ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 10°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

11 • 11 • 2012

Latvijas snovborda izlase aizvadījusi pirmo Pasaules kausa snovbordā posmu

Saistītā informācija

Latvijas snovborda frīstaila izlases sportisti Artūrs Cukunde un Toms Petrusevičs šajā nedēļas nogalē veiksmīgi startējuši pirmajā 2012./2013. gada sezonas FIS Pasaules kausa snovbordā posmā Antverpenē, Beļģijā.
Abi sportisti 10. novembrī startēja FIS (Starptautiskās slēpošanas federācijas) Pasaules kausa snovbordā posmā Big Air disciplīnā, kurā kopvērtējumā Artūrs ieguva 35. un Toms – 51. vietu.

Sacensības Antverpenē ir vienīgais FIS Pasaules kausa snovbordā posms, kas šosezon notiek Eiropā un tajā piedalījās pasaules labākie snovbordisti no 14 valstīm. Sacensības Antverpenē notika uz 39 metrus augstas rampas, kas uzcelta tieši šīm sacensībām un ir augstākā rampa FIS Pasaules kausa snovbordā vēsturē.

Jānis Mellups, Latvijas snovborda frīstaila izlases treneris: „Šīs bija pirmā reize, kad Latvijas snovborda frīstaila izlases sportisti startēja Pasaules kausa Big Air disciplīnā. Esam priecīgi par veiksmīgo startu un tā bija jauna pieredze gan sportistiem, gan arī treneriem.”

Nākamnedēļ Latvijas snovborda izlase dodas uz Nīderlandi, Landgrāfu kur trešdien, 14. novembrī startēs pirmajā sezonas Eiropas kausa snovbordā posmā slopestyle disciplīnā.

Latvijas snovborda frīstaila izlases sportisti šajā sezonā kopumā piedalīsies piecās nozīmīgās sacensībās - Pasaules un Eiropas kausa posmos snovbordā, Pasaules čempionātā snovbordā un dažādās Baltijas valstu sacensībās. Izlases mērķis ir kvalifikācija 2014. gada Soču Ziemas Olimpiskajām spēlēm.

Kā jau ziņots, Artūrs Cukunde un Toms Petrusevičs 2011./2012. gada sezonā uzrādījuši labus rezultātus snovborda slopestyle disciplīnā un iekļuvuši Eiropas kausa posmu 10-niekā, kā arī vienīgie starp Latvijas sportistiem ieguvuši nepieciešamo punktu skaitu, lai šosezon varētu startēt Pasaules kausa snovbordā posmos un cīnītos par kvalifikāciju 2014. gada Soču Ziemas Olimpiskajām spēlēm.


Latvijas snovborda frīstaila izlasi atbalsta Boards.lv un INKA Riders House.

 Kontaktinformācija:

Jānis Mellups
Latvijas snovborda frīstaila izlases vadītājs
T: +371 29275770
E: [email protected]

AC_WCAntwerp.jpg
Artūrs Cukunde kvalifikācijas braucienā.


Artūra Cukundes kvalifikācijas brauciens

2 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv