ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

06 • 02 • 2012

Vasins otrajā dienā Eiropas kausā devītais

Saistītā informācija

Vakar Norvēģijas pilsētā Konsbergā notiekošajā Eiropas kausā snovbordkrosā Latvijas pārstāvis Toms Vasins otrajā sacensību dienā 52 dalībnieku konkurencē izcīnīja devīto vietu. Otro dienu pēc kārtas uzvaru svinēja spānis Lukass Eguibars.

Svētdien uz startu kvalifikācijā, lai noskaidrotu labākos 32, kas turpina cīņu astotdaļfinālā,  izgāja 52 dalībnieki, kas bija par četriem mazāk nekā sestdien, jo daži bija guvuši traumas, ieskaitot arī divus Latvijas pārstāvjus Kasparu Semjonovu un Renāru Vilcmeijeru. Šoreiz Tomam kvalifikācijā veicās vēl labāk nekā aizvakar, jo bija labi iesmērējis dēli un uzrādīja trešo ātrāko laiku. Astotdaļfināla barjeru viņš pārvarēja bez grūtībām un iekļuva ceturtdaļfinālā labāko sešpadsmit vidū, bet tad sākās sarežģījumi. Mūsu sportists paņēma labi startu un izvirzījās vadībā, taču tad Tomam otrajā virāžā no aizmugures uzskrēja virsū grieķis, kuram bija nedaudz lielāks ātrums, kā rezultātā abi piedzīvoja kritienu. Toms ātrāk piecēlās, bet vācietis Noerls un šveicietis Zuters jau bija gabalā. Vācietis ar šveicieti, sapratuši, ka abi tiks tālāk, ātrumu samazināja, kā rezultātā Vasinam izdevās viņiem pietuvoties, bet ne līdz tādam attāluma, lai varētu mēģināt ielauztos labāko divu starpā, kas tiek tālāk nākošajā kārtā. Savā braucienā Toms finišēja trešajā pozīcijā, kas neļāva tikt nākošajā kārtā un censties uzlabot pirmajā dienā iegūto ceturto vietu. Tā kā mūsu snovbordkrosists kvalifikācijā bija augstajā trešajā vietā, tad starp visu braucienu trešo vietu ieguvējiem viņš bija labākais un tika ierindots augstākajā vietā no tālāk pusfinālastotniekā netikušajiem – devītajā vietā. Vēlāk Toma brauciena uzvarētājs Noerls iekļuva finālā, izcīnot otro vietu, bet otro dienu pēc kārtas nepārspēts palika spānis Lukass Eguibars, kurš bija ātrākais arī kvalifikācijā. Savukārt slovēnis Matija Mihičs, kas pirmajā dienā bija otrais, vēlreiz tika godalgoto trijniekā, šoreiz izcīnot trešo vietu.

Arī pagājušajā gadā Konsbergā Toms abas dienas iekļuva labāko desmitniekā, izcīnot 6. un 8.vietu. Labāko desmitniekā Eiropas kausa posmos Vasins ir iekļuvis desmit reizes, bet vienu arī labāko trijniekā. Eiropas kausa kopvērtējumā ar 610 punktiem Latvijas pārstāvis ir 10.vietā, bet pārliecinošs līderis ar 1795 punktiem ir Lukass Eguibars, kas otrā vietā esošo itāli Omāru Visintinu apsteidz par 595 punktiem.

Šobrīd Toms Vasins ir ceļā atpakaļ uz Latviju, un tad domās par piedalīšanos Eiropas kausā Sočos, kur solās būt spēcīgs sastāvs, ieskaitot amerikāņus un kanādiešus, jo ziemeļamerikāņi, kas ir spēcīgākie pasaulē, grib iepazīt nākamo Olimpisko spēļu trasi. Arī Vasinam būtu lietderīgi tur startēt, bet pagaidām tiek domāts par iespējām, lai varētu doties uz šo posmu.

IMG_5108.JPG

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv