ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

07 • 08 • 2013

Snovbordists Toms Petrusevičs aizvadījis nometni Kanādā

Latvijas snovbordists Toms Petrusevičs vasarā intensīvi gatavojās snovborda sezonai, kura sāksies jau augustā Jaunzēlandē. Francijā, Les 2 Alpes - jūnija, jūlija mēnesī aizvadīja trīs nedēļas treniņnometni un tad devās divu nedēļu treniņnometnē uz Vistleru, Kanādā. Vistlera ir viena no labākajām vietām, kur trenēties vasarā. To par savu vasaras treniņvietu ir izvēlējušies gan ASV un Kanādas izlases, gan Norvēģijas izlase un citu valstu vadošie sportisti.
Tā kā mums šajā sezonā ir lieli mērķi, un lai tos sasniegtu, ir jāizvēlas labākās treniņvietas un to dotās iespējas. Šobrīd nekas labāks nelikās par iespēju doties uz Vistleru un trenēties kopā ar spēcīgākajiem pasaules snovbordistiem.

Toms par Kanādu:
Tā kā pirmais Pasaules kausa posms Jaunzēlandē nav vairs aiz kalniem, tad pec trīs nedēļu ilgiem treniņiem Les2alpes, Francijā, taisnā ceļā devos uz Whistleru, Kanādu uz "Camp of Champions" nometni, lai mācitos jaunus trikus un smeltos jaunas idejas. Šī nometne ir dēvēta par vienu no labākajām snovborda nometnēm vasarā. Parks ir lielisks treniņiem gan pa reiliem, gan pa tramplīniem. Parks ir pieejams tikai nometnes dalībniekiem, kas savā ziņā ir lieliski, jo tas ilgak paliek svaigs. Šogad parks esot samazināts, sniega trūkuma deļ. Lai vai kā, tas tomēr nezaude savu burvību un kvalitāti treniņu ziņā. Šajā parkā trenējas ari pasaules klases braucēi (Torstein Horgmo, Eric Willet, Sage Kotsenburg utt). Tas dod motivāciju ari pašam darīt daudz vairāk un trakāk.
Šajā nometnē es piestrādāju pie stila, kas mūsdienu brīvā stila snovbordā ir svarīgs faktors. Kā arī pie triku dažādības, sarežģītības un to izpildījuma amplitūdas. VIsi šie faktori ir ļoti svarigi, ja jaunais snovbordists vēlas sasniegt virsotni snovbordā.
Iespaidi tikai tie labākie un treniņa apstākļi ideāli.

TomsP_Kanāda13.jpg
Toms Petrusevičs Kanādā, Vhistleras parkā.

No 5.augusta aizvadīsim treniņus Jaunzēlandē, Cardronā, kur jau 18.augustā norisināsies pirmais šīs sezonas FIS Pasaules kausa posms, lai cīnītos par ceļazīmi uz Sočiem. Šis posms reizē arī ir kā TTR pasākums - AUDI QUATRO X GAmes NZ.
Programma:
16., 17. Treniņi
18. Kvalifikācija
19. Fināls

Pārējie posmi Sloupstaila disciplīnā:
21.-22.12. 2013. ASV, Cooper, CO
11.-12.01.2014. Gstaad/ Sveice
16.-17.01.2014. Stoneham/ Kanāda
un noslēdzošais
6.-7.03.2014. Kreichberg/ Austrija


Inārs Bīrmanis
Latvijas izlases treneris

Video no Kanādas nometnes ar Toma dalību tajā


0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv