ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

04 • 02 • 2012

Vasins tiek finālā Eiropas kausā snovbordkrosā

Šodien lielisku panākumu Eiropas kausa posmā snovbordkrosā Norvēģijas pilsētā Konsbergā guvis Latvijas pārstāvis Toms Vasins, kurš iekļuva finālā, izcīnot ceturto vietu. Pāri par sešdesmit dalībnieku vidū 52.vietā ierindojās Kaspars Semjonovs, bet 56.vietā bija Renārs Vilcmeijers.

Ne visai veiksmīgie rezultāti pirms nedēļas Eiropas kausā Itālijā, kur mūsu sportists ierindojās 26. un 32.vietā, Tomu nebija ietekmējuši, jo viņš labi apzinās, ka var braukt līdzīgi ar vadošajiem, tādēļ uz startu devās kaujinieciskā noskaņojumā, lai cīnītos par augstām vietām. Kvalifikācijā, pēc kuras tālāk uz astotdaļfinālu gāja 32 labākie, Toms Vasins uzrādīja astoto labāko laiku. Nākošajās trijās izslēgšanas kārtās no astotdaļfināla līdz pat pusfinālam Toms savos braucienos bija otrais, bez liekām problēmām iekļūstot finālčetriniekā. Sākums finālā nepadevās, jo sanāca aizkavēties startā, taču tik un tā Vasins spēja izvirzīties otrajā pozīcijā, bet beigās tomēr palaida divus finālistus garām un finišēja ceturtajā vietā, kas ir labākais sasniegums Eiropas kausos šajā sezonā un otrs labākais rezultāts karjerā, jo 2010.gada decembrī Toms Vasins Itālijas pilsētā Kortīnā D’Ampeco izcīnīja trešo vietu. Vēl no Latvijas startēja Kaspars Semjonovs un Renārs Vilcmeijers (piedzīvoja kritienu kvalifikācijā – aut. piez.), kuri ierindojās attiecīgi 52. un 56.vietā. Uzvaru svinēja spānis Lukass Eguibars, otrajā vietā atstājot slovēni Matiju Mihiču, bet trešo vietu ieguva francūzis Leo Trespo (Trespeuch). Savukārt aiz Toma Vasina palika vairāki spēcīgi braucēji, ieskaitot pagājušā gada Eiropas kausa Cēsīs uzvarētāju Svenu Ašvandenu no Šveices. Norvēģijas posms ir trešais, kurā šajā sezonā startē Vasins.

„Norvēģijā nebija tik spēcīgs sastāvs kā iepriekšējos posmos, taču tik un tā vairāki labi braucēji startēja. Līdz finālam tikt nebija problēmu, jo katrā braucienā startā izvirzījos priekšā un finišā noturējos labāko divniekā, kas tiek tālāk,” par nokļūšanu līdz finālam stāsta Toms. „Trase Konsbergā bija līdzīga kā pagājušajā gadā, varbūt vienīgi tramplīni bija lielāki, jo organizētāji nākošajā gadā pretendē uz Pasaules kausa posma rīkošanu, tāpēc bija mēģinājuši kaut ko uzlabot. Izdevās nobraukt daudz labāk nekā pirms nedēļas Itālijā. Daudzi ir līdzīga līmeņa, tāpēc katrās sacensībās rezultāti mainās,” skaidro mūsu snovbordkrosists.

Svētdien Konsbergā otrā sacensību diena Eiropas kausā. Mūsu vadošais snovbordkrosists martā dosies uz Eiropas kausa posmiem Austrijā, Vācijā un Šveicē, bet iespējams, ka sanāks starts arī Krievijas posmā Sočos februārī.

IMG_5110.JPG

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv