ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 10°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

01 • 02 • 2017

Snovbordistei Zvaigznei 25.vieta Universiādes paralēlā slaloma sacensībās

Saistītā informācija

Almati (Kazahstāna), 31.janv., LETA. Latvijas snovbordiste Elīna Zvaigzne otrdien ieņēma 25.vietu Kazahstānā notiekošās Ziemas Universiādes paralēlā slaloma sacensībās.

Kvalifikācijā, kurā piedalījās 29 sportistes, bet pie ieskaitīta rezultāta tika 27 no viņām, Zvaigzne zilajā trasē sasniedza 25.labāko rezultātu, bet sarkanajā trasē bija 26.ātrākā.

Divu braucienu summā Zvaigznes rezultāts bija minūte un 32,56 sekundes. Izslēgšanas sacensības sasniedza 16 ātrākās kvalifikācijas dalībnieces un Zvaigznei, lai tiktu tālāk, pietrūka vairāk nekā 16 ar pusi sekundes.

LETA jau vēstīja, ka pirms tam pirmdien Zvaigzne paralēlā milzu slaloma sacensībās 31 dalībnieces vidū samierinājās ar 28.pozīciju . Toreiz viņa vienā no trasēm zaudēja daudz laika, bet bet otrajā bija 22. ātrākā.

Pirms sacensībām 19 gadus vecā Latvijas Universitātes komunikācijas zinātnes studente Zvaigzne žurnālistiem pauda, ka Universiādei sagatavojusies ļoti nopietni un vēlas iekļūt pirmajā desmitniekā. "Zinu, ka tas nav neiespējami, jo man bijuši panākumi arī iepriekš, tāpēc ceru būt labāko desmitniekā," mēneša vidū teica Zvaigzne.

Kā vēstīts, pirmdien savu pirmo startu Universiādē aizvadīja arī Latvijas labākais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks, kurš izcīnīja 14.vietu supergiganta sacensībās. Savukārt sestdien sacensības ar uzvaru sāka Latvijas studentu hokeja izlase, kas ar 4:3 pārspēj Japānu. Turpinājumā Ginta Bikara trenētie Latvijas studenti apakšgrupā spēlēs arī ar Krieviju un Dienvidkoreju.

Ziemas Universiāde oficiāli tika atklāta svētdien. Studenti 12 sporta veidos sacentīsies līdz 8.februārim. Dalībai Universiādē akreditētās 64 valstis un vairāk nekā 2000 atlēti. Tāpat Latviju individuālajos sporta veidos pārstāvēs arī Endijs Vīgants šorttrekā un kalnu slēpotājs Miks Zvejnieks.

Latviju sacensībās pārstāvēs sportisti no astoņām Latvijas augstskolām - Rīgas Tehniskās universitātes (RTU), Latvijas Universitātes (LU), Liepājas Universitātes (LiepU), Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA), Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas (RISEBA), Informācijas sistēmu menedžmenta augstskola (ISMA), Latvijas Lauksaimniecības Universitātes (LLU) un Biznesa augstskola Turība (BAT).

Iepriekšējā Ziemas Universiādē, kas 2013.gada decembrī risinājās Itālijā, Latviju sacensībās pārstāvēja gandrīz 40 dalībnieku delegācija piecos sporta veidos. Latvijai labākās bija divas astotās vietas, ko izcīnīja hokeja izlase, kā arī Kristaps Zvejnieks slaloma sacensībās.

Avots: LETA

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv