ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 12°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

17 • 08 • 2013

Snovbordists Petrusevičs startēs PK posmā Jaunzēlandē

Saistītā informācija

Svētdien, 18. augustā Latvijas snovborda frīstaila izlases sportists Toms Petrusevičs startēs 2013./2014. gada sezonas pirmajā Starptautiskās slēpošanas federācijas (FIS) Pasaules kausa posma kvalifikācijā sloupstaila disciplīnā Kardronā, Jaunzēlandē, lai cīnītos par ceļazīmi uz Soču Ziemas Olimpiskajām spēlēm.

Toms Petrusevičs jau no 5.augusta Kardronā trenējas startam PK posmā, oficiālie treniņi tiek aizvadīti 16.un 17.augustā. Pasaules kausa posms sloupstaila disciplīnā ir arī daļa no Jaunzēlandes "Audi Quatro Winter Games" programmas.

T.P.NZ2_ZandaZarina.jpg
Toms Petrusevičs treniņā Jaunzēlandē. Foto: Zanda Zariņa

Gatavojoties jaunajai sezonai, Toms Petrusevičs jūnijā un jūlijā aizvadījis treniņnometni Francijas Les2Alpes ledājā, bet augustā piedalījies treniņnometnē "Camp of Champions" Vistlerā, Kanādā. Vistlera ir viena no labākajām snovborda treniņu vietām vasarā, kur trenējas pasaules labākie snovbordisti - gan ASV un Kanādas snovborda izlases, gan Norvēģijas izlase un citu valstu vadošie sportisti.

Jānis Mellups, Latvijas snovborda frīstaila izlases vadītājs: "Latvijas snovborda frīstaila izlases sportisti aizvadīja vēsturiskiem panākumiem bagātu sezonu, bet šovasar trenējās, lai uzlabotu sniegumu, izkoptu braukšanas stilu un varētu sacensties ar pasaules spēcīgākajiem sportistiem. Mūsu mērķis ir dalība Soču Ziemas Olimpiskajās spēlēs, kuru programmā pirmo reizi iekļauta snovborda frīstaila disciplīna."

Latvijas snovborda frīstaila izlase pagājušo sezonu noslēgusi ar vēsturiskiem panākumiem – Toms Petrusevičs izcīnījis 1.vietu FIS 2012./2013.gada sezonas Eiropas kausa kopvērtējumā, bet izlases sportists Artūrs Vasarājs - 3.vietu Eiropas kausa kopvērtējumā. Tāpat arī Toms Petrusevičs pagājušajā sezonā kļuva par Latvijas un arī Baltijas čempionu snovborda frīstaila disciplīnā. Latvijas snovborda frīstaila izlases sportisti trenējas Jāņa Mellupa un Ināra Bīrmaņa vadībā.

Snovborda frīstaila izlases sportisti Toms Petrusevičs un Artūrs Vasarājs ir iekļauti Latvijas Olimpiskās vienības B sastāvā 2013./2014. gada sezonai. Latvijas snovborda frīstaila izlasi atbalsta Boards.lv un INKA RidersHouse.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Mellups,
Latvijas snovborda izlases vadītājs

T.P.NZ1.jpg
Oficiālajā treniņā. Foto: no Toma Petruseviča Facebook lapas

T.P.NZ3.jpg
Kardronas parkā kopā ar treneri Ināru Bīrmani. Foto: no Toma Petruseviča Facebook lapas

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv