ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 12°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

24 • 02 • 2013

Snovbordists Petrusevičs šobrīd 3. vietā EK kopvērtējumā

Šajā nedēļas nogalē divi Latvijas snovborda frīstaila izlases sportisti iekļuvuši Starptautiskās Slēpošanas savienības (FIS) Eiropas kausa posma sešiniekā sloupstaila disciplīnā. Toms Petrusevičs izcīnījis 4. vietu un Artūrs Vasarājs – 6. vietu EK posmā Osogovo, Bulgārijā. Šobrīd Toms Petrusevičs ieņem 3. vietu FIS Eiropas kausa kopvērtējumā, bet Artūrs Vasarājs ir 12. vietā.

Osogovo_prof.jpg
Toms Petrusevičs un Artūrs Vasarājs sacensībās Bulgārijā. Foto: No Toma Facebook profila.

Latvijas snovborda frīstaila izlases treneris Jānis Mellups: „Šosezon ir ļoti mainīgi laikapstākļi, tādēļ plānotās sacensības bieži tiek atceltas vai pārceltas. To piedzīvojām arī Bulgārijā, kad divu dienu vietā sacensības notika tikai vienu dienu. Mūsu snovbordisti ir lieliskā sportiskajā formā, tādēļ varam gaidīt vēl labākus rezultātus un sasniegumus sezonas atlikušajā daļā”.

Latvijas snovborda izlases līderis Toms Petrusevičs februāra sākumā ieguvis 3. vietu FIS Eiropas kausa posmā Val Thorens, Francijā un pagājušajā nedēļas nogalē arī Latvijas čempiona titulu snovborda sloupstaila disciplīnā. Savukārt Artūrs Vasarājs februāra sākumā ieguvis 7. vietu Eiropas kausa posmā Val Thorens, Francijā.

Turpmākie Latvijas snovborda frīstaila izlases sezonas plāni ir dalība Pasaules kausa posmos Čehijā un Spānijā, kā arī citās sacensībās Eiropas un Baltijas valstīs.

Sloupstails ir snovborda frīstaila disciplīna, kurā trase veidota no dažādiem elementiem, uz kuriem sportistam jācenšas izpildīt pēc iespējas sarežģītāki triki. Sloupstails kā olimpiskā disciplīna pirmo reizi iekļauts 2014. gada Soču Ziemas Olimpisko spēļu programmā.

Latvijas snovborda izlasi atbalsta Boards.lv un INKA Riders House.

Video no sacensībām.

FIS EUROPA CUP - Slopestyle from Whiteroom TV on Vimeo.



2 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv