ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 13°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

08 • 01 • 2012

Vasins veiksmīgi uzsācis sezonu

Saistītā informācija

Šajās brīvdienās Francijas pilsētiņā Pī Sentvinsentā norisinājās sezonas pirmais  Eiropas kausa posms snovbordkrosā, kurā labus rezultātus uzrādīja Toms Vasins. Mūsu vadošais snovbordkrosists sestdien 130 dalībnieku konkurencē bija 12.vietā, bet svētdien arī tika ceturtdaļfinālā, izcīnot 15.vietu.

Tā kā decembra vidū Kortīnā D’Ampeco sacensības tika atceltas, tad Eiropas kausa sezona sākās janvāra pirmajās brīvdienās Pī Sentvinsentā. Sestdien uz starta izgāja 130 dalībnieki, no kuriem 64 labākie, kuru vidū tika arī Toms Vasins, kvalificējās nākamajai kārtai – 1/16 finālam. Tā kā bija ļoti daudz dalībnieku, tad ierasto 32 vietā, kvalifikāciju atļāva pārvarēt 64 un pirmā kārta bija nevis 1/8 fināls, bet 1/16 fināls. Un tas par labu nāca mūsu sportistam, jo kvalifikācijā Toms nenobrauca tik labi, uzrādot 41.rezultātu. Vēlāk pārvarējis pirmās divas izslēgšanas kārtas, Toms iekļuva ceturtdaļfinālā, kur viņam neizdevās pārvarēt divu spēcīgu slovēņu – Matija Mihiča (pagājušā gada pasaules junioru vicečempions – aut. piez.) un Roka Rogelja (pēdējā Pasaules čempionātā un Olimpiskajās spēlēs bijis labāko 24-niekā) – pretestību, braucienā ierindojoties trešajā vietā, kas viņam kopvērtējumā deva 12.vietu un 110 punktus kausa kopvērtējumā. Toms apsteidza spēcīgo vācieti Maksimilianu Starku, kas Pasaules kausā decembrī ASV bija ceturtais, un arī itāli Emanuelu Peratoneru, kurš 2010.gadā bija trešais Eiropas kausa kopvērtējumā. Finālā dubultuzvara Polijai, jo ātrākais bija Macejs Jodko, bet otrais – Mateušs Ligocki. Trešajā vietā finišēja čehs Dāvids Bakes.

Svētdien Eiropas kausa otrajā dienā Tomam kvalifikācijā veicās daudz labāk, jo tika uzrādīts 21. ātrākais rezultāts. Arī šoreiz veiksmīgi tika pārvarētas pirmās divas izslēgšanas kārtas (1/16 finālu, kur, pateicoties meistarībai, izdevās noturēties kājās pēc tam, kad mūsu sportistam no aizmugures uzlidoja virsū spānis, un 1/8 finālu, kur trases beigās sanāca piekāpties tikai Pasaules kausa ieguvējam francūzim Pjēram Voltēram), bet pēdējā atkal bija ceturtdaļfināls, jo savā braucienā Toms palika trešais, palaižot priekšā Voltēru un spēcīgo itāli OmāruVisintinu, kas abi pusfinālā krita un cīnījās mazajā finālā. Šāds rezultāts kopvērtējumā Vasinam deva 15.vietu un 80 punktus. Otro dienu pēc kārtas triumfēja polis Macejs Jodko, kas aiz sevis atstāja Maksimilianu Starku un Emanuelu Peratoneru.

Ar savu rezultātu Toms ir apmierināts, jo esot bijis ļoti spēcīgs sastāvs ar daudziem regulāriem pasaules kausa dalībniekiem, turklāt salīdzinājumā ar saviem konkurentiem šajā sezonā ir krietni mazāk sanācis būt uz sniega, tāpēc arī trūkst vēl stabilitātes braucienā. Trase esot bijusi vienkārša, bet ātra. Nākamais starts Vasinam paredzēts Pasaules kausā Veisonā (Šveice), kas norisināsies no 18.-22.janvārim. Šveicē būs divas sacensības, jo viena ir paredzēta Badgašteinā (Austrija) nenotikušā posma vietā. Bet nākamajā Eiropas kausa posmā mēs Tomu redzēsim kopā ar pārējiem vadošajiem Latvijas borderkrosistiem, jo tas notiks Cēsīs Ozolkalnā 28. un 29.janvārī.

oz_5292.jpg

4 Komentāri

Malacis, apsveicu. Veiksmi Pasaules kausā.
Lai arī citiem mūsējiem izdodas atrast kādu sponsoru, lai var doties līdzi uz EK un PK, jo mums taču ir arī citi talantīgi borderkrosisti.

08 • 01 • 2012 / 21:08
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv