ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

23 • 02 • 2016

A.Cukunde 21.vietā PK snovbordā Slopstailā

Latvijas snovbordists Artūrs Cukunde uzrādījis ļoti labu rezultātu Pasaules kausa posmā snovbordā, kas norisinājās Korejas pilsētā Phjončhanā, slopstaila disciplīnā 35 dalībnieku konkurencē iegūstot 21.vietu. Par uzvarētāju kļuva amerikānis Broks Kroučs.

Pagājušajā nedēļas nogalē Korejas pilsētā Phjončhanā, kur norisināsies 2018. gada Ziemas Olimpiskās spēles, ar dalību pasaules kausa posmā savu sezonu uzsāka Artūrs Cukunde. 2015.gada Eiropas kausa kopvērtējuma 4.vietas ieguvējam tas bija otrais starts Pasaules kausa posmos, bet pirmā reizi tieši slopstaila disciplīnā. Tā sacensības norisinājās Phjončhanā, tad tās ir īpašs ar to, ka tas ir kā testa pasākums Olimpiskajām spēlēm, līdz ar to sacensību trase ir ļoti interesanta, elementi ir lieli un līdz šim neredzēti. Piedalījās 35 dalībnieki, kas pārstāvēja Āziju, Austrāliju, Ziemeļameriku, Dienvidameriku un Eiropu. Kā parasti katram bija doti divi braucieni, no kuriem ieskaitē gāja labākais rezultāts.

Pirmajā braucienā Artūrs Cukunde piedzīvoja kritienu, kas arī neļāva iegūt augstāku vērtējumu kā 19,25 punkti, kas pie tāda zema rezultāta (labākie saņēma no 80-90 punktiem) deva 24.vietu, jo krita arī citi spēcīgi dalībnieki. Otrs brauciens sanāca daudz labāks, nopelnot 40 punktus (viens no tiesnešiem ielika pat 48 punktus), kaut arī tur neiztika bez dažām kļūdām. Šāds rezultāts deva 21.vietu, tikai 0,25 punktiem pietrūkstot līdz divdesmitniekam, taču, lai iekļūti fināla desmitniekā, vajadzēja nopelnīt uz pusi vairāk punktus. Kopumā ņemot, iegūtā 21.vieta ir ļoti labs panākums mūsu pārstāvim.

Artūrs Cukunde padalās ar saviem iespaidiem. “Sezonu sāku Austrijā kopā ar Latvijas snovborda izlasi, kur pavadījām 3 nedēļas. Kopš 1. decembra dzīvoju ASV, Kolorado, kur trenējos un gatavojos Pasaules kausa sacensībām. Jāpiebilst, ka šo trasi būvēja latviešu puiši "Baltic Snowpark Agency" kopā ar vācu firmu “Schneestern”.”

“Pirmajā braucienā nokritu uz viena no tramplīniem, otrajā braucienā pieļāvu nelielas kļūdas, taču visus trikus nosēdināju, kas man ļāva ierindoties 21.vietā,” savu startu īsumā noraksturo Artūrs un piebilst, ka sacensību līmenis bija augsts – piedalījās daudz labi braucēji, olimpieši, pasaules čempioni (kā gan bez tiem pasaules kausa posmos – aut.piez.). “Esmu priecīgs par to, ka esmu ieguvis pārliecību un jūtos ļoti labi uz lielajiem tramplīniem. Ar pirmo Pasaules kausa startu arī esmu apmierināts,” atzīst mūsu snovbordists. “Tālāk došos atpakaļ uz ASV, kur aizvadīšu vēl 3 nedēļu garu treniņprocesu, lai sagatavotos noslēdzošajam sezonas Pasaules kausa posmam Čehijā, kas norisināsies 19. un 20. martā,” par tuvākajiem nākotnes plāniem pastāsta Artūrs un beigās izsaka Lielu Paldies par atbalstu Siguldas novada domei, Latvijas Olimpiskajai vienībai un veikalam Burusports.

Ivars Bācis

Sunny and good second training day at World Cup test event before Olympics here in Korea. #PyeongChang2018 #TeamLatvia

Posted by Artūrs Cukunde on Tuesday, February 16, 2016

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv