ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 11°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

26 • 10 • 2016

Iespaidi par FIS freeski un snovborda attīstības nometni

Šī bija 3. FIS organizetā freeski un snovborda attīstības nometne slopestyle un big air disciplīnās. Nometnes mērķis ir uzlabot slēpošanas un snovborda attīstības nāciju pārstāvju zināšanas un kompetenci, lai to varētu izmantot attīstot sporta veidu savā zemē.

Nometne norisinājās no 10. – 14. oktobrim Nīderlandes pilsētā Langraf, kurā atrodas iekštelpu slēpošanas centrs ”Snow World”. “Snow World” kompleksā ir apvienota viesnīca, restorāni, trenažieru zāle, piedzīvojumu parks un 3 slpēpošanas trases (race, turist un snowpark). Par cik viss atrodas vienuviet, ir ļoti ērti organizēt treniņus, jo no viesnīcas nummuriņa līdz kalnam ir 2 minūšu gājies.

Nometni vadīja 3 treneri - viens freeski un divi snovborda. Treneri bija izveidojuši programmu, pēc kuras strādājām visu nometnes laiku. Dienas plānā bija: brokastis, 1. sniega treniņš, pusdienas, 2. sniega treniņš, sausais treniņs (VFS/skateparks/batutu parks/climbings), vakariņas un vakara aktivitāte.

Nometnē piedalījās 24 dalībnieki no 8 valstīm. Lielākā daļa dalībnieku bija snovbordisti un snovborda treneri. Frīstaila slēpošanā kopā bija tika 4 dalībnieki. Latviju pārstāvēja 2 dalīnieki, freeskiers Emīls Ozoliņš un freeski treneris Einārs Lansmanis.

Ar nometni esam ļoti apmierināti. To var labi iekļaut pirmssezonas treniņu plānā un tā paver daudzpusīgu treniņu programmu vienas nedēļas garumā. Nometne ir noderīga it sevišķi jauniem sportistiem, kuri sāk savu pirmo sezonu FIS sacensībās un vēlās iegūt starptautisku treniņu pieredzi un kontaktus, kas var noderēt turpmāka treniņu procesa organizēšanai.

Konkrētāk par treniņu procesu un dažādām aktivitātēm skatieties mūsu video.

Einārs Lansmanis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv