ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

22 • 01 • 2016

Snovbordists T.Petruševics 27.vietā PK sloupstailā

Latvijas snovborda frīstaila izlases sportists Toms Petruševics (šonakt pēc Latvijas laika) piedalījās Kalifornijas štatā ASV Pasaules kausa posmā Snovborda disciplīnā “Slopestyle”, kur no 38 dalībniekiem iekļuva trīsdesmitniekā un ieņēma 27.vietu. Uzvaru svinēja mājinieks Brendons Deivis, kuram tā bija pirmā uzvara pasaules kausa posmos.

 Savu pirmo startu ne tikai šajā gadā, bet arī šosezon pasaules kausa posmā aizvadījis 2013.gada Eiropas kausa kopvērtējuma uzvarētājs Toms Petruševics. Taču 23 gadus vecajam snovbordistam četru sezonu laikā kopā ar pasaules labākajiem tas bija jau 11.starts, bet tieši sloupstaila disciplīnā – devītā reize. Arī ASV iepriekš viņš bija piedalījies jau divas reizes. Dalībnieku skaits PK posmos šajā snovborda disciplīnā ir loti atšķirīgs, jo reizēm tas pārsniedz sešdesmit un pat simtu, bet citas reizes ir mazāks par 40. Ir bijuši pat gadījumi, kad nesanāk pilns trīsdesmitnieks. Līdz ar to, gan šā, gan arī citu iemeslu dēļ iekļūšanu trīsdesmitniekā Snovborda disciplīnā sloupstailā nevar salīdzināt ar kalnu slēpošanu vai distanču slēpošanu.

Sākumā esot bijuši 50 dalībnieki, bet dēļ traumām viņu skaits sarucis līdz 38. Visi 38 dalībnieki tika sadalīti divās kvalifikācijas grupās pa 18 katrā, tālāk finālā tiekot labākajiem pieciem no katras kvalifikācijas grupas. Tātad izšķirošajā kārtā cīņā par uzvaru iekļuva desmit snovbordisti. Katrs dalībnieks kvalifikācijā veica divus braucienus, no kuriem vērā tika ņemts viens labākais rezultāts. Braucienus vērtēja seši tiesneši – trīs eiropieši, divi ziemeļamerikāņi un viens japānis, un no sešiem tiesnešiem divu vērtējums – pats augstākais un zemākais – tika svītrots, ieskaitē ņemot četrus vērtējumus, no kuriem tika rēķināts vidējais aritmētiskais. Augstākā atzīmē, ko saņēma kāds no dalībniekiem, bija 90, bet zemākā – desmitnieks. Tomam pirmais mēģinājums nesanāca tik labs, iegūstot 33,75 punktus. Otrajā bija nedaudz labāk – 40 punkti, kas savā kvalifikācijas grupā deva 14.rezultātu, līdz pieciniekam, kas tika finālā, pietrūkstot četrdesmit punktiem, jo pirmie pieci saņēma no 80 līdz 90 punktiem. Beigās mūsu sportists ierindojās 27.vietā.

Starp citu, Latvijas snovborda izlases sportisti jau kopš decembra sākuma atrodas treniņnometnē ASV. Līdz šim augstāko rezultātu, kādu PK posmos ir sasniedzis Toms Petruševics, ir 15.vieta, kas iegūta 2014.gada martā Austrijā. 

“Nav tas uz ko gājām un cerējām, bet jābūt objektīviem. Vismaz individuālais olimpiādes kritērijs izpildīts (jābūt kādā no PK posmiem labāko 30-kā),” skaidro izlases treneris Inārs Bīrmanis. “Lielākā daļa ir priecīgi, ka ir veseli, mēs tai skaitā. Rezultāts, protams, varēja būt labāks, bet PK ir PK un jābūt objektīviem. Sešu mēnešu pārtraukums, kad neesam uz sniega, ļoti maz lielo maču pieredze,” iemeslus min Inārs “PK posmos pārāk daudz gribam izdarīt, jo pa lielam tikai katram braucējam sanāk 1 PK posms šosezon, vienam būs 2.  Ir sarežģīti r līdzekļiem, bet, vadoties no tā, kas mums ir, izdarīts ir ļoti daudz,” secina izlases treneris. 

Ivars Bācis

Men's podium slopestyle World Cup Mammoth Mountain with 3rd Charles Guldemond (USA), 1st Brandon Davis (USA) and 2nd...

Posted by FIS SNOWBOARD WORLD CUP on Friday, January 22, 2016

3 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv