ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 13°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

10 • 02 • 2016

Latvijas jaunajiem snovbordistiem panākumi Čehijā

Čehijā notikušajās sacensībās dažādās snovborda disciplīnās labus rezultātus uzrādījuši Latvijas jaunie snovbordisti. FIS grupā ir nopelnītas divas vietas sešiniekā, Klāvam Emīlam Liepiņam paralēlajā milzu slalomā 20 dalībnieku konkurencē iegūstot 6.vietu pie junioriem, bet Paula Anna Vītola šajā disciplīnā no 24 dalībniecēm jauktajā junioru un pieaugušo grupā bija piektā labākā. Tikmēr jauniešiem trīs mūsējie bija starp labākajiem sešiem, bet Matīsam Zvaigznem izdevās abās disciplīnās iekļūt trijniekā, vienā no tām – paralēlajā slalomā – izcīnot uzvaru.

 Tā kā Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiāde šogad tika atcelta un pārlikta uz nākamo gadu, tad pagājušā nedēļas nogalē labākie Latvijas snovborda jaunieši nepalika bezdarbībā, bet izmantoja iespēju un devās uz sacensībām Čehijā, Dolni Morava. Sacensības ietilpa Čehijas snovborda tūre un bija arī FIS kategorijas. Tūres ietvaros norisinājās arī bērnu sacensības, vecuma grupām līdz 10 gadu vecumam, kā arī jauniešiem 11-15 gadu vecumam. Trases stāvoklis ne tas parocīgākais dalībniekiem, kuriem bija jāsacenšas smagos apstākļos, jo arī Čehijā jau kādu laiku ir iestājies atkusnis.

Pirmajā dienā dalībnieki sacentās paralēlajā milzu slalomā. Tā kā atsevišķi nebija daudz dalībnieču, tad sievietes – juniores un pieaugušās – tika saliktas vienkopus. Kvalifikācijā Paula Vītola divu braucienu summā uzrādīja 6.laiku (1:15,71), no labākās atpaliekot trīs ar pusi sekundes un pārliecinoši iekļūstot izslēgšanas braucienos, kam kvalificējās sešpadsmit ātrākās. 1/8 finālā 17 gadus vecajai latvietei pretī stājās 11.laika uzrādītāja un divus gadus jaunākā čehiete, kuru mūsējā apsteidza par 0,26 sekundēm un iekļuva ceturtdaļfinālā, kur nācās atzīt par 21 gadu vecākās un pieredzējušās Pasaules un Eiropas kausu, kā arī pasaules čempionātu dalībnieces čehietes Janas Sindlerovas pārākumu. Ņemot vērā kvalifikācijas rezultātus no ceturtdaļfinālā izkritušajām dalībniecēm, Paula bija vislabākā, līdz ar to arī piešķirta piektā vieta. Tikmēr mūsu sportisti pārspējusī Jana ieguva 2.vietu, finālā piekāpjoties pieredzējušajai slovākietei Lūcijai Nacikovai, kura kvalifikācijā bija tikai (!) 13.vietā, taču tas tāpēc, ka pirmajā braucienā viņa krita un zaudēja pāris sekundes. Pēc pirmā brauciena laika cerības iekļūt sešpadsmitniekā bija Justīnei Ciganovskai, bet kritiens otrajā braucienā augstāk par 21.vietu neļāva ierindoties.

FIS sacensībās junioriem (1998.-2000.g.) paralēlajā milzu slalomā kvalifikāciju pārvarēja abi mūsējie, Klāvam Liepiņam uzrādot 6.laiku (+ 9,42 s), bet Kristapam Krūmiņam tiekot kā noslēdzošajam sešpadsmitajam (+24 s). Pēc kvalifikācijas laikiem bija skaidrs, ka tikai Klāvam ir izredzes tikt ceturtdaļfināla astotniekā, ko viņš arī izdarīja, kamēr Kristapam (16.vieta) nebija nekādu izredžu pret kvalifikācijas uzvarētāju Eliasu Huberu no Vācijas, kurš vēlāk finālā arī izcīnīja uzvaru. Klāvs Krūmiņš ¼ finālā par sekundi piekāpās vēlāk 2.vietu izcīnījušajam ukrainim Harukam un ieņēma 6.vietu.

Otrajā dienā paralēlajā slalomā mūsējiem vairs tik labi negāja. Pirmkārt, kvalifikācijā atlasīja tikai astoņus, nevis sešpadsmit, bet arī astotniekā pēc meistarības gan Paula Vītola, gan Klāvs Liepiņš varēja tikt, taču abiem diemžēl kritiens vienā no diviem braucieniem, līdz ar to kopējais laiks pasliktinājās par padsmit sekundēm nācās palikt attiecīgi 15. un 19.vietā, bet Kristaps Krūmiņš un Justīne Ciganovska ieņēma attiecīgi 17. un 23.vietu.

Visaugstākās vietas izcīnīja un vislabāk veicās mūsu jauniešiem, kas iekļuva finālu braucienos. Paralēlajā milzu slalomā divi mūsējie iekļuva pusfinālā, Matīsam Zvaigznem izcīnot 3. vietu un Annai Elizabetei Liepiņai 4. vietu. Otrajā dienā paralēlajā slalomā Annai piekāpās savai konkurentei ceturtdaļfinālā un ieņēma 6. vietu, bet toties pusfinālā šoreiz bija pirmajā dienā 6.vietu ieguvusī Venija Amanta Ozola, kurai 4. vieta. Tikmēr gan pusfinālā, gan finālā savu konkurentu pārspēja un uzvaru izcīnīja Matīss Zvaigzne.

Ivars Bācis

Informāciju sniedza komandas vadītājs un treneris Gerds Sīmanis

Latvijas jaunajiem snovbordistiem panākumi Čehijā

Latvijas jaunajiem snovbordistiem panākumi Čehijā

Latvijas jaunajiem snovbordistiem panākumi Čehijā

Latvijas jaunajiem snovbordistiem panākumi Čehijā

Latvijas jaunajiem snovbordistiem panākumi Čehijā

Latvijas jaunajiem snovbordistiem panākumi Čehijā



3 Komentāri

Malači! pa ilgiem laikiem arī ziņas - un labas! no SNB saimes!!! Turās
Guntis Č
10 • 02 • 2016 / 23:54
Tiešā malači. Super. Un šādu zińu būtu daudz vairāk, ja vien sańemtu kaut niecīgu atbalstu no LSS. Nemaz nerunājot par LV mēroga sacensībām. Nevienas sacensības šogad. Ja zinātu ar ko, es labprāt par šo jautājumu padiskutētu. Varbūt kādam ir idejas?
29 • 02 • 2016 / 14:48
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv