ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

09 • 03 • 2015

Snovbordists Cukunde uzvar Eiropas kausa posmā Serbijā

Saistītā informācija

Latvijas snovborda izlases pārstāvis Artūrs Cukunde piedalījās ceturtajā Eiropas kausa posmā, kas norisinājās 7.un 8. martā Serbijas pilsētā Kopaonikā, un izcīnīja pirmo vietu "Slopestyle" disciplīnā.

Posmā piedalījās aptuveni 30 braucēji no Čehijas, Bosnijas, Serbijas, Bulgārijas, Austrijas, Horvātijas, Maķedonijas, Krievijas, Zviedrijas, Dienvidorejas un Latvijas. Eiropas kausa posms norisinājās ļoti mainīgi - vairākkārt tiesnešu darbu un braucēju veikumu ietekmēja laikapstākļi. Kā stāsta izlases sportists Artūrs Cukunde, posma pirmajā dienā paredzētas arī "Big Air" sacensības, taču tās tika atceltas sliktu laikapstākļu dēļ.

Arī otrajā dienā laikapstākļi ietekmējuši posma norisi. Sacensību trasē bija paredzēti trīs tramplīni un divi slaida elementi pēc kārtas. Diemžēl laikapstākļi nebija uzlabojušies un tika paziņots, ka pirmais tramplīns netiek ņemts vērā, jo daudziem braucējiem bija grūtības tikt tam pāri. Tāpat tika izziņots, ka fināla nebūs un sportistiem jau pirmajā braucienā jārāda savs labākais sniegums.

Artūrs Cukunde skaidro: "Katram tika doti divi braucieni, no kuriem vērā ņēma labāko sniegumu. Pēc šiem diviem braucieniem ierindojos trešajā pozīcijā!" Šī brauciena beigās laiks uzlabojies, un organizatori izziņojuši, ka fināla braucieni tomēr būs. Iespēja tika dota 12 labāko rezultātu ieguvējiem, tai skaitā Artūram. "Jau pirmajā braucienā uzrādīju labāko rezultātu. Otro braucienu neizdevās uzlabot ne man, ne kādam citam, kas ļāva iegūt savu pirmo uzvaru Eiropas kausa posmā!’’ stāsta Cukunde.

"Slopestyle" ir snovborda sacensību disciplīna, kurā snovbordists brauciena laikā cenšas izpildīt tehniski sarežģītus trikus lielā amplitūdā un izkoptu stilu pār dažādiem sniega parka elementiem - tramplīniem un slaidiem.

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Kubulnieks

Avots: SPORTACENTRS.COM

Snovbordists Cukunde uzvar Eiropas kausa posmā Serbijā

2 Komentāri

Kā viņiem rēķina FIS punktus???

25 • 03 • 2015 / 12:00
Jo vairāk ,jo labāk!

28 • 09 • 2015 / 13:48
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv