sezonai

2 Komentāri

Visu cieņu!

01 • 08 • 2016 / 03:44
Sportacentrs.com
01 • 08 • 2016 / 15:39
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv